|

اختصاصی گسترش نیوز:

این ۲ خودرو در بازار ایران گم شدند!

سدان های زیاد مونتاژ و وارداتی به بازار کشور راه پیدا کردند اما همگی نتوانستند موفقیت های لازم را کسب کردند.

خودرو

در میان خودروهای مختلفی که طی سال های اخیر وارد بازار ایران شدند ۲ خودرو وجود دارد که علی رغم مشخصات و امکانات قابل قبول مورد قبول واقع نشدند. این خودروها اصطلاحا در بازار ایران گم شدند و کسی به آن ها توجه نکرد. یکی از این خودرو سوزوکی کیزاشی و دیگری رنو لتیتود بود.

شاید بتوان گفت اکثر ایرانیان برند سوزوکی را با مدل گرندویتارا می‌شناسند، خودرویی که شرکت ایران خودرو مونتاژ آن را بر عهده گرفت و توانست موفقیت خوبی را در فروش این خودرو تجربه کند. کیزاشی نیز یکی از محصولات این برند ژاپنی است که در اواخر سال ۱۳۹۰ و به تعداد محدود با مدل ۲۰۱۲ توسط شرکت ایران‌خودرو به کشور وارد شد، خودرویی که در آن زمان باید با رقبای سرسختی نظیر هیوندای سوناتا، تویوتا کمری و مزدا۳ رقابت می‌کرد.

کیزاشی۲

لتیتود نیز یکی از سدان های لوکس رنو به شمار می رود که با مدل های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ به تعدادی محدود به کشور وارد شد و به دلایل متعددی نتوانست فروش مناسبی را تجربه کند اما تا حد زیادی توانست نیاز خریدارانش را برطرف کند به صورتی که صاحبان این خودرو به ندرت حاضر به فروش این خودرو می شوند.

لتیتود-۲

مشخصات فنی

سوزوکی یک پیشرانه ۲.۴ لیتری ۴ سیلندر را به عنوان قلب تپنده برای کیزاشی در نظر گرفت، پیشرانه ای که توانایی تولید حداکثر ۱۸۵ اسب‌بخار توان را دارد و این نیرو را از طریق یک جعبه‌دنده اتوماتیک CVT به محور جلو منتقل می‌کند. همگان با شنیدن حروف CVT به سرعت دیدگاهشان نسبت به یک خودرو تغییر می‌کند و ذهنشان به سمت شتاب‌گیری کند و در عین حال مصرف سوخت مناسب می‌رود اما کیزاشی با بهره‌گیری از پیشرانه نسبتا حجیم و قدرتمند، شتاب‌گیری کند را جبران کرده است و در مدت زمان ۸.۸ ثانیه می‌تواند به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد و در عین حال مصرف سوخت نسبتا قابل قبولی را در حدود ۷.۹ لیتر به صورت ترکیبی دارد.

رنو برای سدان خاص و لوکسش پیشرانه نسبتا حجیم ۳.۵ لیتری ۶ سیلندر را در نظر گرفت که توانایی تولید حداکثر ۲۴۱ اسب بخار توان و ۳۳۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. آیا این پیشرانه حجیم برای ابعاد بزرگ این خودرو مناسب است و می تواند شتاب خوبی را برای این خودرو رقم بزند؟ پاسخ این است که شتاب صفر تا صد این خودرو در حدود ۸.۸ ثانیه است که دستیابی به این شتاب به لطف برخورداری از جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک صورت می پذیرد و می توان آن را تا حدود زیادی راضی کننده تلقی کرد. با توجه به برخورداری این خودرو از پیشرانه حجیم انتظار می رود مصرف سوخت این خودرو نیز نسبتا بالا باشد اما مصرف سوخت ترکیبی این خودرو در حدود ۹.۹ لیتر به ازای صد کیلومتر است بنابراین می توان این رقم کاملا معقول و مناسب دانست.

نکته جالب اینجاست که هر دوی این خودرو از لحاظ مشخصات فنی کاملا شرایط مناسبی داشتند اما از آن ها استقبال خوبی نشد!

امکانات رفاهی

کیزاشی با دو تریم مختلف و در دو تیپ فول و نیمه فول که تنها تفاوت در سطح امکانات رفاهی بود به کشور وارد شود و در حال حاضر نیز هر دو نوع تریم کرم-مشکی و یا مشکی خالص در کشور وجود دارد. کیزاشی اولین تجربه سوزوکی در ساخت یک سدان کامپکت نیمه‌لوکس بود و هرچند به دلایل مختلف نتوانست در ایران به فروش مناسبی دست یابد اما چه در بخش داخلی و چه در بخش طراحی خارج خودرو توانست موفق عمل کند. سوزوکی در بخش کابین خودرو سعی کرده است از چرم با کیفیت برای صندلی‌ها استفاده کند و فضاسازی مناسبی را برای سرنشینان داشته است بنابراین مشکل حادی از لحاظ فضای پا و سر نخواهید داشت. از لحاظ امکانات رفاهی نیز با توجه به سال تولید خودرو می‌توان گفت کیزاشی در سطح بسیار عالی قرار دارد و همچنان نیز از بسیاری از رقبای تولید ۲۰۱۷ نیز برتر است و در نمونه فول آپشن از امکاناتی نظیر شیفتر دنده پشت فرمان، سیستم صوتی حرفه‌ای همراه با ۶ بلندگو و یک ساب‌ووفر، سنسور نور و باران، صندلی راننده برقی و همچنین حافظه و گرمکن برای صندلی‌های ردیف جلو، کروزکنترل، سیستم تهویه دوال، سیستم ورود بدون کلید و سیستم شست‌و‌شو چراغ-های جلو برخوردار است. در بخش ایمنی و تعداد کیسه‌های هوا نیز سوزوکی برای کیزاشی کامل‌ترین پکیج خود یعنی ۷ عدد کیسه هوا( ۲ عدد روبه‌رو، ۲ عدد جانبی، ۲ عدد پرده‌ای و ۱ عدد برای زانو راننده) را در نظر گرفته است.

کیزاشی۳

رنو نیز نه تنها در بخش فنی برای لتیتود سنگ تمام گذاشته است بلکه در بخش داخلی و تجهیزات رفاهی نیز سعی داشته است تا لتیتود به یکی از مجهزترین خودروهایش تبدیل شود. لتیتود از کابین دلباز و بخش بار با ابعاد مناسبی برخوردار است و به امکاناتی نظیر سیستم تهویه اتوماتیک همراه با سیستم خوشبوکننده هوا، سنسور نور و باران، سقف پاناروما، کروز کنترل، صندلی برقی، چراغ های زنون، سیستم صوتی حرفه ای، ماساژور صندلی راننده و گرمکن برای ردیف جلو و استارت دکمه ای تجهیز شده است. می توان گفت لتیتود از لحاظ امکانات رفاهی حتی با وجود رقبای جدید همچنان در سطح بالایی قرار دارد و می تواند تا حد زیادی نیاز خریدار را برطرف کند.

لتیتود-۳

سخن پایانی

هر چند این دو خودرو نتوانستند در بازار ایران راه خود را به خوبی پیدا کنند و مورد استقبال قرار گیرند. اما با توجه به محدودیت های واردات به کشور و کاهش تنوع محصولات در بازار خودرو، می‌توانند گزینه های خوبی در بین مدل های کارکرده باشند. این در شرایطی است که بازار مملو از مدل های چینی شده که حتی برخی از آن ها نام و نشان درستی نیز ندارند. در نتیجه انتخاب با شماست که خودروهای کارکرده اما از برندهای معتبر را خریداری کنید یا سراغ مدل های چینی صفر کیلومتر بروید.

 

کدخبر: 161891 شروین اشیدری

ارسال نظر