|

انتشار سند تحول صنعت خودرو

گروه صنعت: معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سند تحول صنعت خودرو منتشر شده است.

خودرو

منوچهر منطقی در مراسم رونمایی از پوستر نمایشگاه برنامه تحولی صنعت خودرو که با حضور سخنگوی دولت و مدیران روابط‌عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، گفت: از تیر امسال تا تیر ۱۴۰۳ تلاش می‌کنیم در راستای طراحی محصولات جدید گام برداریم، چراکه توانمندی خوبی نیز در این زمینه وجود دارد.

معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت در این‌باره اظهار کرد: اگرچه صنعت خودرو، یک صنعت ۵۰ ساله است، اما در حقیقت در ۲۶ سال اخیر توسعه‌یافته، چراکه این صنعت تا پیش از انقلاب، مونتاژکار پیکان بود و در دهه ۶۰ به‌دلیل جنگ تحمیلی با توقف همراه شده بود، تا اینکه در سال ۷۴ محمدهادی نژادحسینیان، وزیر وقت صنایع، سند ۱۰ ساله این صنعت را با هدف خودکفایی کامل پیکان رونمایی کرد.

صمتبه‌گزارش ایدرونیوز، منوچهر منطقی افزود: برای بلوغ اقتصادی و فناوری صنعت خودرو، ۳ فاز شامل تسلط بر فرآیندهای تولید و قطعه‌سازی، نوآوری در اجزا و قطعات و نوآوری در طراحی محصول نیاز است.

وی تصریح کرد: از سال ۷۴ تاکنون، این۳ فاز و مرحله به‌طور نسبی طی شده، اما رفت‌وبرگشت‌ها و نوسان‌هایی وجود داشته است و امروز به‌دنبال تثبیت آنچه در این صنعت داریم و ایجاد آنچه نداریم، هستیم و در این راستا، سند تحول صنعت خودرو منتشر شده و در معرض نقد قرار خواهد گرفت.

معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت، ادامه داد: ظرفیت تولید سالانه ۳ میلیون خودرو در کشور وجود دارد که با رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید، هزینه‌های سربار و در نتیجه قیمت تمام‌شده خودرو را کاهش خواهد داد؛ زمان‌بندی این مرحله از مهر ۱۴۰۰ تا تیر امسال بوده که به‌طور نسبی به این هدف دست‌یافتیم.

منطقی خاطرنشان کرد: امروز علاوه‌بر شرکت‌های بزرگ خودروساز، شرکت‌های خصوصی نیز تمایل به تحقق سند تحول خودرو دارند، به‌طوری که در نمایشگاه یادشده به موازات ۴ پلتفرمی که از سوی گروه صنعتی ایران‌خودرو و گروه خودروسازی سایپا عرضه خواهد شد، ۳ پلتفرم از سوی بخش خصوصی در معرض دید قرار می‌گیرد.

وی صنعت خودرو را بالاترین صنعت کشور از نظر خلق ارزش‌افزوده و اشتغال برشمرد.

معاون حمل‌ونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به اتفاقاتی که در عرصه جهانی در بخش خودرو در حال حادث شدن است، گفت: این تحولات بر ۴ محور برقی‌سازی، اتصال‌پذیری، خودروهای خودران و خودروهای اشتراکی است تا بهره‌وری را افزایش داده و حداکثر رفاه را برای سرنشینان خودرو به ارمغان بیاورد که آنها دستاوردهای است که در این دوره از نمایشگاه به آنها پرداخته می‌شود.

گفتنی است نمایشگاه برنامه تحولی صنعت خودرو، از ۳ تا ۷ شهریور در فضایی به وسعت ۱۴ هزار مترمربع در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

نقش‌آفرینی نوین سازمان‌های توسعه‌ای

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات‌عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در نخستین نشست هم‌اندیشی سازمان‌های توسعه‌ای که به میزبانی این سازمان برگزار شده بود، بر نقش‌آفرینی‌های نوین سازمان‌های توسعه‌ای در مسیر پیشرفت کشور از طریق آینده‌پژوهی‌های اقتصادی و صنعتی و بازتعریف کارکردهای این سازمان‌ها در اسناد بالادستی از جمله در برنامه هفتم توسعه تاکید کرد.

صمتعلی نبوی در جمع مدیران و نمایندگان سازمان‌های توسعه‌ای حاضر در این نشست با اشاره به اینکه فعالیت این نهادها عامل مهم شتاب‌بخش پیشرفت‌های اقتصادی در کشورهای توسعه‌یافته دنیا بوده، گفت: بازطراحی ماموریت‌های سازمان توسعه‌ای کشورمان منطبق با نیازهای روز و سرعت تحولات فناوری از ضرورت‌های امروز این سازمان‌ها به‌شمار می‌رود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشکلات متعددی که سازمان‌های توسعه‌ای از جمله ایدرو درحال‌حاضر با آن مواجه هستند، تصریح کرد: هدف از برگزاری این هم‌اندیشی‌ها، بهره‌جویی از خردجمعی و هم‌افزایی برای ارائه پیشنهادهای کارشناسانه از جمله در فرآیند تدوین و تصویب قوانین و مقررات تسهیل‌کننده در اسناد بالادستی به‌ویژه برنامه هفتم توسعه است.

نبوی افزود: سازمان‌های توسعه‌ای در بازتعریف نوین خود در زمینه کمک به سرمایه‌گذاری به‌عنوان محرک عمل می‌کنند، بهم‌رسانی بین بخش‌های دانش‌بنیان با تولیدکنندگان صنعتی را برعهده دارند و از طریق مهیا کردن مقدمات سرمایه‌گذاری‌های مشارکتی و روش‌های نوین تامین منابع مالی، شرایط را برای حضور پررنگ‌تر بخش خصوصی برای مشارکت در پروژه‌ها فراهم می‌کنند.

وی همچنین آینده‌پژوهی صنعت را یکی از اقداماتی عنوان کرد که سازمان‌های توسعه‌ای با ورود به این عرصه می‌توانند افق‌های تازه توسعه اقتصادی کشور را به‌ویژه در حوزه‌های نوین بگشایند.

در این نشست، مدیران و نمایندگان سازمان‌های توسعه‌ای همچون ایمیدرو، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، شرکت ملی نفت و شرکت ملی پتروشیمی و… نیز دیدگاه‌های خود را درباره مسائل، چالش‌ها و الزامات قانونی این سازمان‌ها ارائه کردند.

تعامل و هم‌افزایی با شهرک کاوش

فرماندار شهرستان ساوجبلاغ و مسئولان نهادهای منطقه‌ای از جمله صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و… در بازدید از شهرک تحقیقاتی کاوش بر تعامل و هم‌افزایی حداکثری برای شتاب‌بخشی بیش از پیش تکمیل زیرساخت‌ها تاکید کردند.

محمدرضا البرزی، نماینده عالی دولت در شهرستان ساوجبلاغ، شهرک تحقیقاتی کاوش را یک مزیت منطقه‌ای متمایز و منحصربه‌فرد با کار ویژه‌های ملی برشمرد که می‌تواند به توسعه منطقه‌ای در عرصه‌های نوآوری و فناوری و فعالیت‌های دانش‌بنیان منجر شود.

مهرداد مظفری، مجری طرح شهرک تحقیقاتی کاوش در جریان این بازدید گزارشی از ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های فراهم شده در این عرصه برای استقرار زیست‌بوم فناوری را تشریح کرد و خواستار همگامی و همدلی مستمر مسئولان منطقه‌ای با سازمان گسترش برای تجمیع توانمندی‌های نهاد متولی و نهادهای استانی برای توسعه و تکمیل این شهرک تحقیقاتی از جمله امکان بهره‌مندی از اعتبارات استانی شد.

شهرک کاوش دارای ۱۰۰ هکتار زمین است که در فاز نخست آن، ۱۴ سوله برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان آماده شده است. همچنین ۶۶ قطعه زمین با تمام زیرساخت‌ها (آب و برق، گاز و تلفن) در مراحل نهایی واگذاری قرار دارند.

شهرک تحقیقاتی کاوش زیرمجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم، به‌دنبال ایجاد یک زیست‌بوم فناورانه برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین است.

کدخبر: 271920

ارسال نظر