|

توضیحات دژپسند درباره حل مشکلات هپکو و آذرآب

فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی در حاشیه جلسه هیات وزیران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت شرکت‌های هپکو و آذرآب با تاکید بر این‌که موضوع مشکلات این دو شرکت با یکدیگر تفاوت دارد، اظهار کرد: مشکل هپکو درباره سهامداران اصلی آن بود.

گسترش نیوز: دژپسند افزود: در این خصوص ما زمینه را برای انتقال سهام فراهم کردیم و این کار انجام شده و شرکت با سیاق جدیدی در حال ادامه فعالیت‌های خود است و تمامی مشکلاتی که در حوزه بانکی وجود داشته برطرف شده است.

وی ادامه داد: درباره شرکت آذرآب موضوع دیگری مطرح است؛ الان این شرکت قرارداد خوبی دارد و بخشی از مشکلاتش در جلسه‌ای که هفته گذشته در این خصوص برگزار شد، برطرف شده و بخشی دیگر از مشکلات در آستانه برطرف شدن است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: ما برای شرکت آذرآب حتی مشکل تقاضا نداریم چرا که قراردادهای خوبی دارد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره مهلت سازمان FATF به ایران اظهار کرد: ما در گذشته چندین بار از FATF درخواست تمدید مهلت کرده‌ایم که با درخواستمان موافقت شده است، اما این مرتبه به ما هشدار داده‌اند که این آخرین بار است و دیگر مهلت ایران قابل تمدید نیست.

وی با بیان این‌که مهلت واقعی ایران برای تعیین تکلیف وضعیت خود در FATF کمتر از چهار ماه است، خاطر نشان کرد: در واقع مهلت اصلی ما چهار ماه نیست، بلکه کمتر از آن است چرا که یک ماه قبل از اجلاس اصلی FATF، اجلاس مقدماتی آن تشکیل می‌شود و ما نیز باید پیش از برگزاری اجلاس مقدماتی گزارشی ارائه کنیم تا در این اجلاس وضعیت ایران بررسی و تعیین تکلیف شود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی ادامه داد: بنابراین مهلت‌مان خیلی کمتر از چهار ماه است و طبیعی است اگر در این مهلت کارهای مربوطه در داخل کشور انجام نشود، به طور خودکار وارد لیست سیاه FATF می‌شویم و پس از آن برای خروج از لیست سیاه باید دوباره برنامه اقدام بنویسیم که ممکن است آن زمان شرایط سخت‌تری را مطرح کنند.

دژپسند همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره علت عدم تصمیم‌گیری درباره FATF در طول ۱۹ سال گذشته پرسید، به اقدامات انجام شده طی سال‌های گذشته در این خصوص اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طی سال‌های گذشته آیین‌نامه قانون مقابله با پولشویی را با حدود ۲۵۸ ماده تهیه کردیم و سیر تصویب آن نیز طی شد که این اقدام کمک بسیاری به ما در FATF کرد و تعداد زیادی از بندهای برنامه جامع را پوشش می‌داد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطر نشان کرد: تشکیل مرکز مستقل اطلاعات مالی از دیگر اقداماتی است که در این زمینه انجام شده و قوانین و آیین‌نامه‌های مربوط به آن تصویب شده است که ما این موارد را به FATF گزارش کرده‌ایم و درحال‌حاضر دو لایحه قانونی پالرمو و CFT وجود دارد که در حال طی کردن مراحل آن هستیم که به نتیجه برسیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نوسانات کاهشی بازار بورس طی هفته گذشته با بیان این‌که دیروز برخی از این کاهش جبران شد، اظهار کرد: بورس دارای شرایطی با چنین ویژگی‌هایی است اما مدیریت می‌شود.

دژپسند اظهار کرد: جنس نوع کار بورس این است که متناسب با شرایط میزان تقاضا و عرضه همچنین نوع ریسک تاثیرگذار است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی خاطر نشان کرد: این‌که ما بگوییم اتفاق خاصی در حال به وقوع پیوستن است که موجب ایجاد نوسانات شدید در بورس می‌شود، چنین اتفاقی وجود ندارد.

وی با اشاره به اقدامات حمایتی دولت برای ایجاد رونق در بازار بورس، اظهار کرد: درصدد هستیم که دولت آیین‌نامه مربوط به قانون معافیت تجدید ارزیابی‌ها از مالیات را که در گذشته تصویب شده است، تنظیم و تصویب نماید تا بورس شاهد رونق بیشتری باشد. براین اساس دارایی‌های شرکت‌های عرضه شده در بورس اگر تایید ارزیابی شوند، از مالیات معاف می‌شود که این گامی به نفع بورس است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری درباره این‌که آیا صادرکنندگانی که ارز خود را هنوز وارد کشور نکرده‌اند با تنبیه‌هایی از جمله تغییر در میزان صادرات مواجه می‌شوند، تصریح کرد: اعطای مجوز صادرات دارای یک روال است و ما نیز به دنبال توسعه صادرات غیرنفتی هستیم و امیدواریم این صادرات افزایش یابد بنابراین باید سعی کنیم که از اعمال محدودیت مقداری در صادرات غیرنفتی خودداری کنیم.

دژپسند در پاسخ به پرسشی درباره علت عدم انتشار لیست صادرکنندگانی که ارز خود را وارد کشور نکردند، گفت: بانک مرکزی مسئولیت این بانک را برعهده دارد و براساس آنچه اعلام کرده، در حال انجام این کار است.

منبع: ایسنا

کدخبر: 70901

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین