|

مصداق گران‌فروشی مسکن در تهران

سخنگوی سازمان تعزیرات گفت: روزانه حداقل ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان برای خودرویی که اصلا تولید نمی‌شود افزایش نرخ خودرو رخ می‌دهد.

راه و مسکن

سید یاسر رایگانی در برنامه گفت‌وگوی اقتصادی با موضوع «قیمت‌سازی در فضای مجازی»، فضای مجازی را به عنوان یک عامل برای «قیمت سازی» توصیف و اظهار کرد: علت اینکه فضای مجازی را عامل قیمت‌سازی می‌دانم این است که می‌توان درج آگهی در این بستر را ضابطه مندتر و با چارچوب بهتری دنبال کرد.

وی افزود: هر شخصی می‌تواند در یک سایت آگهی (نیازمندی‌های اینترنتی) اقدام به درج آگهی فروش کالای خود کند. لازم است سایت‌هایی همچون «دیوار» و «شیپور» کارشناسان اقتصادی در حوزه قیمت‌گذاری به کار گیرند تا برای هر صنفی که می‌خواهد کالا ارائه دهد بیش از قیمتی که کارشناس اقتصادی تعیین می‌کند (با هدف جلوگیری از گران فروشی) عرضه نکنند.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با بیان یک مصداق گرانفروشی مسکن در تهران گفت: در یک کوچه ۲ خانه ساخته شده با یک سال ساخت و مصالح واحد، ولی می‌بینیم اختلاف نرخ ۵ تا ۶ میلیون تومانی وجود دارد.

رایگانی در ادامه با تأکید بر اینکه از خرید مردم در شرایط کرونایی به صورت غیرحضوری و خریدهای مجازی استقبال می‌کنیم، گفت: برای این موضوع لازم است اول مردم با حقوق شان آشنا باشند بعد هم چارچوبی برای ارئه دهنده‌های خدمت وجود داشته باشد.

رایگانی با طرح درخواستی از سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: لازم است سازمان‌های متولی همچون سازمان حمایت از مصرف‌کننده قیمت‌گذاری کالاها را انجام دهند و برای عرضه آن سقفی در نظر بگیرند. بعد هم اتحادیه کسب و کارهای مجازی که متولی فعالیت سایت‌های فروش کالا و آگهی‌های نیازمندی اینترنتی است، موارد تخلف را گزارش کند.

وی تأکید کرد: سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان باید مرجع قیمت‌گذاری کالا باشد و در سایت‌های آگهی هم که اپراتور نمی‌تواند تعیین نرخ را انجام دهد، یک کارشناس اقتصادی در حوزه قیمت‌گذاری حضور داشته باشد و تطابق قیمتی در آگهی از سوی عرضه‌کننده با نرخ سازمان حمایت از مصرف‌کننده را انجام دهد.

سخنگوی سازمان تعزیرات در بخش دیگری با تأکید مجدد بر اینکه مرجع تأمین‌کننده و قیمت‌گذار باید قیمت‌ها را اعلام کند، گفت: مرجع تعیین نرخ خودرو اعلام کرده است که تفاوت نرخ در بازار خودرو با نرخ تعیین شده این شورا (برای محصول داخل کارخانه خودروسازی) نباید بیش از ۱۰ درصد باشد.

رایگانی ادامه داد: وقتی شورای رقابت قیمت‌گذاری را انجام داد در این صورت عرضه بیش از نرخ تعیین شده قابل بررسی است و گرانفروشی محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا قیمت‌ها در سایت سازمان حمایت از مصرف‌کننده به روز نیست، با قبول این سوال انتقادی گفت: در این سایت قیمت‌ها به روز نیست، اما باید مسئولان این سازمان پاسخگوی این موضوع باشند.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به اینکه روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ پیام در فضای مجازی دریافت می‌کند که درخواست دارند سایت‌های قیمت‌گذاری خودروهای سنگین بسته شود، گفت: روزانه حداقل ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان برای خودرویی که اصلا تولید نمی‌شود افزایش نرخ خودرو رخ می‌دهد. وقتی این اتفاق می‌افتد نرخ سایر خودروها هم گران می‌شود.

 

منبع: عصر خودرو
کدخبر: 103482

ارسال نظر