|

لزوم پوشش ضعف‌ های مالیاتی بازار مسکن

چندی پیش محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد نخریدن خانه برای ارزان شدن آن را مطرح کرد که با انتقاداتی همراه شد.

راه و مسکن

وزیر راه و شهرسازی نخریدن خانه را یکی از روش‌های ارزان شدن خانه اعلام کرد که با واکنش‌هایی همراه شد.

چندی پیش محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی پیشنهاد نخریدن خانه برای ارزان شدن آن را مطرح کرد که با انتقاداتی همراه شد.

البته این پیشنهاد سال قبل نیز از سوی وزیر راه مطرح شد، اما آمار و و ارقام نشان می‌دهد که راهکار نخریدن خانه نمی‌تواند در شرایط فعلی جامعه موثر واقع شود.

این پیشنهاد در حالی مطرح می‌شود که رشد نقدینگی در سال‌های اخیر تشدید شده و انتظارات تورمی در سطوح بالا قرار دارد و راهکار نخریدن صرفا نمی‌تواند با مطرح شدن از سوی مسئولان کارگشا باشد.

در همین راستا افشین پروین پور درباره تاثیر نخریدن خانه بر بازار مسکن اظهار کرد: قطعا پیشنهاد وزیر راه و شهرسازی مبنی بر نخریدن خانه در شرایط فعلی تاثیری در بازار مسکن نخواهد داشت.

عضو سابق شورای عالی مسکن گفت: دو مدل تقاضا در بازار مسکن وجود دارد که اولی تقاضای مصرفی است که مربوط به مردم عادی می‌شود دومی تقاضای سرمایه‌ای یا سوداگرانه در بازار مسکن است.

وی افزود: قطعا شرایط بازار با توجه به تقاضا تصمیم گیرنده نهایی در بازار مسکن خواهد بود و قائدتا صحبت‌های مسئولین در زمینه خریدن یا نخریدن خانه نمی‌تواند تاثیری در بازار داشته باشد.

این کارشناس بازار مسکن تاکید کرد: بهتر است مسئولان وزارت راه و شهرسازی در زمینه کنترل بازار مسکن سیاست‌های حمایتی از جمله مالیات بر خانه‌های خالی، بحث مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر املاک لوکس و دریافت مالیات‌های متنوعی که در بیشتر کشور‌های جهان در حال اجراست را در دستور کار قرار دهد.

عضو سابق شورای عالی مسکن معتقد است بازار مسکن ایران به دلیل اعمال نشدن سیاست‌های مالیاتی یکی از رهاترین بازار‌های مسکن در جهان به شمار می‌رود.

وی افزود: بهتر است هرچه سریعتر ضعف‌های مالیاتی بازار مسکن از سوی مسئولان دنبال شود تا هر چه سریعتر مشکلات بازار مسکن مرتفع شود.

 

منبع: میزان
کدخبر: 104257

ارسال نظر