احتمال کاهش نرخ وام خرید مسکن
در شرایطی که برخی مسئولان دولتی، افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن را تورم زا می دانند، برخی از نمایندگان مجلس از برنامهریزی برای کاهش نرخ وام خرید مسکن از ۱۸ درصد به ۹ تا ۱۲ درصد خبر دادهاند.
قدرت پوشش دهی وام خرید مسکن نسبت به قیمت های بازار به طور محسوسی کاهش یافته است. با اینکه سقف تسهیلات خرید مسکن از طریق پسانداز در دولت روحانی هشت برابر شد، جهش قیمت خانه طی سه سال گذشته، میزان تاثیرگذاری وام ۱۶۰ میلیون تومانی را به طور محسوسی پایین آورده و حالا با این رقم فقط میتوان حدود هشت متر خانه در شهر تهران خریداری کرد.
بر این اساس برخی از کارشناسان بر لزوم افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن تاکید دارند؛ موضوعی که البته با توجه به بالا رفتن اقساط ماهیانه چندان اثر گذار نخواهد بود. از طرف دیگر محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی معتقد است که افزایش سقف وام مسکن میتواند به تورم در این بخش منجر شود و به همین دلیل افزایش عرضه مسکن را راهکار مناسب تری می داند. به همین دلیل وزارت راه و شهرسازی طرح اقدام ملی تولید و عرضه ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را از اواخر سال ۱۳۹۷ کلید زد.
با این وجود به دلیل زمان بر بودن پروژه های ساخت و ساز، قیمت مسکن در یکی دو سال گذشته روند صعودی داشته است؛ به طوری که هم اکنون اثرگذاری وام مسکن تقریباً از بین رفته است. با اینکه سقف وام خرید مسکن از طریق اوراق نیز ۲۴۰ میلیون تومان شده به دلیل اقساط بیش از چهار میلیون تومانی این نوع وام، عمده متقاضیان واقعی از پرداخت آن ناتوان هستند.
موضوع افزایش سقف وام مسکن و کاهش نرخ سود در ماه های گذشته چند بار از طرف کارشناسان و برخی مسئولان مطرح شد که به نتیجه نرسید.
به تازگی مجدداً نمایندگان مجلس این مسأله را در دستور کار قرار داده اند. رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس در این باره گفته است: تاکنون میزان تسهیلات بخش مسکن از کل وام های ارائه شده تنها هفت درصد در نظر گرفته میشد، حال در طرح مجلس این میزان از هفت درصد به ۲۰ درصد افزایش یافته است. از طرف دیگر ما به دنبال افزایش تسهیلات خرید مسکن و کاهش سود این وام ها از ۱۸ درصد به ۹ تا ۱۲ درصد هستیم البته این میزان سود هنوز نهایی نشده است.
ارسال نظر