|

۷۰۰ هزار تن کالا در فرآیند متروکه شدن قرار دارد

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: بیش از ۷۰۰ هزار تن کالا و ۲۰ هزار TEU کالای کانتینری در فرآیند متروکه شدن قرار دارند.

راه و مسکن

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: بیش از ۷۰۰ هزار تن کالا و ۲۰ هزار TEU کالای کانتینری در فرآیند متروکه شدن قرار دارند و صاحبان کالایی که بدون عذر موجه و بیش از حد کالایشان را در بنادر نگه دارند، مشمول تعرفه‌های تصاعدی خواهند شد.

چند ماهی است مسئله ماندگاری بیش از حد کالاهای اساسی و دیگر محصولات وارداتی در بنادر و گمرکات کشور مشکل‌دار شده و در این بازه زمانی مسئولان دستگاه‌های مختلف هشدارها و اولتیماتوم‌های بسیاری به صاحبان این کالاها داده‌اند اما به نظر می‌رسد برخی از این واردکنندگان تعمدا کالای خود را در بنادر نگه می‌دارند که البته انگیزه‌های غیرموجه متعددی برای خودشان دارند.

محمد راستاد - مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی- در این باره گفت: به صورت روتین صاحبان کالایی که بدون داشتن عذر موجه و با وجود انجام شدن تشریفات لازم کالاهایشان بیش از حد در بنادر بماند مشمول تعرفه‌های تصاعدی خواهند شد که البته این مکانیسم تعرفه‌ای خود در سرعت بخشیدن به ترخیص کالاها از بنادر کمک کردند.

وی با بیان اینکه تعرفه‌های تصاعدی و دیگر جریمه‌ها برای صاحبان کالایی که تعمدا بار خود را ترخیص نمی‌کنند، بخشیده نخواهد شد، گفت: فرآیند متروکه شدن کالا دارای مراحل قانونی و روتینی است و صاحبان کالایی که بیش از بازه زمانی مشخصه اعلام شده کالایشان در گمرک باقی بماند ضمن اینکه مشمول تعرفه‌های تصاعدی می‌شوند پس از تذکرات و هشدارهای داده شده به آنها، کالاهایشان در فرآیند متروکه شدن قرار می‌گیرد.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: درحال‌حاضر بیش از ۷۰۰ هزار تن کالا و از نظر کانتینری بیش از ۲۰ هزار TEU کالا در فرآیند متروکه شدن در بنادر قرار گرفته‌اند.

راستاد اظهار کرد: سازمان بنادر و دریانوردی طبق وظیفه ذاتی خود همواره با سرعت و دقت بالا نسبت به تخلیه و بارگیری کالاها از کشتی اقدام می‌کند و در این زمینه نرم بسیار بالایی در مقایسه با استانداردهای بین‌المللی دارد و همین مسئله سبب شده تا هیچ دموراژی بابت پایین بودن سرعت و کیفیت تخلیه و بارگیری کالا به کشور و صاحبان کالا تحمیل نشود.

منبع: ايسنا
کدخبر: 144288

ارسال نظر