|

میوه های پاییزی را در خانه بکارید!

امروزه بیشتر میوه‌ها همیشه در دسترس است و به راحتی می‌توان آنها را از نزدیکترین میوه‌فروشی تهیه کرد و یا حتی از فروشگاه‌ها به صورت آنلاین سفارش داد.

سبک زندگی میوه های پاییزی را در خانه بکارید!

امروزه بیشتر میوه‌ها همیشه در دسترس است و به راحتی می‌توان آنها را از نزدیکترین میوه‌فروشی تهیه کرد و یا حتی از فروشگاه‌ها به صورت آنلاین سفارش داد اما کاشت میوه‌ها در خانه هم بسیار سالم‌تر خواهند بود، هم لذت‌بخش و سرگرم‌کننده است و هم عطر و زیبایی خاصی به خانه می‌بخشد اما با هسته میوه‌های پاییزی چگونه می‌توانیم در خانه درخت میوه بکاریم؟

نارنگی،میوه پاییزی،آبیاری،تغذیه منظم ،کاشت،انار،خرمالو،بزاق دهان،آب و هوای گرم،جوانه زنی،مخلوط خاک،نور خورشید،گلدان،آنتی اکسیدان،قلمه زنی،کوددهی

شاید تصور کنید برای پرورش میوه به باغ بزرگی احتیاج دارد درحالی که بسیاری از میوه‌ها از جمله میوه‌های پاییزی مثل انار، خرمالو و لیمو شیرین در گلدان رشد خوبی خواهند داشت. درختان میوه، بوته‌ها و گیاهانی که در گلدان پرورش می‌یابند به آبیاری، نور کافی و تغذیه منظم نیاز دارند؛ بنابراین برای ‌آنکه به زودی محصولات خوشمزه خود را برداشت کنید لازم است به این سه نکته مهم توجه داشته باشید. علاوه‌بر‌این، کاشت هر میوه پاییزی نکات خاصی دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم:

نارنگی

نارنگی یکی از خوشمزه‌ترین مرکباتی است که در آب‌وهوای گرم، خاک مناسب و میزان نور‌آفتاب مناسب به آسانی در گلدان پرورش می‌یابد. برای کاشت درخت نارنگی در گلدان کافی است اقدامات زیر را انجام دهید:

-بذرنارنگی را خریداری کنید یا از خود هسته نارنگی استفاده کنید. برای کاشت نارنگی به روش دوم، از دانه یا هسته‌ای استفاده کنید که وارد دهان نشده باشد زیرا بزاق دهان باعث می‌شود تا قوه نامیه بذر(توانایی جوانه‌زنی بذر) از بین برود.

- از مخلوط خاک با کیفیت خوب که حاوی کمپوست، پیت ماس ​​یا پرلیت است، استفاده کنید. یک گلدان را با این خاک‌ها پر کنید و مطمئن شوید گلدان زهکشی خوبی دارد.

 -قبل از کاشت مقدار کافی آب به خاک بدهید و بگذارید در آفتاب کمی خشک شود تا خاک فقط مرطوب باشد.

-۲ الی ۳ دانه را در وسط گلدان بکارید و روی آن را با خاک بپوشانید.

- روی گلدان را با نایلون روشنی بپوشانید تا بذرها سریع‌تر جوانه بزند. همچنین این روش باعث گرم نگه‌داشتن و رطوبت کافی خاک می‌شود.

-گلدان را در مکانی گرم قرار دهید و در صورت لزوم آبیاری کنید؛ اطمینان حاصل کنید که خاک همیشه مرطوب است اما از آبیاری بیش از اندازه و خیس کردن خاک بپرهیزید.

-دمای مناسب برای رشد این گیاه ۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد است و تا دمای ۹- را تحمل می‌کند.

-به محض جوانه‌زدن گلدان، پوشش پلاستیکی را بردارید و گلدان را به محلی با نور غیر مستقیم خورشید و دمای حداقل ۲۱ درجه سانتی‌گراد منتقل کنید.

-هنگامی که جوانه درخت به اندازه کافی رشد کرد، آن را به یک گلدان بزرگتر منتقل کنید.

خرمالو

کاشت هسته خرمالو در گلدان بسیار آسان و لذت‌بخش است و به راحتی می‌توان این میوه خوش‌رنگ و پرخاصیت را به روش زیر در خانه کاشت:

-خرمالو را می‌توان از طریق بذر،دانه و قلمه‌زنی در گلدان کاشت اما میوه‌های خرمالو با بهترین کیفیت از طریق بذرو دانه حاصل می‌شوند.

-هسته خرمالو را کامل بشویید و درون آب ولرم نگه‌داری کنید و آن را در محل گرم و کم نوری قرار دهید.

-اگر آبِ ظرف شفافیت خود را از دست داد، آب آن را عوض کنید.

-پس از چند روز بذر یا دانه خرمالو شروع به جوانه‌زدن می‌کند. در این هنگام می‌توانید گیاه را به گلدان با خاک سبک و حاصل‌خیز منتقل کنید. مراقب باشید جوانه آسیب نبیند.

- برای رشد بهتر گیاه می‌توانید از کود دامی پوسیده یا کودهای شیمیایی موجود در بازار استفاده کنید.

-پس از کاشت به گلدان آب داده و آن را در یک مکان آفتابی قرار دهید زیرا درخت خرمالو برای رشد نیاز به نور کامل خورشید یا حداقل ۸ ساعت آفتاب نیاز دارد.

-خرمالو در آب‌و‌هوای معتدل و خنک بهترین رشد را دارد و تا دمای ۱۲- را می‌تواند تحمل کند.

-سطح رطوبت خاک را کنترل کنید. این گیاه نیاز به آبیاری نسبتاً بالایی دارد؛ در هوای گرم هر روز و در هوای خنک هر چند روز یکبار به آبیاری احتیاج دارد.

انار

انار میوه فوق‌العاده خوشمزه‌ و پرخاصیتی است که به دلیل داشتن مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان برای سلامتی مفید می‌باشد. شما به راحتی می‌توانید این میوه خوشمزه در را در خانه‌های آپارتمانی به روش زیر پرورش دهید:

-انار از طریق بذر و قلمه‌زنی تکثیر می‌شود. برای کاشت از طریق بذر ابتدا قسمت‌های گوشتی قرمز انار را جدا کنید، سپس آن را بشورید تا دانه کاملاً تمیز شود.

-انار را در مخلوطی از شن و ماسه نرم قرار داده و سپس لایه نازکی کود نرم و خاک بر روی آن بریزید و آن را آبیاری کنید.

-انار برای رشد نیاز به آب‌و‌هوای گرم دارد و دمای مناسب برای رشد انار بین ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد است.بنابراین بهتر است در تابستان آن را در فضای باز و نورغیر مستقیم خورشید قرار دهید و در زمستان،گیاه را به داخل خانه آورده و در پنجره‌ای رو به جنوب قرار دهید.

لیمو شیرین

لیموشیرین یک منبع غنی از ویتامین c است که می‌توانید آن را به صورت ارگانیک در خانه پرورش دهید:

-هسته لیمو‌شیرین را به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در آب گرم خیس کنید و سپس دانه‌های شسته شده را روی یک حوله کاغذی قرار دهید. اجازه دهید بذرهای لیمو روی حوله کاغذی شسته شوند.

-بذرها را درون خاک مناسب قرار دهید و برای رشد بهتر گیاه از کودهای طبیعی مانند کمپوست استفاده نمایید.

-روی خاک را در حدی که خاک مرطوب شود، با اسپری آبیاری کنید.

- روی گلدان را با نایلون روشن بپوشانید و چند سوراخ در وسط نایلون بزنید.

-گلدان را در مکانی آفتابی قرار دهید.

-گهگاهی روی نایلون را آب بپاشید و اطمینان حاصل کنید که خاک خشک نشود.

-پس از حدود دو هفته نهال لیمو شیرین ظاهر می‌شود. در این هنگام باید نایلون را بردارید.

-هنگامی که درخت لیمو رشد کرد، آن را به گلدان بزرگتر منتقل کنید.

پرتقال

پرتقال یکی از میوه‌های خوشمزه، پرخاصیت، خوش‌بو و زیبایی است که به راحتی می‌توانید در خانه‌تان پرورش دهید به شرط آنکه از آن محافظت کنید:

-درخت پرتقال به دو روش بذر و قلمه تکثیر می‌شود.

-برای کاشت درخت پرتقال، هرچه گلدان بزرگتر باشد بهتر است زیرا درخت پرتقال در گلدان بزرگتر بهتر رشد می‌کند.

-در کاشت بذری، بذر یا هسته پرتقال را به مدت ۲۴ ساعت در آب ولرم خیس کنید. سپس بذرها را درون گلدان با عمق ۱ تا ۳ سانتی متر بکارید.

-خاک مناسب برای کاشت درخت پرتقال بهتر است حاوی پیت ماس​​، پرلیت، ورمیکولیت و کمپوست باشد.

-پس از کاشت بذر، روی آن را خاک و کود نرم بریزید و گیاه را آبیاری کنید.

-تا زمان جوانه‌زنی سطح خاک را مرطوب نگه‌دارید. برای تسریع جوانه‌زنی می‌توانید با نایلون روی گلدان را بپوشانید؛ طوری که هم هوا جریان داشته باشد و هم رطوبت گیاه حفظ شود.

-پس از گذشت مدتی بذر جوانه می‌زند و شروع به رشد می‌کند. در این صورت باید نایلون را از روی گلدان بردارید.

-دمای مناسب برای رشد این گیاه ۲۳ تا ۲۸ درجه سانتی‌گراد است.

-پرتقال از گیاهان آفتاب دوستی است که برای رشد به نور زیاد خورشید نیاز دارد.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 127806

ارسال نظر

 

پربازدیدترین