مناطق بحرانی کرونا در استان تهران
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اعمال محدودیتهای ضد کرونا در ۴۳ شهرستان کشور، دماوند و ورامین را کانون بحرانی کرونا در استان تهران اعلام کرد.
سیماسادات لاری در بخش دیگری از نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد در پاسخ به سوالی درباره اعمال محدودیتها در کشور گفت: اینکه بخواهیم تمام کشور را تعطیل کنیم، امکانپذیر نیست. هیچ کشوری هم به سمت تعطیلی مطلق پیش نمیرود. براساس رنگ بندی هایی که برای استانها در نظر گرفته ایم، محدودیت هایی را برای ۴۳ شهرستان قائل شدیم تا بتوانیم از گسترش وضعیت بحرانی این شهرستانها به سایر شهرها جلوگیری کنیم.
محدودیتهای کرونایی برای ۴۳ شهرستان
وی ادامه داد: این محدودیتها مشابه محدودیتهای ابتدای شیوع بیماری و اسفندماه هستند و تقریبا به جز مغازه هایی که عرضه مواد غذایی را بر عهده دارند، مابقی جاها فعلا به مدت یک هفته تعطیل اعلام شدند. اینکه بخواهیم پس از حدودا هشت ماه که ویروس به کشورمان آمده دوباره همه مشاغل را تعطیل کنیم، اجرایی نیست؛ زیرا مردم نیز از نظر اقتصادی تحت فشار قرار دارند.
دماوند و ورامین؛ کانون بحرانی کرونا در تهران
لاری افزود: در مورد استان تهران کانون بحرانی شهرستانهای دماوند و ورامین هستند. از سوی دیگر خوشبختانه با اجرایی شدن دورکاری ۵۰ درصد از کارکنان مشاغل دولتی در تهران تا انتهای آبان ماه امیدواریم وضعیت، کنترل شده تر پیش رود. البته نباید به خاطر این دورکاری خدمت دهی به مردم دچار وقفه شود. بنابراین اگر سازمانی اعلام کند که نمیتواند کارها را با ظرفیت ۵۰ درصدی پیش ببرد، میتواند درصد پیشنهادی خود را برای حضور کارکنان اعلام کند و ما در مورد آن تصمیم گیری کنیم.
سازمان حفاظت محیطزیست بر اجرای قانون هوای پاک نظارت کند
وی با اشاره به تأثیر آلودگی هوا بر شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: با افزایش هر ۱۰ میکروگرم غلظت آلاینده ها، فوتیهای کرونا ۶ درصد افزایش پیدا میکند. همچنین اکسید نیتروژن نیز که گیرنده آن معمولا در آقایان بیشتر است، میتواند عوارض خود را بر ریه بگذارد. به طور کلی افزایش آلودگی میتواند بار ویروس را نیز افزایش دهد و از سازمان محیطزیست تقاضا داریم بر میزان آلایندهها و اجرای قانون هوای پاک نظارت بیشتری داشته باشند.
آمارهای تکان دهنده فوتیهای کرونا در روزهای اخیر
لاری در پاسخ به سوالی درباره پیشبینیها از وضعیت کرونا طی ماههای آتی تصریح کرد: تاکنون دیدهایم که با تغییر فصل و به ویژه آغاز فصل سرما این بیماری شیوع بیشتری پیدا میکند. در صورتی که همین روال را در پیش بگیریم و قوانین را به شکل جدی تر اجرا نکنیم، پیشبینی خوبی از وضعیت بیماری نخواهیم داشت. متأسفانه آمار فوتیهای کرونا طی روزهای اخیر نگرانکننده و تکان دهنده است و همین موضوع باعث ایجاد عزم جدی در مسئولان شده است. همان طور که دیدید در جلسهای که به صورت حضوری با مقام معظم رهبری تشکیل شد، ایشان نیز بر افزایش وحدت و همدلی برای مقابله با این ویروس تأکید کردند و امیدواریم بر این اساس اوضاع بهتری را پیش روی خود داشته باشیم. رئیس سازمان بهداشت جهانی نیز به طور مرتب میگویند که هیچ وقت برای آغاز همدلی برای مهار ویروس دیر نیست.
مرخصی استعلاجی ۳۱۶۵ پرستار تا نیمه مهرماه
وی درباره نیروهای پرستاری فعال در حوزه کرونا نیز بیان کرد: در آبان ماه سال ۹۸ حدودا ۴۰۰۰ نیرو جذب شدند. همچنین ۲۴۰۰ نفر ماه قبل آزمون دادند، اما اتفاقی که پس از شیوع کرونا افتاد کمبود نیروهای پرستاری بود. در بخشهای عادی برای هر تخت یک و نیم نفر پرستار نیاز داریم، اما در بخشهایای سی یو این نیاز دو برابر شده و بیمار نیازمند مراقبت سه پرستار است. این در حالی است که پرستاران نیز در خطر ابتلا به بیماری هستند. تا جایی که تا تاریخ ۱۵ مهرماه امسال ۳۱۶۵ پرستار مرخصی استعلاجی گرفتهاند و حدودا از میان ۱۳۳ هزار پرستار و نیرو حدودا ۳۱ هزار نفر به بیماری مبتلا شده اند؛ این یعنی ۲۵ درصد از جمعیت فوق بیمار شدهاند. از گذشته مشکل کمبود در نیروهای پرستاری وجود داشته است، اما خوشبختانه درحالحاضر کارهایی برای جذب ۷۰۰۰ نیرو انجام شده است و نامههای آن به دانشگاهها ابلاغ شده است.
وی افزود: طرح همکاران مان را نیز تمدید کردیم و اقداماتی را برای آزمونها انجام دادیم تا افرادی که نمرات مطلوبی کسب کردهاند سریع تر وارد طرح تخصصی شوند. علاوه بر مشکل کمبود نیرو در مورد منابع مالی نیز با مشکلاتی روبهرو هستیم.
درگیری ۶۹۴ بیمارستان با کرونا
سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تعداد بیمارستان هایی که درگیر بیماری کرونا هستند، اظهار کرد: ۶۹۴ بیمارستان با بیماری کرونا درگیر هستند که تاکنون ۲۶ هزار و ۹۶۹ تخت بستری عادی و ۵۹۰۰ تخت ویژه برای بیماران کرونایی اشغال شده است. همچنین ۱۸۶۸ تخت ایزوله نیز به این بیماران اختصاص دادهایم. درحالحاضر درصد تخصیص تختها به بیماران کرونایی نسبت به کل تختها ۳۱.۷۸ است.
وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه انجام مدلسازی برای بیماری کرونا کاری بیهوده است، تأکید کرد: این بیماری ناشناخته است و به عوامل متعددی وابسته است. معمولا دانشگاه هاروارد مدلسازیها و پیشبینی هایی انجام میدهد اما در شرایطی که میدانیم کوچکترین رفتار ما بر آینده ویروس تأثیر خواهد گذاشت، مدلسازی نمیتواند چندان موثر باشد.
ارسال نظر