|

ویتامین D را با چه دوزی مصرف کنیم؟

متخصص صنایع غذایی توصیه کرد، برای تقویت سیستم ایمنی بدن، ویتامین D با دوز بالاتر از ۴ هزار واحد مصرف نشود.

شیما عصار افزود: نقش مصرف مکمل ویتامین D در کاهش احتمالی شدت علایم کرونا و میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری موثر است اما مصرف آن نباید با دوز بالا باشد.

وی اظهارکرد: تاکنون شواهد علمی کافی برای اثبات مصرف ویتامین D با دوزبالا جهت پیشگیری و یا درمان کرونا وجود ندارد و مصرف بیش از اندازه این ویتامین باعث به خطر انداختن سلامتی افراد به ویژه با بیماریهای خاص مانند افراد با مشکلات کلیوی می‌شود.

عصار تصریح کرد: توصیه می‌شود ویتامین D با دوز بالاتر از چهار هزار واحد به‌صورت روزانه مصرف نشود، مگر اینکه این دوز توسط پزشک به دلایل خاص پزشکی به افراد توصیه شده باشد.

به گفته وی، در شرایط کنونی جهت کاهش کرونا، علاوه بر رعایت بهداشت فردی و رعایت فاصله گذاری، تقویت سیستم ایمنی بدن با تغذیه مناسب و فعالیت فیزیکی کافی توصیه می‌شود و منبع اصلی ویتامین D نور مستقیم خورشید است که توسط یک واکنش شیمیایی وابسته به تابش اشعه فرابنفش در پوست بدن تشکیل می‌شود.

این متخصص صنایع غذایی اظهارکرد: برخلاف تصور عموم مردم، فقط در معرض نور آفتاب بودن در هر ماه و فصلی موثر در جذب ویتامین D نیست و عوامل دیگر محدود‌کننده در جذب این ویتامین شامل ابری بودن هوا و میزان آلودگی آن، مدت زمان در معرض نور آفتاب قرار گرفتن، میزان پوشش لباس، استفاده از کرمهای ضد آفتاب، رنگ پوست و مسن بودن افراد است.

به گفته عصار، ویتامین D در مواد غذایی از جمله ماهی‌های روغنی، زرده تخم‌مرغ و شیر غنی شده و روغن‌های خوراکی غنی شده نیز موجود است.

وی تاکید کرد: در بعضی رسانه‌ها به اشتباه آب پرتقال و غلات صبحانه را نیز منبع ویتامین D معرفی کرده اند، در صورتی که این محصولات به‌صورت غنی شده با این ویتامین در بعضی کشورهای اروپایی رایج بوده و در ایران، شیر و روغن‌های خوراکی غنی شده با این ویتامین توسط برخی شرکت‌ها در بازار عرضه می‌شود.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۷۰ درصد از جمعیت کشور دچار کمبود ویتامین D هستند و برای تامین سلامت غذایی، طرح نظارت بر کل زنجیره تولید مواد غذایی باید تحت مدیریت واحد و به صورت یکپارچه در کشور اجرایی شود.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 131649

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین