رژیمهای سخت در روزهای کرونایی ممنوع
یک متخصص تغذیه گفت: رژیمهای سخت و کاهش وزن امکان ابتلا به ویروس کرونا و سایر ویروسهای عفونی را افزایش میدهد.
لیلا مرادی اظهار کرد: مراقبتهای تغذیهای برای کاهش احتمال ابتلا به ویروس کرونا یا کاهش عوارض ناشی از آن، در جریان ابتلا به این ویروس و دوران نقاهت ضروری است.
وی گفت: مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و مصرف انواع مختلف مواد غذایی شامل نان و غلات، گوشت، شیر و فرآوردههای آن، سبزیها، میوهها، تخممرغ، حبوبات و مغز آنها در این دوران اهمیت ویژهای دارد.
مرادی افزود: مهمترین و کلیدیترین توصیه برای پیشگیری از ابتلا به بیماری افزایش سطح ایمنی بدن است بنابراین در این راستا باید از منابع غذایی ویتامین "سی" استفاده کرد.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: این منابع غذایی شامل انواع میوهها و سبزیها از جمله سبزیهای برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گُل کلم، گوجه فرنگی، جوانههای گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات، کیوی و دیگر میوهها و سبزیها میشود.
وی همه را به پرهیز از خوردن غذاهای چرب و شور، انواع تنقلات شور، انواع کنسروها و سوسیس و کالباسها توصیه کرد و افزود: میتوان در طول روز با استفاده از منابع غذایی دارای ویتامین D نسبت به تقویت سیستم ایمنی اقدام کرد.
مرادی گنجاندن منابع غذایی حاوی آهن و روی از جمله گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخممرغ و انواع سبزیها، حبوبات و میوههای تازه و خشک شده و غلات در برنامه غذایی روزانه را در افزایش ایمنی بدن مؤثر دانست و افزود: نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند بنابراین نوشیدن شش تا هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات به صورت روزانه توصیه میشود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: افراد دارای بیماریهای تنفسی مصرف روزانه کربوهیدراتها شامل برنج، انواع نان سبوسدار، ماکارونی، سبزی و میوهها را به منظور تامین انرژی و برخی از مواد مغذی مورد توجه قرار دهند.
وی ادامه داد: مصرف روزانه سویا، پنبه دانه، زیتون، روغن گردو، کنجد و کلزا برای تامین برخی از اسیدهای چرب و ویتامینهای محلول در چربی ضروری است اما خوردن غذاهایی پرچرب و شور موجب تحریک سیستم ایمنی بدن، تورم و التهاب در قسمتهای مختلف بدن از جمله مجرای تنفسی میشود.
مرادی اظهار کرد: میزان نیاز فرد بیمار به پروتئین بیشتر است بنابراین تامین پروتئین روزانه با مصرف گوشت قرمز، مرغ، ماهی، در عین حال مصرف انواع لبنیات پاستوریزه پنیر، شیر، ماست، کشک، دوغ و تخممرغ توصیه میشود.
این متخصص تغذیه گفت: شیر و دوغ از بهترین نوشیدنیها هستند و نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان کمک به دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن میکند.
وی با بیان اینکه رژیمهای سخت و کاهش وزن امکان ابتلا به ویروس کرونا و سایر ویروسهای عفونی را افزایش میدهد، گفت: در این شرایط احتمال شیوع کرونا زیاد است بنابراین باید از گرفتن رژیمهای سخت و خودسرانه برای کاهش وزن پرهیز کرد.
مرادی اضافه کرد: هر چند توصیه به افراد دچار چاقی و اضافه وزن تلاش برای رسیدن به وزن مطلوب است اما وضعیت کنونی شرایط مناسبی برای تداوم غذایی نیست.
این متخصص تغذیه افزود: اگر افراد از رژیم غذایی خاصی با هدف پیشگیری از ابتلا به یک بیماری یا تخفیف عوارض آن نظیر دیابت تبعیت میکنند باید این رژیم غذایی را ادامه دهند.
وی عنوان کرد: رژیمهای کاهش وزن شدید موجب کمبود ریزمغذیهایی نظیر آهن، روی و برخی ویتامینها در بدن شده در حالیکه برخی از این آنها نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.
مرادی اضافه کرد: بیتردید قدرت بدنی کسانی که برای کاهش وزن اقدام به گرفتن رژیم یا از روشها و رژیم غذایی غیر اصولی برای لاغری پیروی میکنند تحلیل میرود و دچار ضعف و بیحالی میشوند.
وی بیان کرد: انرژی افراد دارای توان بالا هنگام گرفتن رژیم غذایی کمتر تحلیل میرود اما پیروی از رژیم غذایی غیر اصولی برای لاغری میزان مصرف انرژی را افزایش میدهد و سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری و ویروس آسیب پذیرتر میشود.
مرادی تأکید کرد: بسیاری از رژیمهای غذایی دشوار و دارای محدودیتهای بالایی برای دریافت مواد غذایی مورد نیاز بدن هستند و حتی بسیاری از آنها نظیر یک یا دو ماده غذایی همچون رژیم پرتقال و شیر، تخممرغ و آناناس به مدت یک هفته، جنبه علمی هم ندارد.
این متخصص تغذیه گفت: این قبیل رژیمهای غیراصولی غذایی به علت کاهش شدید انرژی، سیستم ایمنی فرد را ضعیف میکند و این وضعیت موجب میشود انسان زودتر به بیماری مبتلا شود؛ همچنین علائم بیماری در کسانی که سیستم بدنی ضعیفی دارند شدید و در دیگر افراد خفیف تر بروز و ظهور میکند.
وی گفت: در دوره ابتلا به بیماری اشتهای فرد کاهش مییابد و به دلیل دریافت کم مواد مغذی احتمال بروز سوءتغذیه پروتئین، انرژی و یا کمبود ریز مغذیها افزایش مییابد.
مرادی تأکید کرد: لازم است همه بهبودیافتگان از کرونا به ویژه افراد آسیبپذیر همچون کودکان، مادران باردار و شیرده، سالمندان و مبتلایان به بیماریهای مزمن همچون سل، سرطان، دیابت و فشارخون بالا تحت مراقبت ویژه تغذیهای قرار گیرند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که در دوران نقاهت اشتهای فرد افزایش مییابد و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب و الکترولیتها، ویتامینها، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن است.
وی اضافه کرد: ویتامینهای مورد نیاز بدن در طول بیماری به علت افزایش نیاز به مواد مقوی و مغذی، آب و الکترولیتهای ناشی از سوخت و ساز بالا در بدن و در عین حال بیاشتهایی ناشی از بیماری به میزان لازم و کافی تأمین و جذب نشده است.
مرادی بیان کرد: رعایت رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوسدار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز برای تسریع در روند بهبودی توصیه میشود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: دریافت کافی مواد غذایی و رعایت تعادل و تنوع در مصرف، منجر به تقویت سیستم ایمنی و بازگشت سریع سلامتی میشود؛ همچنین ادامه مصرف مکملهای تغذیهای مطابق با دستورالعملهای ابلاغی در کودکان زیر دو سال، مادران باردار و شیرده، نوجوانان و سالمندان توصیه میشود.
ارسال نظر