|

این مکان‌ها مرکز شیوع کرونا هستند

یکی از خبرنگاران حوزه فناوری، در مقاله‌ای برای "اندیشکده نشنال اینترست" به جدیدترین یافته‌های پژوهشگران دانشگاه استنفورد در مورد مکان‌های اصلی شیوع ویروس کرونا پرداخته است.

"اتن کیم لیسر"، خبرنگار و نویسنده و صاحبنظر در حوزه فناوری که با شرکت‌هایی مانند گوگل و نشریاتی نظیر آسیا ویک و کره هرالد، همکاری داشته است، در مقاله‌ای برای "اندیشکده نشنال اینترست"، به جدیدترین یافته‌های پژوهشگران دانشگاه استنفورد در مورد مکان‌های اصلی شیوع ویروس کرونا پرداخته است.

وی در این رابطه می‌نویسد: «بر اساس جدیدترین یافته‌های یک پژوهش که توسط پژوهشگران دانشگاه استنفورد انجام شده، مکان‌هایی نظیر: رستوران‌ها، مکان‌های مذهبی، هتل ها، مسافرخانه ها، مراکز درمانی، کافه‌ها و مراکز خواروبار فروشی، منابع اصلی شیوع و انتقال ویروس کرونا (تا ۸۰ درصد) هستند».

یافته‌های پژوهش مذکور در نشریه "نیچر" به چاپ رسیده و مستند به داده‌ها و اطلاعات دریافتی از ده شهر بزرگ امریکا شامل آتلانتا، شیکاگو، دالاس، هوستون، لس آنجلس، میامی، نیویورک، فیلادلفیا، سانفرانسیسکو و واشنگتن است. درضمن این داده‌ها، بازه زمانی ماه مارس تا می‌امسال را دربرمی‌گیرد.

پژوهش مذکور همچنین گروه جمعیتی بالغ بر ۹۸ میلیون نفر و همچنین تحرکات آنها را در مناطق سربسته و روباز (با استفاده از داده‌های مختلف نظیر رهگیری آنها از طریق تلفن همراه)، مورد بررسی قرار داده است. این پژوهش به نحو جامع و دقیقی، هم به جمع آوری اطلاعات پرداخته و هم داده‌های به‌دست آمده را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، رستوران ها، بالاترین نرخ شیوع و ابتلا به ویروس کرونا را به ثبت رسانده‌اند. پژوهشگران این تحقیق می‌گویند: "بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی در بحبوحه شیوع ویروس کرونا، خطرات و تهدیدات زیادی را با خود به دنبال دارد. بر اساس ارزیابی‌های تحقیقاتی، مراکزی نظیر رستوران‌های تمام وقت، باشگاه ها، هتل ها، کافه ها، مراکز مذهبی، و رستوران‌های پاره وقت، بیشترین خطر را در بحث شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا، پس از بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی، از خود به ثبت رسانده اند".

این پژوهشگران تاکید کرده‌اند که استفاده از داده‌های مرتبط با تحرک انسان‌ها می‌تواند اطلاعات خوب و دقیقی را در مورد مکان‌ها و محل‌های اصلی شیوع ویروس کرونا، ارائه کند. درست بر اساس همین داده‌ها و اطلاعات است که مکان‌های اصلی شیوع ویروس کرونا، مورد شناسایی قرار گرفته‌اند.

بر این اساس و بر اساس خطراتی که رستوران‌ها در بحث شیوع ویروس کرونا از خود نشان داده اند، محدودسازی هر چه بیشتر حضور در این مکان ها، از جمله راهبردهای مهم و موثری است که برای مقابله با ویروس کرونا، می‌تواند توسط دیگر کشورها نیز مورد توجه قرار گیرد. برای مثال، کاهش ۲۰ درصدی میزان حضور در رستوران‌ها در منطقه مترو شیکاگو، موجب کاهش ۸۰ درصدی موارد ابتلا به ویروس کرونا شده است.

محققانِ پژوهشِ انجام شده توسط دانشگاه استنفورد بر این باورند که نتایج تحقیقات آنها می‌تواند توسط سیاستگذاران در زمینه اتخاذ رویکرد مناسب برای بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی و نبرد با شیوع ویروس کرونا مورد استفاده قرار گیرد.

علی رغم نگرانی‌های روزافزون در مورد نابرابری‌های اجتماعی-اقتصادی و نژادی در بحث ابتلا به ویروس کرونا و مرگ و میر ناشی از آن، بسیاری از سیاستگذاران با مشکل کمبود اطلاعات کافی در این رابطه روبه‌رو هستند. در شرایط فعلی، بسیاری از سیاستگذاران در کشورهای مختلف، با عدم اطلاعات کافی در مورد آثار و تبعات منفی و مضر بازگشایی فعالیت‌های اقتصادی، اقدام به سیاستگذاری می‌کنند. این مسئله به طور خاص پژوهش در مورد ریشه‌ها و سیاست‌های مناسبی را که باید برای مقابله با ویروس کرونا اتخاذ شوند، به یک اولویت اساسی تبدیل کرده است.

منبع: همشهری آنلاین
کدخبر: 134956

ارسال نظر

 

آخرین اخبار