کدام میوهها درمانگر دیابت هستند؟
زارع در پاسخ به پرسش چگونگی کنترل یا پیشگیری از ابتلا به دیابت، بحث استفاده از مواد غذایی را مهمترین نکته عنوان کرد و توضیح داد: شاید بعضی گمان کنند برای پیشگیری از دیابت باید رژیم غذایی بسیار سختی بگیرند یا از مصرف قند و شکر به شدت پرهیز کنند. درحالی که مصرف قند و شکر عامل این بیماری نیست بلکه محرک آن است و هر فردی که اغراق گونه از مواد محرک استفاده کند به چالش دیابت دچار میشود.
وی افزود: نکته دیگر اینکه افراد دیابتی باید از سرخ کردنیها پرهیز کنند و به جای آن، گروه سبزیجات را در سبد غذایی خود افزایش دهند زیرا فیبری که در سبزیجات وجود دارد باعث کنترل قند خون میشود.
وی به بیماران دیابتی توصیه کرد: به میوههای دارای رنگ قرمز بیشتر توجه کنند و در سبد غذایی بگنجانند البته به غیر از هندوانه. میوه هایی همانند آلوی قرمز، انار ترش، چغندر تنظیمکننده قند خون هستند.
استفاده متعادل از غذاهای پرفیبر مانند نانهای سبوس دار، غلات کامل و حبوبات، برنج قهوه ای، توصیه دیگر این متخصص به بیماران دیابتی بود که گفت: برنج سفید یا سایر مواد نشاستهای از جمله سیب زمینی سرخ کرده به دلیل دارا بودن کربوهیدارت اصلا توصیه نمیشود. ضمن اینکه فراموش نکنیم فیزیولوژی بدن و گروه خونی در افراد متفاوت است و با تشخیص پزشک و توصیه غذایی وی میتوان از مواد غذایی استفاده کرد. اما به طور کلی داشتن تغذیه سالم، ورزش روزانه و در صورت داشتن اضافه وزن یا چاقی، کاهش ۵ تا ۷ درصدی وزن احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را در افراد مستعد کاهش میدهد.
افراد دیابتی باید سالی دو نوبت چکاپ داشته باشند
زارع با تاکید بر اینکه افراد دیابتی حتما باید تحت نظر متخصص غدد و همچنین تغذیه باشند، تاکید کرد: اکنون تعداد افراد مبتلا به دیابت در کشور ۵ میلیون و ۳۸۷ هزار و ۲۰۰ نفر و میزان شیوع این بیماری در بالغین ۹.۴ درصد است.
این افراد حتما باید در طی سال حداقل دوبار چکاپ کامل شوند و مراقب فشار خون و کلسترول خود باشند که در صورت عدم کنترل و مراقب، این بیماری به شدت حاد شده و درمان پذیر نیست. وی ادامه داد: افرادی که داروی دیابت مصرف میکنند معمولا میتوانند با رعایت نکات ساده غذایی و ورزشی و پزشکی به نوعی میزان مصرف قرص را به حداقل برسانند.
زارع تاکید کرد: ورزش حتما برای این افراد توصیه میشود زیرا سوخت و ساز بدن را متعادل میکند و کنترل قند خون را بهبود میبخشد البته ورزشهای سنگین توصیه نمیشود.
بیماران دیابتی در روزهای کرونایی بیشتر مراقب تقویت سیستم ایمنی بدن باشند
زارع با تاکید بر اینکه ویروس کرونا به دنبال سیستم ایمنی ضعیف میگردد تا گرفتارش کند، به بیماران دیابتی توصیه کرد: نقص افرادی که بیماری زمینهای دارند، ضعف سیستم ایمنی است. بنابراین افرادی هم که دیابت دارند برای افزایش ایمنی بدن باید از مکملهای دارای زینک، ویتامینهای آ، ای، دی و سی و سلنیوم استفاده کنند.
این متخصص تغذیه یادآور شد: استفاده از سبزیجاتی همچون اسفناج، کرفس یا میوه هایی همچون انار و مرکبات ایمنی بدن را بالا میبرند ضمن اینکه قند هم ندارند. استفاده از سیر هم به این افراد توصیه میشود.
زارع با تاکید بر اینکه بیماران دیابتی باید توجه داشته باشند پخته شدن یا خام بودن یکسری مواد غذایی، دارای قند متغیری است، تصریح کرد: افراد دیابتی مبتلا به کرونا باید نیازهای بدن برای افزایش ایمنی را جدی بگیرند و برای این کار میتوانند از شربتهای افزایش ایمنی بدن افراد دیابتی که در داروخانهها بدون نسخه ارائه میشود استفاده کنند.
وی در مورد استفاده از دمنوشهای گیاهی برای کاهش قند و بالا بردن سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از کرونا، به گیاه اکیناسه یا سرخارگل اشاره کرد و گفت: این افراد و سایر اعضای خانواده میتوانند با استفاده از این گیاه سیستم ایمنی را تقویت کنند تا به کرونا مبتلا نشوند.
ارسال نظر