|

درمان فشار خون بالا با این ترفندها

از فشار خون بعنوان مرگ خاموش یاد کرده‌اند. با اینکه این بیماری علائم خاصی از خود بروز نمی‌دهد، اما اثرات مخربی بروی سلامتی انسان دارد.

فشار خون روزانه در امریکا بیش از ۱۳۰۰ قربانی می‌گیرد، یعنی هر دقیقه یک نفر. بعلاوه باعث بروز دو بیماری رایج و کشنده در میان مردن می‌شود، یعنی حملات قلبی و سکته. همچنین احتمال از کار افتادن کلیه و زوال عقل را نیز افزایش می‌دهد.

جالب است که می‌توان از بروز تمام بیماری‌های ناشی از فشار خون جلوگیری کرد. با رعایت سه نکته زیر می‌توان فشار خود را کاهش داده و به زندگی بازگشت.

۱. عدد فشار خون خود را بدانید

درصورت امکان فشار خونتان را در خانه بررسی کنید. با اینکه اعتماد کردن به فشار خونی که در معاینات پزشکی صورت می‌پذیرد، راه آسوده تری است اما در عمل این بررسی‌ها صحت ندارند. در خانه به مدت ۵دقیقه بنشنید و فعالیتی انجام ندهید، سپس فشار خون خود را بررسی کنید. این عدد به پزشک در ارائه بهترین راه درمانی کمک شایان توجهی می‌کند. با پزشک درباره تعداد دفعات بررسی فشار خود مشورت کنید. قبل از انجام فشار خون مثانه را خالی کرده و حداقل ۳۰ دقیقه بعد از ورزش، سیگار کشیدن و خوردن قهوه این کار را انجام ندهید.

۲. علت فشار خون بالای خود را درمان کنید

نمی‌توان جلوی شکستگی لوله را با یک تکه چوب پنبه مسدود کرد. همین مسئله درباره فشار خون نیز صادق است، درصورت ابتلا به این بیماری باید علت را یافته و آن را درمان کنید.

مهمترین علل ابتلا به فشار خون عبارت است از:

سبک زندگی بی‌تحرک: هرگونه فعالیت جسمانی می‌تواند فشار خون را کاهش داده و نیاز به استفاده از داروها را به حداقل برساند.

خوردن غذاهای فراوری شده: مخصوصا غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی سدیم هستند

داشتن وزن بالا: کاهش وزن ۱۰-۵۰% بهتر از هردارویی باعث کاهش فشار خون می‌شود

مصرف بیش از حد الکل: نوشیدن بیش از یک لیوان نوشیدنی الکی در روز باعث افزایش فشار خون می‌شود.

عدم درمان آپنه خواب: ۳۰-۵۰% افرادی که دچار فشار خون هستند، به آپنه خواب درمان نشده مبتلا می‌باشند. درصورت خروپف، خستگی بعد از خواب و داشتن نفس‌های بریده هنگام خواب، باید آپنه خواب را توسط پزشک بررسی کنید.

آلدویترونیزم اولیه (ترشح بیش از حد آلدوسترون توسط غدد فوق کلیوی): این یک مشکل هورمونی است که در گذشته نادر بود اما حالا سرعت بیشتری یافته است. درصورت عدم کنترل موثر فشار خون، میزان آلدوسترون خود را بررسی نمایید.

علت فشار خون خود را از طریق پزشک جویا شوید. مسلما ژنتیک نقش مهمی در این میان ایفا می‌کند اما به گفته کارشناسان می‌تواند بیش از نیمی از موارد فشار خون را تحت کنترل درآورد.

۳. استفاده منظم داروها

هیچ کس استفاده از دارو را دوست ندارد و همه باید در مورد استفاده از داروها رفتار انتخابی تری داشته باشند و از مزایا و خطرات آن مطلع شوند. هرچند اگر پس از درمان‌های لازم باز هم فشار خونتان بالای ۱۳۰/۸۰ است، عدم استفاده از داروها باعث بروز سکته قلبی و حتی مرگ می‌شود. داروهای توصیه شده اولیه برای فشار خون موثر بوده و عوارض جانبی کمتری به دنبال دارند. برای درمان موثر فشار خون داشتن یک استراتژی تعریف شده با پزشک از اهمیت به سزایی برخوردار است، می‌توان به این طریق فشار خون را در مراحل مختلف تحت کنترل در آورد. افراد بیش از آنچه که می‌پندارند قادر به کنترل فاکتورهای موثر روی فشار خون هستند. پس با رعایت سه نکته فوق الذکر، بیماری را تحت کنترل خود در آورید.

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 145039

ارسال نظر