توصیه ای مهم به کرونایی ها!
مبتلایان به بیماری کووید۱۹ که با علایم شدید سرفه، تنگی نفس و احتقان شدید ریوی روبهرو هستند باید از فعالیت ورزشی شدید خودداری کنند اما فعالیت فیزیکی در حد سبک تا متوسط بسیار مفید است.
موسسه ملی تحقیقات سلامت کشور نوشت: بیماری کرونا بر همه جنبههای زندگی از جمله کار، مسافرت و همچنین ورزش تاثیر گذاشته است.
در حالی که فاصله اجتماعی و بهداشت برای جلوگیری از عفونت مهم است، اما در صورت ابتلا، ورزش متوسط و خواب کافی میتواند در بازیابی عملکرد ریهها موثر باشد. سوالی که ممکن است مطرح شود این است که آیا فعالیت ورزشی (مثل ایستادن طولانی، دویدن یا از پله بالا رفتن) در افرادی که درگیری ریوی کرونا دارند خطرناک است؟
شواهد موجود در این زمینه نشان میدهد مبتلایان به بیماری کرونا که با علایم شدید سرفه، تنگی نفس و احتقان شدید ریوی روبهرو هستند، باید در دوره نقاهت از فعالیت ورزشی شدید بپرهیزند. در این دوران سلولهای سیستم ایمنی در حال ترمیم و بازسازی است و بدن باید به راحتی فرصت بازسازی خود را داشته باشد.
بهترین شیوه فعالیت ورزشی در دوران نقاهت اجتناب از فعالیت ورزشی شدید است. اما پس از بیماری کرونا و در طول ۲ تا ۳ هفته استراحت انجام برخی تمرینهای تنفسی ساده پیشنهاد میشود تا دوباره ریهها بتوانند به آرامی کارایی طبیعی خود را بهدست آورند.
با توجه به این که این ویروس میتواند در بسیاری از سیستمهای بدن عوارضی ایجاد کند، بهترین روش این است که بیمار تمرینهای ورزشی خود را به روشی آهسته و ثابت از سر بگیرد، به طوری که تمرین را با شدت بسیار کم شروع کرده و بهتدریج خود را در یک دوره ۳ تا ۴ هفتهای تقویت کند.
کرونایی ها برای ورزش کردن با پزشک مشورت کنند
این تمرینها به هیچ عنوان نباید باعث ایجاد خستگی شود. در هر نوبت تمرین، ریهها سه تا چهار بار با یک نفس عمیق از هوا پر و در سینه حبس شده و بعد از آن عمل بازدم انجام میشود. این کار کمک زیادی به پاکسازی و بازیابی سریع تر عملکرد ریهها میکند.
انجام این تمرینهای آسان باید در حالت خوابیده یا نشسته باشد، لذا ایستادن و راه رفتن در هنگام تمرین توصیه نمیشود. این تمرینها را میتوان در خانه انجام داد ولی ضروری است که در حضور فرد دیگری انجام شود.
ممکن است در طول تمرین یا بعد از آن سرگیجه، درد قفسه سینه، درد عضلات و تپش قلب، تهوع، سبکی سر یا تاری دید و تنگی نفس ایجاد شود و لذا بهتر است تمرینات ورزشی با مشورت پزشک معالج فرد باشد و در صورت بروز مشکل نیز با پزشک تماس گرفته شود.
در نتیجه مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که با علایم شدید سرفه، تنگی نفس و احتقان شدید ریوی روبهرو هستند، باید از فعالیت ورزشی شدید خودداری کنند ولی فعالیت فیزیکی در حد سبک تا متوسط بسیار مفید است.
بهترین شیوه فعالیت ورزشی در دوران نقاهت، انجام برخی تمرینهای ساده تنفسی است و اینکه فرد بیمار تمرینهای ورزشی خود را به روشی آهسته و ثابت از سر بگیرد. تنفس عمیق با استفاده از دیافراگم (تنفس شکمی) عملکرد ریه را بازیابی میکند. نفس کشیدن از طریق بینی باعث تقویت دیافراگم و تسریع بازیابی سیستم عصبی میشود.
اگر فرد هنگام تمرینات احساس تنگی نفس زیاد، تهوع، سرگیجه، سبکی سر یا تاری دید و تپش قلب داشت، باید تمرینات را بلافاصله قطع کند و توصیه میشود فرد بیمار برای انجام تمرینات مناسب و موثر با پزشک معالج خود در این زمینه مشورت کند.
ارسال نظر