|

بیماری‌های عروقی در کمین زنان مبتلا به دیابت

مطالعه جدید نشان می دهد نشانگر زیستی جدید مقاومت به انسولین با افزایش ۶۰۰ درصدی خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب در زنان مرتبط است.

محققان برای درک اینکه چه عواملی افراد جوان را در معرض خطر بالاتری از بیماری عروق کرونر قلب زودرس قرار می‌دهد، بیش از ۵۰ عامل خطر را در ۲۸،۰۲۴ زن مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

شایان ذکر است زنان زیر ۵۵ سال مبتلا به دیابت نوع ۲، ده برابر بیشتر با خطر ابتلاء به بیماری عروق کرونر قلب زودرس روبرو هستند. اثبات شده که مقاومت به انسولین لیپوپروتئین (LPIR )، یک نشانگر زیستی قوی و پیش بینی کننده است.

 «سامیا مورا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی هاروارد، در این باره می‌گوید: «ما متأسفانه شاهد آن هستیم که افراد جوان دچار حمله قلبی می‌شوند. هنگامی که یک فرد جوان دچار یک بیماری قلبی عروقی می‌شود، بر کیفیت زندگی، بهره وری و سهم او در جامعه تأثیر خواهد گذاشت.»

 او در ادامه می‌افزاید: «پیشگیری بهتر از درمان است و بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی قابل پیشگیری هستند. این مطالعه تأثیر سبک زندگی بر سلامت قلب زنان در هر سنی را نشان می‌دهد.»

 محققان این مطالعه تقریباً ۵۰ نشانگر زیستی مرتبط با سلامت قلب و عروق را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. نشانگرهای مانند کلسترول بد (LDL) و هموگلوبین A۱C ارتباط بسیار ضعیف‌تری با شروع بیماری عروق کرونر قلب زودرس در زنان کمتر از ۵۵ سال دارند، حال آنکه LPIR، معیار جدیدتر مقاومت انسولین، ارتباط قوی‌تری با این عارضه دارد.

در حالیکه کلسترول LDL فقط با ۴۰ درصد افزایش خطر ابتلاء به CHD در زنان زیر ۵۵ سال مرتبط است، LPIR شش برابر (۶۰۰ درصد) این خطر را افزایش می‌دهد.

با افزایش شیوع دیابت و عوامل خطر مرتبط با آن و ابتلاء زنان بیش از مردان به این بیماری، محققان بر ضرورت ایجاد اقدامات پیشگیرانه مؤثر تأکید می‌کنند.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 149768

ارسال نظر