|

هشدار/ سنگ کلیه در این گروه سنی بیشتر است

عضو هیئت علمی دانشگاه با هشدار نسبت به شیوع بیماری های کلیوی در گروه های سنی مختلف، گفت: تومورهای کلیوی اغلب پس از دهه چهارم و سنگ کلیه بعد از دهه دوم و سوم زندگی افراد بروز می کند، اما عفونت ادراری از بیماری های شایع در کودکان است.

محمدهادی رادفر متخصص جراح کلیه و مجاری ادراری، با اشاره به اینکه آسیب های کلیوی کیفیت زندگی افراد را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار می دهد، عنوان کرد: انسداد سیستم ادراری، سنگ کلیه، برگشت ادرار و عفونت ادراری، نارسایی کلیه، بیماری های مادرزادی و سندرم نفروتیک از جمله بیماری های کلیوی هستند که عوامل ارثی و محیطی در بروز آن نقش دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه، افراد با سابقه خانوادگی ابتلا به سنگ و تومورهای کلیه و تومورهای سیستم ادراری را در معرض خطر اعلام کرد و افزود: ابتلا به فشار خون و دیابت نیز افراد را در معرض نارسایی کلیوی قرار می دهد، بنابراین کنترل مستمر فشارخون و قندخون در کاهش آسیب بسیار موثر است.

فلوشیپ اندویورولوژی و لاپاروسکوپی انجام آزمایشات مربوط به کارکرد کلیه و توجه به دردهای بالینی را نیز مهم تلقی کرد و گفت: در برخی موارد ممکن است دردهای ناحیه پهلو، منشا عضلانی و استخوانی داشته باشند، اما با این وجود در صورت بروز این قبیل دردها، باید با پزشک متخصص مشورت شود.

رادفر، سوزش ادرار، وجود خون در ادرار یا تغییر رنگ ادرار به سمت خونی شدن، تکرر ادرار و اختلال در ادرار را نیز زنگ خطر بروز آسیب های کلیوی دانست و گفت: افراد همچنین باید نسبت به علائمی همچون تغییر وزن و میزان اشتها نیز حساس باشند، چراکه توجه به این موارد و انجام آزمایشات معمول گام مهمی در پیشگیری از بیماری های کلیوی محسوب می شود.

استادیار گروه اورولوژی دانشگاه تصریح کرد: توصیه می شود افراد با در پیش گرفتن رژیم غذایی سالم، مصرف مرتب مایعات، مصرف کنترل شده نمک که در بروز فشارخون و سنگ کلیه نقش مهمی دارد، مصرف کنترل شده گوشت قرمز و به طور کلی پروتئین های حیوانی که یکی از مهمترین عوامل تشدید سنگ کلیه محسوب می شود، از بروز آسیب های کلیوی جلوگیری کنند.

رادفر سیگار را مهمترین فاکتور خطر بروز تومورهای کلیه و مثانه اعلام کرد و گفت: به طور کلی بررسی سلامت کلیه افراد سیگاری با دقت بیشتری صورت می گیرد. همچنین در بسیاری از مواقع برای اقدامات درمانی افراد مبتلا به بیماری های کلیوی، براساس سیگاری بودن یا نبودن آنها تصمیم گیری می شود. البته تاکید بر تاثیر قطع مصرف سیگار در سیر درمان بیماری های کلیوی ضروری است.

عضو هیئت علمی دانشگاه در خصوص میزان شیوع بیماری های کلیوی در گروه های سنی مختلف، اظهار کرد: تومورهای کلیوی اغلب بعد از دهه چهارم و سنگ کلیه پس از دهه دوم و سوم زندگی افراد بروز می کند، اما عفونت ادراری از بیماری های شایع در کودکان است.

رادفر بر لزوم بررسی عفونت های ادراری مکرر در کودکان تاکید کرد و افزود: برخی اوقات ممکن است این عفونت ها عارضه دار و مشکل ساز نباشد، یا در مقابل، نشان از وجود مشکل در سیستم کلیه و مجاری ادراری باشد. مهم این است که در صورت بروز عفونت ادراری، بنا به تشخیص پزشک باید بررسی های تکمیلی صورت گیرد.

بنابر گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه در پایان، تصریح کرد: عفونت ادراری اگر بدون مشکل زمینه ای اتفاق بیفتد، معمولا مکرر نیست و در این موارد مسئله ای هم ایجاد نمی شود، اما اگر به علت مشکل زمینه ای باشد، هم عامل زمینه ای باید درمان و هم از تکرار حملاتی که منجر به آسیب های کلیه می شود، جلوگیری شود.

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 216910

ارسال نظر

 

آخرین اخبار