سردی معده را چطور درمان کنیم؟ + روش
معده ورودی اصلی مواد به بدن است بنابراین از اهمیت بالایی برخوردار است
متأسفانه بیشتر افراد امروزه دچار سوء مزاج سرد معده هستند. مهمترین دلیل این اتفاق این است که آداب غذا خوردن را رعایت نمیکنیم.
با آداب امروز یعنی مصرف بیرویه فست فودها و لبنیات معدهها به سمت سردی میروند. اگر می-خواهید سالم بمانید؛ تا گرسنه نشدید دست به غذا نبرید، هنوز در حالی که گرسنه هستید دست از غذا بکشید و غذا را خوب بجوید تا معده بتواند غذا را بهخوبی هضم کند.
اگر ما غذا را نجویده قورت بدهیم معده به اجبار کار بیشتری باید انجام دهد و حرارتش کفاف هضم غذا را نمیدهد. بهتدریج از حرارت آن کاسته میشود و دچار سردی معده میشویم. مصرف آب زیاد در بین غذا، مصرف لبنیات مخصوصاً در فصلهای سرد و در افراد با مزاج سرد باعث حرکت معده به سمت سردی میشود. آروغهای زیاد، رفلاکس های مکرر (ترش کردن)، عدم احساس گرسنگی تا ساعتها بعد از خوردن غذا (به علت عدم هضم غذا با سرعت مناسب) از علائم سردی معده هستند.
حتی ممکن است شخص مزاجش گرم باشد ولی معدهاش سرد شده باشد. این دسته از افراد معمولاً تمایل به مصرف سردیجات هم دارند. بهصورت کاذب تمایل به مصرف ماست، دوغ و شیر زیاد دارند و مشکلاتشان بدتر میشوند.
اولین قدم در درمان بسیاری از بیماریها از دیدگاه طب سنتی اصلاح سیستم گوارش و مخصوصاً معده است. به همین علت است که حتی برای درمان مشکلات معده در فردی با مزاج گرم ممکن است او را یک یا دو هفته از مصرف لبنیات منع کنیم.
زمانی که سردی معده از یک حدی فراتر برود شخص دیگر احساس تشنگی نمیکند، این واکنش طبیعی بدن برای رفع سردی معده است.
جاری شدن آب دهان خصوصاً در هنگام خواب نشان دهنده سردی و مخصوصاً رطوبتی شدن معده است.
درمان سردی معده
اما درمانش چیست؟ اولین و مهمترین درمان همیشه پرهیز است. عدم مصرف لبنیات برای یک تا دو هفته، پرهیز ازمصرف ترشی جات، آب سرد خصوصاً بهصورت ناشتا به این افراد توصیه میشود.
غذای خود را خوب بجوید. مصرف خوراکیهای شیرین مثل انجیر یا کشمش بعد از غذا که در معده ایجاد حرارت میکند و به درمان سردی معده کمک میکند به این گروه توصیه میشود. خوراکیهای گرم مثل دارچین، زنجبیل، هل، و زیره که طبع گرم دارند و در معده سریعاً ایجاد حرارت میکنند و معده را گرم میکنند و حالت سردی را از بین میبرند برای این افراد مفید است.
افرادی که دچار سردی شدید در معده شده باشند علاوه بر پرهیزها و مصرف خوراکیها با طبع گرم میتوانند از درمانهای موضعی نیز نفع ببرند.
ماساژ روغنهای گرم در موضع معده در قسمت بالا و سمت چپ شکم یعنی تقریباً زیر دنده سمت چپ بدن به گرم شدن معده کمک میکند. ماساژ معده برای روزی دو تا سه بار مخصوصاً بعد از غذا به این افراد توصیه میشود. ماساژ دادن موضع معده در آن ایجاد حرارت میکند و روغن نیز در آن نفوذ می-کند و ایجاد حرارت میکند.
روغنهایی که طبع گرمی دارند، مانند روغن مصطکی، بابونه، بادام تلخ و سیاهدانه برای افراد با معده سرد توصیه میشود.
ارسال نظر