مراحل راه اندازی مهدکودک از اخذ مجوز تا تجهیزات مورد نیاز
برای راهاندازی یک مهدکودک در کشور ما نیاز به اخذ مجوز از مراکز مربوطه است از این رو در این مطلب به اختصار به نحوه راه اندازی مهدکودک و ارائه لیستی از تجهیزات مهدکودک را ارائه میکنیم.
مراحل راه اندازی مهدکودک
- اخذ مجوز مهدکودک
هرچند قرار است روند طولانی اخذ مجوز در کشور کوتاهتر شود اما خیلی روی آن حساب نکنید و برای آن 4 تا 6 ماه وقت بگذارید. این مجوز هم یک سال اعتبار دارد یعنی پس از صدور مجوز یک سال فرصت دارید تا مکان مورد نظر خود را انتخاب کنید.
- تایید مکان مهدکودک
برای گرفتن مکان مناسب باید تاییدیه بهزیستی را داشته باشید که بتوانید فعالیت اولیه و جانمایی مهدکودک را داشته باشید
- اخذ تاییدیه ارگانها
تاییدیه اماکن، تاییدیه بهداشت، تاییدیه معرفی و مدیر مسئول که در نهایت به مرحله ثبت کودکان برسد.
از این زمان به بعد اهلیت مطرح است که نسبت به ثبت نام از کودکان و مربیان و تعیین مسئول فنی مهدکودک مطرح است. حتما در آینده در خصوص جزئیات نحوه اخذ مجوز مهدکودک و افرادی که باید در آن استخدام کنید به طور مجزا مطلبی ارائه خواهیم کرد.
حالا قرار است بپردازیم به اصل موضوع که تجهیزات و اسباببازیهای مورد نیاز مهدکودک است. مهمترین وسایل مورد نیاز در مهدکودک و تجهیز آن، کفپوش مناسب است که به طور مفصل در مطلب مخصوص به کفپوش مهد کودک در سایت بازی آفرین به آن پرداخته شده است.
خرید تجهیزات مهدکودک بخش مهمی از پروسه راه اندازی را شامل می شود. زیرا موجب ایجاد تحرک و شادی در کودکان شده و شاید با توجه به متراژ منازل دیگر در خانههای فعلی امکان آن نیست و عملا مهدکودک باید فضای مناسبی برای تحرک، شور و نشاط کودکان ایجاد کند،که در ادامه به معرفی تعدادی از وسایلی که برای ایجاد شور و نشاط در کودکان موثر است؛ میپردازیم.
-
سرسره ساده مهدکودک
این دست از سرسرهها وزنی معادل 15 کیلوگرم داشته و ظرفیت قابل تحمل آن 40 کیلوگرم بوده و برای رده سنی 2 تا 6 سال مناسب است و معمولا طول سُر در آنها بیش از دو متر است. بازه قیمتی سرسره کودک عمدتا بین 350 تا 1200 هزار تومان است.
-
تاب و سرسره مهدکودک
تاب و سرسره در کنار هم یکی دیگر از وسایلی است که برای مهدکودک لازم و ضروری است. البته باید دقت داشت که از نوعی تاب و سرسره در کنار هم تولید شده استفاده شود که ایستایی لازم را داشته باشد. این دسته از تاب و سرسرهها 22 کیلوگرم وزن داشته و ظرفیت 40 کیلوگرم را دارد، جنس اینگونه از تجهیزات از پلاستیک یا فایبرگلاس است که باید در خرید، به کیفیت آنها توجه کرد. این دسته از وسایل نیز بین 2 تا 8 سال قابل استفاده است. قیمت این تجهیزات بین 400 هزار تا 3 میلیون تومان قیمت دارد
-
تاب دو نفره مهدکودک
دقت کنید که تجهیزاتی که برای مهدکودک خریداری مینمایید باید طوری باشد که آنقدر کم باشد که بچهها در صف و انتظار بوده یا آنقدر زیاد باشد که عملا بلا استفاده بوده و هزینه اضافی به حساب بیاید. این تابهای دو نفره بین 400 هزار تومان تا 2 میلیون تومان قیمت دارد.
-
الاکلنگ کوچک و بزرگ مهدکودک
الاکلنگ یکی از وسایل تفریحی از مهدکودکهاست که جذابیت لازم را برای بچهها دارد، هر مهدکودکی باید یکی از این الاکلنگها را داشته باشد تا بچهها از استفاده از آن لذت ببرند. معمولا این دست از وسایل از جنس پلی اتیلن هم میتواند باشد.
-
پلیگراندها
شاید اسم این وسیله بازی برایتان جدید باشد اما قطعا پیش از این آنها دیدهاید، پلیگراندها یا در اصطلاح فضای بازی ساخته شده از سازههای رنگارنگی هستند که چند بازی درون آن تعریف شده و به شکل ترکیبی مسیرهای متنوعی از بازی درون آن تعبیه میشود.
معمولا این فضاهای بازی درون خود استخر توپ، توامپولین، سطح شیبدار، موانع فومی و پل معلق دارند تا کودکان درون آن در محیطی امن بازی کنند و از حضور در مهد کودک لذت ببرند.
پلیگراندها بر اساس متراژ تعبیه شده و دیوارهای آن از قابهای 2در1 ساخته میشود و قیمت آن بین 16 تا 70 میلیون تومان است که باید بر اساس بودجه تعیین شده برای تاسیس مهدکودک و البته فضایی که برای آن انتخاب شده است ساخته شده و در اختیار کودکان قرار گیرد.
از دیگر وسایلی که برای مهدکودک لازم است میتوان به استخر توپ، میز و صندلی 4 نفره برای آموزش و کارهای دستی مل نقاشی و خمیر بازی کودکان، عروسک در ابعاد و اندازه و جنسیتهای مختلف و سرسرههای بادی است.
سعی کنید در انتخاب اسباببازیها قبل از هرچیزی به کیفیت و ایمنی آنها برای بچهها فکر کنید. امروزه دیگر والدین مهدکودک را بر اساس تراکت و تبلیغات انتخاب نمیکنند بلکه بر اساس تجهیزات، سایت مناسب و اسباببازی و فضای بزرگ و کافی و از همه مهمتر مربیان مهربان و صد البته ایمنی فرزندان خود انتخاب میکنند. پس انتخاب تجهیزات یک اصل مهم و اساسی در جذب کودکان به مهدکودک است.
ارسال نظر