همه آنچه باید درباره دوربین مداربسته بدانید + جزئیات و قیمت
نگاهی به وضعیت فروش بازار دوربینهای مداربسته در خیابان جمهوری نشان میدهد در حال حاضر بیشتر فروش این صنف به شرکتها و اماکن دولتی و پاساژهای سطح شهر است و تکفروشی به دلایل گوناگون برای آنها به صرفه نیست.
گسترشنیوز: گشتی در بازار دوربینهای مداربسته در خیابان جمهوری نشان میدهد، در حال حاضر بیشتر فروش این صنف به شرکتها و اماکن دولتی و پاساژهای سطح شهر است و تکفروشی برای آنها به صرفه نیست. وضعیت گرانی ارز و مشکلات وارداتی، باعث افزایش قیمتها شده و از آنجا که این اقلام کاملا وارداتی است گرانی ارز و تحریم اثر مستقیم بر قیمت و فروش این کالا میگذارد.
با وجود آنکه بسیاری از فروشندگان از گفتوگو با اصحاب رسانه خودداری میکردند، اما یکی از فروشندگان دوربین مداربسته درباره وضعیت این بازار با خبرنگار گسترش نیوز به گفتوگو پرداخت. وی با شکایت از وضع موجود در بازار از رکود بازار فروش سخن به میان آورد و گفت: در طول ساعت کاری، بیشتر مراجعهکنندگان فقط برای پرسیدن قیمت یا نوع دوربینها مراجعه میکنند و وقتی تفاوت قیمتها را متوجه میشوند از خرید صرفنظر میکنند. این فروشنده هم مانند فروشندگان سایر کالاهای مصرفی از نبود کالا و قطعات و خالی شدن انبارش در آیندهای نه چندان دور سخن گفت.
در این گزارش به بررسی انواع دوربینهای مداربسته، کارآیی و قیمت آنها پرداختهایم.
دوربین مدار بسته چیست؟
دوربین مدار بسته در واقع به مجموعهای از دوربینها گفته میشود که در محل خاص و به منظور خاص نصب میشود و از طریق کابل به مرکز کنترل متصل میشود و در مانیتور قابل رویت است.
نخستین دوربین مدار بسته دنیا در سال ۱۹۴۲ ساخته شد اما ۱۸ سال طول کشید تا استفاده از دوربین در بین مردم رونق بگیرد. استفاده از دوربین مدار بسته در سال ۱۹۶۰ شروع شد.
دوربینهای مداربسته به دو منظور استفاده میشوند:
۱- برای پوشش نظارتی ۲- برای پوشش حفاظتی و حراستی.
در دوربینهای نظارتی فقط برای نظارت بر یک رویداد استفاده میشود به عنوان مثال تشخیص چهره یک شخص خاص و جزئیات دیگر اهمیت چندانی ندارد.
در حالت کلی دو نوع دوربین برای نظارت بر فضای بیرونی ساختمان وجود دارد؛ دام و بولت.
دوربینهای حفاظتی و حراستی علاوه بر تشخیص چهره افراد جزئیات دیگر هم اهمیت دارد و وسعت دید بیشتری را باید پوشش دهد و تمامی اشیا و اجزای آن مکان باید تصویربرداری شود.
در یک سیستم مدار بسته، دوربین به عنوان چشم سیستم میباشد، تصاویری که توسط چشم (دوربین مداربسته) سیستم تصویربرداری میشود توسط مرکز کنترل، ضبط میشود. تصویر این دوربین توسط کابل کواکسیال به مرکز کنترل منتقل میشود.
انواع سیستم دوربین مدار بسته عبارتند از سیستمهای آنالوگ، تحت شبکه یا ای پی و سیستم دیجیتال یا HD میباشد.
دوربین آنالوگ به نام DVR (Digital Video Recorder) شناخته میشوند که از طریق کابل کواکسیال به مرکز کنترل منتقل و روی هارد دیسک داخل DVR ضبط میشود.
دوربین تحت شبکه یا ایپی به نام (NVR (Network Video Recorder شناخته میشود که از طریق شبکه به سوئیچ و سپس به NVR منتقل شده و روی هارد دیسک درون آن ضبط میشود.
دوربین دیجیتال به نام HD (High Definition)، شناخته میشود که از طریق کابل کواکسیال منتقل و روی هارد دیسک درون DVR ضبط میشود. انواع سیستمهای HD عبارتند از: سیستمهای HD-SDI (High Definition Serial Data Interface)، سیستمهای HD-TVI (High Definition Television Line)، سیستمهای HD-CVI (High Definition Composite Interface) و سیستمهای AHD (Analog High Definition).
برای انتخاب دوربین و خرید آن باید به این نکات توجه کرد:
۱- زاویه دید و اینکه چه فضایی را میخواهید پوشش دهید و تصویربرداری کنید. اگر فضای دید وسیعتری بخواهید باید دوربینهای بیشتری نصب کنید.
۲- در طول شبانهروز چقدر از دوربین استفاده میکنید و آیا شبها هم نیاز به ضبط تصویر دارید یا خیر. اگر قصد ضبط تصویر به صورت شبانهروزی را دارید باید از دوربین دید در شب استفاده کنید.
۳- کیفیت تصویر از مهمترین نکات انتخاب دوربین است. برای ضبط تصویر با کیفیت بالا باید از دوربینهای مداربسته P۱۰۸۰ استفاده شود.
۴- چه مقدار حافظه برای ضبط تصاویر نیاز است. اگر زمان زیادی برای ضبط نیاز دارید از هارددیسک با حجم بالا استفاده کنید.
۵- دوربین باسیم در فضای کارتان نیاز دارید یا بیسیم (وایرلس)
۶- قابلیت بزرگنمایی، گردش و حرکت دوربین برای فضا مهم است. اگر در جای ثابت استفاده میشود نیازی به دوربینهای حرکتی نیست.
برندهای موجود در بازار عبارتند از:
سامسونگ، سینتکس، اکسون، کاملینک، سونی، سانیو، دیلینک، ادیمکس، جیویسی، هایکویژن، کیگارد، پاناسونیک و تیپی لینک، استارنایت.
انواع دوربین جیویسی را از ۱۶۰ هزار تومان به بالا، دوربینهای استارنایت از ۱۰۵ هزار تومان به بالا، سینتکس از ۱۰۰ هزار تومان به بالا، اکسون از ۱۴۰ هزار تومان به بالا، کاملینک از۱۸۰ هزار تومان به بالا، سامسونگ از ۱۶۰ هزار تومان به بالا، سونی از ۱۵۰ هزار تومان به بالا، هایک ویژن از ۱۸۰ هزار تومان به بالا میتوانید خریداری کنید.
ارسال نظر