هشدار / این بیماری خطر حمله قلبی را ۸ برابر می کند
تحقیقات جدید نشان میدهد که میلیونها نفر از افراد میانسال ممکن است بدون هیچ نشانهای از بیماری قلبی در حال قدم زدن باشند، اما همچنان با خطر بالا حمله قلبی روبرو هستند.
بیماری قلبی خاموش یا تحت بالینی ممکن است عامل این اتفاق باشد. این وضعیت، ضخیم شدن یا سخت شدن اولیه شریانهای قلب است که میتواند به مرور زمان بدتر شود و باعث درد قفسه سینه شود که به آن آنژین یا حتی حمله قلبی گفته میشود. محققان دریافتند افراد میانسال مبتلا به چنین بیماریهای تحت بالینی قلبی با خطر بسیار بیشتر حمله قلبی غافلگیرکننده روبرو هستند.
دکتر «کلاوس فوگلسانگ کوفوید»، متخصص قلب در بیمارستان دانشگاه کپنهاگ دانمارک، نویسنده این مطالعه توضیح داد: «بیماری تحت بالینی قلب به تغییراتی در سیستم گردش خون اشاره دارد که عمدتاً با افزایش سن دیده میشود و در برخی افراد ممکن است باعث حمله قلبی و مرگ زودرس شود. نکته مهم این است که بسیاری از افراد ممکن است این تغییرات را داشته باشند، اما هیچ وقت بیماری قلبی بالینی نخواهند داشت.»
برای این مطالعه، از بیش از ۹۵۰۰ فرد ۴۰ ساله یا بیشتر بدون بیماری قلبی شناخته شده، اسکن گرفته شد تا ببینند چه اتفاقی در شریانهای قلب شأن میافتد. از این تعداد، ۵۴ درصد از افراد هیچ نشانهای از بیماری تحت بالینی قلب را نشان ندادند. ۳۶% بیماری غیرانسدادی و ۱۰% بیماری انسدادی یا گرفتگی عروق داشتند. افراد مبتلا به بیماری انسدادی بیش از هشت برابر در معرض حمله قلبی بودند.
به گزارش مهر، توصیه محققان این است که با پزشک خود در مورد چگونگی ارزیابی خطر ابتلاء به بیماری قلبی صحبت کنید. همچنین داشتن یک سبک زندگی سالم بسیار مهم است، و اگر شما هر عامل خطری برای بیماری قلبی دارید، انجام یک چکاپ سلامت ایده خوبی است.
ارسال نظر