|

هزینه دارو / قیمت دارو / فروش دارو

کبد چرب را با این خوراکی ها از بین ببرید / این عارضه دشمن سلامتی بدن

کبد چرب، یا همان چاقی کبد، یک وضعیت پزشکی است که در آن چربی به شکل غیرطبیعی در سلول‌های کبد تجمع می‌یابد. این وضعیت ممکن است ناشی از عوامل مختلفی مانند چاقی، دیابت، مصرف الکل، مصرف داروها، عوامل ژنتیکی و بیماری‌های متابولیکی باشد.

سلامت

 کبد چرب بدون علائم و درد اغلب تشخیص داده می‌شود و به صورت اتفاقی در سریعترین حالت در یک آزمایش خون شناخته می‌شود. اگرچه در برخی موارد ممکن است علائمی مانند خستگی، تورم شکم، درد در ناحیه کبد و تغییر رنگ پوست ظاهر شوند. مدیریت کبد چرب بستگی به علت اساسی آن دارد. اگر علت اصلی بیماری چاقی باشد، کاهش وزن و تغییر در روش زندگی از طریق تغذیه سالم و فعالیت بدنی توصیه می‌شود. در صورت عوامل دیگر مانند دیابت یا مصرف الکل، مداخله پزشکی لازم است.

در کل، تشخیص و مدیریت کبد چرب به علت اصلی و شدت بیماری بستگی دارد. مشاوره و پیگیری با پزشک متخصص می‌تواند در تشخیص صحیح و برنامه درمانی مناسب کمک کند. همچنین، اتخاذ سبک زندگی سالم و رعایت دستورات پزشک در مورد تغذیه و فعالیت بدنی می‌تواند به بهبود و مدیریت مناسب کبد چرب کمک کند.

بیماری کبد چرب، اغلب بدون علامت بوده، اما می‌تواند به مرور زمان و با افزایش میزان چربی کبد با علائمی از جمله دل درد، بی‌اشتهایی، ضعف مفرط، تهوع، کاهش وزن، کاهش تمرکز و توجه خود را نشان دهد.

ورزش منظم و به خصوص ورزش‌های هوازی و استقامتی و رژیم‌های غذایی اساس درمان این بیماری هستند. بیماران مبتلا به کبد چرب باید از مصرف چربی‌های اشباع، شکر، نمک، سیگار و غذا‌های حاوی کربوهیدرات زیاد مثل شیرینی‌ها و برنج خودداری کنند.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف سبزیجات و میوه‌های تازه برای بهبود کبد چرب به شدت توصیه می‌شود:

تمبر هندی: این میوه گرمسیری خواص بی‌نظیری دارد و به بهبود فرایند هضم و کاهش وزن کمک می‌کند. این میوه سرشار از فیبر بوده و بهترین خوراکی برای درمان تصلب شرایین محسوب می‌شود. البته مصرف تمبر هندی درمان کننده کبد چرب نیز است. مصرف این میوه منجر به کاهش مقادیر چربی اطراف کبد می‌شود و به کاهش کلسترول خون نیز کمک می‌کند.

لیمو: نوشیدن روزانه یک لیوان آب به همراه لیموی تازه به بهبود بیماری کبد چرب کمک می‌کند. لیمو خاصیت سم زدایی از کبد را دارد و سرشار از ویتامین C و اسید سیتریک است. مصرف لیمو، فرایند هضم مواد غذایی را نیز بهبود می‌بخشد.

گلابی: یک گزینه عالی در میان میوه‌ها، برای کاهش وزن است. گلابی مقادیر مناسبی از فیبر محلول و نامحلول را برای تقویت کلسترول و تنظیم عملکرد روده‌ها دارد. پکتین موجود در این میوه به مبارزه با یبوست کمک می‌کند. خوردن دو عدد گلابی در روز ۲۰ درصد میزان نیاز شما به ویتامین C را برطرف می‌کند. مصرف گلابی، به سم‌زدایی کبد و لوزالمعده کمک می‌کند.

خربزه: مصرف این میوه باعث پاکسازی کبد و کاهش بقایای چربی موجود در آن می‌شود. نوشیدن آب خربزه در ساعات بعدازظهر، به درمان کبد چرب کمک می‌کند.

توت فرنگی: یک درمان عالی برای پاکسازی کبد و سم زدایی بدن است. توت فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان‌هایی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. اسید‌های طبیعی موجود در این میوه از کبد شما محافظت می‌کنند. مصرف این میوه از احتباس مایعات در بدن جلوگیری کرده و منجر به کاهش فشار خون و کاهش اسید اوریک می‌شود. اگر دچار کبد چرب هستید، روزانه حداقل ۷ تا ۸ عدد توت فرنگی بخورید.

 

منبع: آفتاب
کدخبر: 321033

ارسال نظر