زیره؛ بهترین گزینه برای تقویت سیستم ایمنی بدن!
زیره دانهای معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و دارای طبع گرم و خشک است. برای آشنایی با عوارض و خواص زیره همراه مجله دلتا باشید.
از آن جایی که خواص زیره به چند مورد خاص محدود نمیشود، شما را با تعدادی از مزایا و خواص زیره برای سلامت بدن آشنا کنیم.
درمان یبوست
دانههای زیره فیبر بالایی داشته که ترشح آنزیمهای زیاد را در مجرای گوارشی تحریک کرده و مشکلات شدید مجرای گوارشی مانند بواسیر را رفع میکند. زیره ملینی بسیار قوی بوده و میتوان آن را بصورت چای نوشید یا پودر آن را با عسل مخلوط کرد تا از یبوست جلوگیری نماید.
کمک به هضم غذا
زیره سبز حاوی ترکیبی است که غدههای مسئول ترشح اسیدها، صفرا و آنزیمها را تحریک کرده و باعث هضم آسان غذا در معده و روده میشود. همچنین زیره سبز از تشکیل گاز در دستگاه گوارش جلوگیری کرده و به هضم بهترغذا کمک میکند.
افزایش سوخت و ساز بدن
دانههای زیره باعث افزایش جذب مواد مغذی در بدن شده و سرعت متابولیک را بالا برده و سوخت و ساز سالم بدن را حفظ مینمایند. همچنین زیره حاوی مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن بوده و انجام فرایندهای مختلف در بدن را سرعت میبخشد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
در زیره سبز به میزان بالایی ویتامین C وجود دارد و مصرف این ادویه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. این ویتامین بدن افرادی را که بدلیل استرس سیستم ایمنی بدنشان تضعیف شده را تقویت میکند. ویتامین C باعث رفع التهاب شده و خطر فشار خون و سکته مغزی را کاهش میدهد.
خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد
مصرف مداوم زیره به شکل موثری هیپوگلیسمی را کاهش میدهد. بیماری دیابت شرایطی است که در آن سطح گلوکوز موجود در ادرار فرد بالاتر از سطح معمول است. بنابراین در کنار داروها، دانههای زیره را هم در رژیمتان بگنجاید.
ازآنجاکه زیره ممکن است قند خون شما را پایین بیاورد، افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف مقادیر زیاد زیره دقت کنند.
حفظ سلامت استخوان میشود
دانههای زیره منبع عالی روی محسوب میشوند و برای تقویت و مصرف زیره برای سلامت استخوانها توصیه میشود.
از کمخونی جلوگیری میکند
همانطور که گفتیم، زیره سرشار از آهن است و به همین دلیل مصرف زیره میتواند به درمان کمخونی کمک کند. آهن یک مادهی معدنی ضروری است که به بدن کمک میکند هموگلوبین تولید کند، که انتقال خون اکسیژندار را به تمام بخشهای بدن کنترل میکند. توصیه میشود زنان به صورت منظم زیره مصرف کنند. بنابراین مصرف این دانهها روش موثری برای جلوگیری از کمخونی است.
حفظ سلامت کبد
نارسایی کبد باعث بوجود آمدن بیماریهای بسیاری میشود و زیره از بروز آنها ممانعت میکند. زیره سموم مضر بدن را دفع کرده و به روند سمزدایی کبد کمک میکند.
تنظیم فشار خون
زیره از منابع غنی پتاسیم به شمار میرود که ماده معدنی ضروری برای تعادل الکترولیتهای بدن است. پتاسیم به تولید سلولهای تازه و تنظیم فشار خون کمک میکند و مصرف یک لیوان آب زیره با شکم خالی، از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری میکند.
تحقیقات نشان میدهد مصرف زیره در مقادیر کم عوارض خاصی ندارد و میتوانید با خیال آسوده تا حداکثر ۸ هفته به مقدار کم مصرف کنید.
عوارض احتمالی زیره سیاه
بیماران کلیوی، کبدی و تنفسی و همچنین مادران باردار قبل از استفاده از عرق زیره، لازم است با پزشک خود مشورت کنند.
خود سرانه عرق زیره را به کودکان ندهید.
زیاده روی در مصرف زیره بعلت طبع گرم ایجاد کهیر می کند.
زیاده روی در مصرف زیره باعث افزایش ترشح تیروئید و در نتیجه لاغری و زردی رنگ چهره خواهد شد.
عوارض احتمالی زیره سبز
زیره سبز ممکن است باعث لخته شدن خون شود، بنابراین افراد مبتلا به اختلالات خونریزی باید از مصرف بیرویه آن اجتناب کنند.
زیره سبز ممکن است سطح قند خون برخی افراد را نیز کاهش دهد. اگر دچار دیابت هستید و از زیره سبز استفاده میکنید، به دقت نشانههایی از قند خون پایین یا هیپوگلیسمی را بررسی کنید و قند خون خود را مرتب چک کنید.
اگر جراحی دارید، زیره سبز ممکن است در طول و بعد از عمل قند خون را کاهش دهد. پس بهتر است که حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی استفاده از زیره سبز را قطع کنید.
ارسال نظر