|

آیا ویروس کرونای جدید از راه زخم وارد بدن می شود؟

سوالات مختلف و ابهامات در مورد نحوه انتقال و ورود ویروس به بدن هم چنان وجود دارد، از جمله اینکه آیا احتمال انتقال این ویروس از طریق زخم و ایجاد بیماری کرونا وجود دارد؟

سلامت آیا ویروس کرونای جدید از راه زخم وارد بدن می شود؟

از زمان اولین گزارش ها در مورد ویروس کرونا در شهر ووهان چین و آغاز همه گیری بیماری کووید ۱۹ در این کشور و سپس گسترش آن به دیگر کشورهای دنیا، مطالعات فراوانی بر روی خصوصیات این ویروس و بیماری حاصل از آن صورت گرفته است. یکی از مهم ترین جنبه های مورد بررسی در مورد این ویروس، شناسایی راه های انتقال و ورود آن به بدن افراد است که می تواند نقش مهمی در کنترل بیماری و پیشگیری از روند روزافزون آلوده شدن افراد جامعه داشته باشد.

کمیته اطلاع رسانی و آموزش همگانی کرونا در دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: «طی ماه های گذشته، با شناسایی راه های اصلی انتقال ویروس و اطلاع رسانی در مورد آنها، اقدامات پیشگیرانه خوبی در سراسر دنیا انجام شده است، با این وجود، سوالات مختلف و ابهامات در مورد نحوه انتقال و ورود ویروس به بدن هم چنان وجود دارد، از جمله اینکه آیا احتمال انتقال این ویروس از طریق زخم و ایجاد بیماری کرونا وجود دارد؟»

شواهد موجود برای پاسخ به این سوال

پوست یکی از سدهای دفاعی مؤثر در برابر عوامل عفونی از جمله ویروس ها است، اما زمانی که پوست در اثر عواملی همچون زخم، خراش و سوختگی انسجام خود را از دست بدهد، راه ورود میکروارگانیسم ها به درون بدن باز می شود. علاوه بر این نیاز است ویروس ها به مقدار کافی در محل وجود داشته و سلول های موجود در آن ناحیه، گیرنده ویروس را داشته باشند تا ویروس بتواند وارد آنها شده و رشد و تکثیر نماید. طبق اطلاعات موجود، گیرنده ویروس کرونا در سطح سلول های ریه، سرخرگ، قلب، کلیه و روده کوچک وجود دارد و شواهدی از وجود این گیرنده بر سطح سلول های بافت پوششی پوست و سلول های خونی وجود ندارد.

با بررسی گزارش های ارائه شده توسط سازمان جهانی بهداشت در مورد روش های انتقال و ورود ویروس کرونا به بدن، هیچ اطلاعات و مدرکی مبنی بر احتمال ورود این ویروس از طریق زخم به بدن وجود ندارد. همانطور که می دانیم ویروس کرونا یک ویروس تنفسی است که مهم ترین راه انتقال و ورود آن به بدن از طریق قطرات تنفسی ایجاد شده هنگام سرفه، عطسه و صحبت کردن و ماس دست های آلوده با غشاهای مخاطی چشم، بینی و دهان است.

 تاکنون هیچ موردی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق زخم گزارش نشده است و شواهدی در این زمینه وجود ندارد. با توجه به اینکه ویروس کرونای جدید یک عامل بیماری زای تنفسی است می توان با رعایت نکات بهداشتی، رعایت فاصله فیزیکی و شستشوی منظم دست ها از ابتلا به بیماری کرونا جلوگیری کرد.

 

منبع: بهداشت نیوز
کدخبر: 111027

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین