ملاحظات رئیسی برای شرکت در انتخابات ۱۴۰۰
منوچهرمتکی درخصوص کاندیداتوری آیت الله رییسی گفت: فکر میکنیم آقای رئیسی هم ملاحظاتی را مدنظر دارند، دیگر اینکه باید برخی از زمینهها فراهم شود تا پس از آن بتوانند تصمیم گیری کنند.
منوچهر متکی هم در گفتگویی مانند سایر چهرههای سیاسی، این جمله تکراری که "نمیتوان به طور قاطع گفت رئیسی برای انتخابات میآید یا نمیآید" را عنوان میکند.
بخش هایی ازاین گفتگورا می خوانید:
*شورای وحدت رایزنی با کاندیداها را آغاز کرده است؟ چه کسانی مدنظر هستند؟
اقدام جدیدی که اخیرا اعلام شده و ما در نوزدهمین نشست هیئت عالی به آن پرداختیم مباحث مربوط به چگونگی ورود به بحث کاندیدای موردنظرمان بود. ما قبلا یک بار در این باره بحث و مروری درباره فضای موجود انجام دادیم و در آنجا به اتفاق، گزینه نخست خود را آقای رئیسی اعلام کردیم بنابراین حجتالاسلام والمسلمین رئیسی گزینه نخست شورای وحدت است البته به شرطی که بیایند. تصمیم جلسه اخیر این شد که ما گفت و گو با سایر نامزدها را نیز آغاز کنیم. در واقع هدف از این گفت و گو این است که در شرایط ویژه، اگر آقای رئیسی نیایند ما بتوانیم به نامزد اصلح برسیم این اتفاق رخ نمیدهد مگر از طریق گفتگو و مذاکراتی که صورت میگیرد بدین گونه که ما پرسشهایی را مطرح میکنیم، برنامههایی از سوی کاندیداها ارائه میشود و غیره، تا اینها نتیجه بررسیهای ما برای رسیدن به اولویتهای بعدی باشد.
شواهدی وجود دارد که کاندیداتوری رئیسی را قوت می بخشد
*آیا آغاز این گفت و گو با کاندیداهای دیگر، بدین معناست که آمدن رئیسی ضعیف شده است؟
خیر، چنین مفهومی ندارد و مقابل این گفته است در عین حال شواهدی وجود دارد که احتمال آمدن آقای رئیسی را قوت میبخشد. منتهی ما نمیتوانیم به طور قاطع بگوییم که ایشان برای انتخابات میآیند یا نمیآیند. بنابراین در این باره بحثهایی مطرح میشود برخی بر این باورند که بهتر است آقای رئیسی برای انتخابات نیایند به بیان دیگر برخی کسانی که میگویند بهتر است آقای رئیسی نیاید بدین علت است که خودشان نامزد معینی را مدنظر دارند. برخی معتقدند آقای رئیسی در قوه قضاییه عملکرد بسیار خوب و موثری داشته است بنابراین حیف است که قوه قضاییه را رها کند در نتیجه بهتر است در قوه قضاییه بماند.
در حالی که ما معتقدیم پروندههای عمده قوه قضاییه، غیر از شکایت مردم از خودشان یا برخی دعاوی خانوادگی یا تجاری و چک بلامحل، پروندههای قوه قضاییه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به دولت وصل میشوند. سازمان خصوصیسازی تولیدکننده برخی از این پروندهها است، بانکها تولیدکننده برخی از پروندههای کلان اختلاس هستند. معتقدیم اگر دولت، دولت پاکدستی باشد درصد بالایی از پروندههایی که در قوه قضاییه وجود دارد و به دولت متصل است، قطع میشود. این همان نکتهای است که آمدن آقای رئیسی مهم و ضروری است. فردی هم که جایگزین آقای رئیسی خواهد شد همین روشی را که آقای رئیسی در قوه قضاییه شروع کردهاند و مورد تایید مقام معظم رهبری است ادامه دهد.
اکثر کاندیداها منتظر اعلام نظر رئیسی هستند
* این روزها شنیده می شود که برخی میگویند ابراهیم رئیسی حاضر نیست کاندیدا شود آیا این بیان آرزوهای عدهای است یا برایند رایزنیهای اصولگرایان هم همین است؟
چنین برایندی مشاهده نمیشود بالعکس، اکثر کاندیداها در جبهه نیروهای ارزشی و انقلابی گفتهاند که اگر آقای رئیسی بیاید نمیآییم بنابراین این مسئله نشان می دهدکه همه یک نگاهی به آقای رئیسی دارند.
رئیسی برای آمدن به انتخابات ملاحظاتی دارد
*آخرین رایزنی با آقای رئیسی به کجا رسیده؟
فکر میکنیم آقای رئیسی هم ملاحظاتی را مدنظر دارند، دیگر اینکه باید برخی از زمینهها فراهم شود تا پس از آن بتوانند تصمیم گیری کنند.
*چه زمینههایی؟
به هر حال آقای رئیسی در جایگاه مهمی حضور دارند و باید برای آمدن به انتخابات ریاست جمهوری انتخابات، آن جایگاه را ترک کنند که این نیازمند یک سری زمینهسازیهایی است.
به رأی آوری رئیسی ایمان داریم
*در همین فضای امیدواری که اصولگرایان به رأی آوری رئیسی دارند برخی نیز معتقدند که این ریسک وجود دارد که آقای رئیسی رأی نیاورد.
خیر، ما یقین داریم که اگر آقای رئیسی وارد عرصه انتخابات شود با توجه به یکپارچگی ِ قوی و جامعی که آقای رئیسی، هم در بین سیاسیون ارزشی و انقلابی و هم در بدنه جامعه دارد رأی میآورد. پس از اقداماتی که آقای رئیسی در قوه قضاییه انجام داد در در بدنه جامعه، بارقههایی از امید مشاهده میشود. بنده فکر میکنم پس از انتخاب آقای رئیسی به عنوان ریاست قوه قضاییه و پس از آن، روی کارآمدن مجلس یازدهم، در حال حاضر مردم منتظر یک گام سومی هستند که امر کشورداری را سامان بخشد که به باور بنده بسامان نیست.
بر این باوریم که کشورداری ما هم در سیاستگذاریهای اقتصادی و هم در سیاستگذاریهای سیاسی داخلی و هم در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی ، دارای ایرادات و اشکالات فراوانی است. بنابراین تصورمان بر این است که دولت کنونی طی ۷ سال و نیم گذشته، پرونده جدی قابل دفاعی را ندارد و در بحثهای تخصصی، نقدهایی به آن وارد است.
ارسال نظر