روحانی:انتخابات سرنوشت سازی در پیش رو داریم
رئیس جمهور گفت: مردم بزرگ ایران در طول این ۸ سال بار مسئولیت سنگینی را بر دوش داشتند و در مراحل مختلف این مسئولیت را به خوبی انجام دادند؛ بر ما لازم و واجب است که فداکاری و موفقیت مردم را به خوبی برایشان تشریح کنیم.
حسن روحانی رئیس جمهوری در جلسه امروز (چهارشنبه ۲۶ خرداد) هیات دولت، اظهار کرد: همه باید خود را موظف به رفع و جبران ظلم هایی که در این انتخابات شد بدانیم.
وی افزود: در تبلیغات انتخاباتی هیچ کسی از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران حرفی نزد.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: بعضی حرف های عجیبی زدند که مقام معظم رهبری فقط در این دولت اجازه مذاکره با آمریکا را داد! در حالی که خود رهبری فرمودند پیش از این دولت اجازه مذاکره در عمان را دادند. چرا دروغ می گویید و حرف راست نمی زنید و حرف ها را بالا و پایین می کنید. شما که اجازه داشتید هفت سال رفتید مذاکره کردید و آمدید، چه چیزی جز قطعنامه های سازمان ملل برای ایران آوردید؟
روحانی بیان کرد: بعضی از آقایان جوری حرف می زنند که انگار تا به حال هیچ مسئولیتی در کشور نداشته اند! خیلی از این ها صاحب مسند حکومتی هستند و اگر مشکلی در نظام هست آنها هم باید پاسخگو باشند. فقط درباره یک مورد FATF که به آنجا رفت دیدید چه شد و چه مشکلاتی برای کشور ایجاد شد. حالا چیزی هم طلبکار هستند.
وی افزود: مردم بزرگ ایران در طول این ۸ سال بار مسئولیت سنگینی را بر دوش داشتند و در مراحل مختلف این مسئولیت را به خوبی انجام دادند بر ما لازم و واجب است که فداکاری و موفقیت مردم را به خوبی برایشان تشریح کنیم؛ اولین موضوع که در این ۸ سال باید ترسیم شود این است که اگر رهبری و هدایتهای رهبر معظم انقلاب و ارشادات ایشان، حضور و حمایت مردم و همچنین تدبیر دولت نبود و برجام تحقق نمییافت و همان وضعِ قبلی ادامه مییافت، در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ چه وضعی میداشتیم.
رئیسجمهور ادامه داد: در اینصورت صادرات نفت بهطور کلی قطع میشد، چون هر ۶ ماه بخشی از صادرات نفت قطع میشد و روابط بانکی ما که با دنیا قطع بود و مردم با شرایط سختی مواجه میشدند؛ مسئولین امر باید این مسئله در یک سند ترسیم کنند که اگر برجام نبود در سالهای بعد چه میشد و این سندی از کار بزرگ ملت ماست برجام در سال ۱۳۹۷ توسط فردی که دارای بیماری روانی بود و متأسفانه در آمریکا مسئولیت کاخ سفید را بهدست گرفته بود، نقض نمیشد و اگر او نمیآمد و یک آدم سالم رئیسجمهور میشد، روند سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ ادامه مییافت و باید وضع رشد اقتصادی، تورم و نقدینگی چه میشد و این وضعیت باید ترسیم شود.
روحانی بیان کرد: تأکید من بر این موضوع به این خاطر است که هیچکس در ایام تبلیغات انتخاباتی از جنایت آمریکا و ترامپ اسم نبرد، مانند اینکه ما وسط جنگ تحمیلی بودیم و میخواستیم انتخابات برگزار کنیم و هیچکسی درباره امنیتِ کشور، نامی از صدام نمیبرد در شرایطی بودیم که یک جنایتکار آمده و اقدام تروریستی کرده و جنگ اقتصادی با تروریسم اقتصادی بهراه انداخت دیروز یک مقام در سوییس اعلام کرد که با آقای بایدن ملاقات کرده و او گفته که اگر سوییس میخواهد در زمینهی دارو و غذا اقدامی کند، ما مخالف نیستیم؛ جالب است و بعد از سهسال ونیم که باید در اولین لحظه دستور میداد که تحریمهای تروریستی فورا رفع شود، تازه بعد از چند ماه میگویند که از نظر ما بلامانع است.
وی گفت: باید ترسیم شود که از سال ۱۳۹۷ تا امروز چه خسارتهایی در اثر اقدام تروریستی آمریکا و جنگ اقتصادی علیه ملت ایران که به مردم ما تحمیل شده، ما سهسال نتوانستیم نفتی که میخواستیم را بفروشیم و این موضوع روشن است و اگر تحریم و جنایت ترامپ نبود، ما حداقل ۶۰ میلیارد دلار اعتبار از کشورهای دیگر میگرفتیم و در کشور سرمایهگذاری میشد این مسئله باید به مردم توضیح داده شود.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: میگویند که ما به بیرون کاری نداریم؛ چه کسی ۲۸ مرداد را برای ما درست کرد؟ چه کسی در جنگ جهانی دوم کشور را تصرف کرد؟ عفقلیان بودند که در جنگ تحمیلی ۸ ساله از بیرون وارد کشور شدند، جنایتکار باید نشان داده شود و گفته شود که صدام و ترامپ بهعنوان دو جنایتکار چه کاری کردهاند نباید بگوییم ما با جنایتکار کاری نداریم و فقط به داخل نگاه میکنیم در تجاوز خارجی و جنگ تحمیلی باید بیرون کشور و جنایتکار را دید و باید برآورد خسارت کرده و بگوییم در این سهسال چه خسارتی به مردم وارد شده است.
روحانی در ادامه گفت: دو و نیم درصد بودجه کشور معادل ۱۲ هزار میلیارد تومان از نفت بوده و در این شرایط بودجهی بدون نفت را طراحی کردیم؛ کسی فکر نمیکرد در این کشور بودجه بدون نفت طراحی و عمل شود. برای جبران سهم نفت در بودجه، سهام دولت را ۶ برابر سال قبل فروختیم که کار بزرگی بود. اوراق مالی را چند برابر استفاده کردیم و این خیلی مهم است که دولتی در جنگ اقتصادی باشد و یک ریال از پایه پولی بانک مرکزی استفاده نکند.
وی بیان کرد: در این ایام سخت همسانسازی حقوق بازنشستگان، شاغلین و ترمیم حقوقها را به انجام رساندیم این کار عظیم و بزرگ بوده و در اینمیان کرونا هم اضافه شد که مشکلات خاص خودش را برای کشور داشت. هزینههای اضافه به ما تحمیل شد و درآمدها از دست ما رفت، صادرات و واردات کشور دچار مشکل شد. در جنگ اقتصادی ممکن است کارخانهها به دلیل نداشتن مواد اولیه تعطیل شوند؛ در این دولت یک واحد تولیدی به خاطر نداشتن مواد اولیه تعطیل نشده و این مسئله مهمی است که ما در این مقطع جای نفت، از پتروشیمی و فولاد استفاده کردیم، چون برای وارد کردن کالا و دارو به درآمد ارزی نیاز داشتیم و عمدتا پتروشیمی و فولاد ارز را به صحنه آورد و توانست کشور را اداره کند.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: در تبلیغات ایام انتخابات کسی نگفت در شرایط تحریم اقتصادی چگونه ملت توانستند نفس بکشد، ملت ما رنج فراوانی برد اما توانست مقاوم بایستد و این ایستادگی باعث شد که طرف مقابل سر به زیر با ما در وین مذاکره کنند. اگر این دولت نبود و دیگران جای ما بودند شک نکنید حتما امروز فصل ۷ منشورسازمان ملل متحد و همه قطعنامهها بر سر کشور بود. کسی که توانست مسیر را دقیق و باتدبیر ادامه دهد که برجام را حفظ کند و نگذارد قطعنامههای سازمان ملل برگردد و قدم به قدم کاهش تعهدات را انجام دهد، توانمندی هستهایش را از همیشه قویتر کند این دولت بود. بنابراین تدبیر عظیم و بزرگی انجام شد که ما مشکلات و تهدیدات را تبدیل به فرصت کنیم.
روحانی در ادامه گفت: دیروز بانک مرکزی گزارش رشد اقتصادی سال ۹۹ را برای من فرستاد که یکی از افتخارات این دولت است؛ در سال ۹۹ در بسیاری از کشورهای مهم و پیشرفته رشد اقتصادی آنها منفی بوده است و این منفی بودن از منفی ۳ تا منفی ۱۵ متغییر بوده است و به صورت متوسط رشد اقتصادی جهان حدود منفی ۴ بوده است. در این شرایط جنگ اقتصادی که کشور درگیر آن بود و شیوع ویروس کرونا، در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ رشد اقتصادی کشور مثبت ۳.۶ بوده است که یکی از افتخارات بزرگ ملت ایران است.
وی افزود: اگر ملت ایران، مقاومت و صبور نداشت این مهم محقق نمیشد و همین مردم بودند که کشاورزی و صنعت را به حرکت درآوردند. رشد صنعت کشور در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ طبق گزارش اعلام شده، مثبت ۷.۱ است، گروه کشاورزی نیز در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ مثبت ۴.۵ رشد کرده البته خدمات ما رشد نداشته و صفر است ولی منفی نیست. رشد اقتصادی ۳.۶ که از افتخارات بزرگ ملت ایران و رشد صنعتی و کشاروزی است، در این شرایط سبب شد تا آمریکا را به وین بیاورد.
رئیسجمهور ادامه داد: رشد در فعالیتهای زیربنایی و صادرات بنزین سبب حضور آمریکا در وین شده در حالی که آمریکا دید بهرغم همه تحریمها برای سرنگونی و فروپاشی اقتصاد کشور، ۳.۶ در سال کرونا و همه فشارها، رشد داشتیم. کشور در سال کرونا نیز در بخشهای مختلف از رشد قابل قبولی برخوردار بوده و پرستاران، مدافعان سلامت، تمام شرکتهای دانش بنیان، صنعت کشور کار بسیار مهمی انجام دادند. اینکه ما در دوره کرونا موفق شدیم تختهای ویژه را در شرایط جنگ اقتصادی و دوره کرونا به دوبرابر افزایش دهیم، بسیار حائز اهمیت است.
وی در ادامه سخنان خود درباره انتخابات روز جمعه بیان کرد: اینکه نقد، انتقاد و گلایه داشته باشیم، جای خود ولی باید همه جمهوریت را پاسدار بداریم؛ جمهوریت از یادگارهای امام راحل(ره) و از تأکیدات مقام معظم رهبری است. نباید بگذاریم جمهوریت آسیب ببیند، اگر گله از یک نهاد یا اقدامی گلایه داریم، اگر از دولت گلایه داریم، راهش قهر از صندوق نیست. قهر با صندوق هیچ مشکلی را برای ما حل نمیکند؛ پای صندوق رفتن در این شرایط استحکام نظام ماست و قدرت ما را بیشتر میکند. چه فایدهای دارد اگر به پای صندوق نرویم؟ آثارش چیست؟ پیش وجدان خودتان بررسی کنید. اگر مشکلی وجود دارد، راه حل آن مشکل بازهم صندوق است، باید پای صندوق برویم.
رئیسجمهور عنوان کرد: برخی گلایههایی که داریم برخی توسط مجلس، برخی توسط دولت و برخی توسط نهادهای دیگر حل میشود، معضلات بزرگی که در ذهن شما وجود دارد، براساس اصل ۵۹ از طریق صندوق حل میشود. همه باید تمامی اصول قانون اساسی را پاس بداریم؛ این درست نیست که بخشی را قبول کنیم و بخشی را قبول نکنیم.
وی همچنین اظهار داشت: ممکن است بگویید ما افرادی را میخواستیم الان نیستند؛ از بین کسانی که الان هستند، یکی را انتخاب کنیم و حتما همگی در انتخابات حضور یابیم. از اینکه انتخاباتی که سرد باشد، مردم حضور نیابند و پای صندوقها خلوت باشد، نفع نمیبریم و موجب ضرر و خسارت است؛ نقد و انتقاد راه دارد و هر مشکلی از طریق صندوق رأی حل میشود و راه دومی وجود ندارد.
روحانی گفت: به وزارت کشور، استانداران و مجریان انتخابات تأکید میکنم که این صندوق امانت مردم است و آراء، حق الناس مردم است و نباید بگذاریم حتی یک رأی جابجا و کم و زیاد شود. مجریان انتخابات همه متعهد هستند و میدانند که چه وظیفه سنگینی برعهده دارند و باید دقت کنیم از تمام آراء حراست شود و با حراست دقیق و حضور پرشور مردم، جمعهی خوبی پیش رو داشته باشیم و ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به عنوان یک روز خوب در تاریخ کشور ثبت شود.
وی با تأکید بر اینکه به رأی مردم احترام میگذاریم، خاطر نشان کرد: تردید ندارم که تا پایانِ این دولت شرایط کرونا بهتر خواهد شد و در خشکسالی هم تلاش میکنیم که وضع بهتری باشیم و امسال سختترین سال در نیمقرن اخیر است ولی با این شرایط سخت، هر روز یک افتتاح داریم. در تحریم هم در نقطه پایانی تحریم هستیم و نمیدانم چطور این قلم مقداری کُند شده و باید چند کلمه نوشته شود و نقطه گذاشته شود و انشاالله امیدواریم تا پایانِ این دولت، دولتی با مهار کرونا، کمترین خسارت از خشکسالی، دولتی با پایان تحریم و شرایط اقتصادیِ مناسب تحویل بدهیم.
ارسال نظر