چرا دولت نمی تواند رتبه بندی معلمان را اجرایی کند؟
سالهاست که اجرایی کردن لایحه رتبهبندی معلمان با اما و اگرها به تعویق میافتد. نبود بودجه دلیلی است که برای اجرایی نشدن آن ذکر شده است.
بیش از ده سال از طرح لایحه رتبهبندی معلمان میگذرد. حالا یک نماینده مجلس از تائید نهایی این لایحه تا دو هفته دیگر خبر داده است.
نداشتن منابع مالی برای اجرایی کردن لایحه رتبهبندی معلمان مانعی است که بارها از آن سخن گفتهاند. سرانجام دولت با اختصاص رقم ۲۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای این لایحه موافقت کرد. اما اخیرا نیکزاد، نایب رئیس مجلس بار دیگر از کمبود بودجه برای اجرای این لایحه و بازپس گرفتن آن توسط دولت خبر داد.
علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره اظهارات نیکزاد گفته بود: «دولت تاکنون چنین درخواستی نداشته است. دولت هم گفته باشد لایحه در مجلس بالای ۹۵ درصد رای آورده است. رئیسی هم این لایحه را پس نمیگیرد چون از مدافعان لایحه رتبهبندی معلمان است.»
آنطور که این نماینده مجلس گفته با اجرایی شدن لایحه رتبهبندی معلمان حقوق معلمان حداقل سه میلیون تومان و حداکثر پنج میلیون تومان افزایش پیدا میکند.
در گزارشی به لایحه رتبهبندی معلمان پرداخت. در ادامه نظر برخی از مخاطبان را در این مورد میخوانید.
«با مدرک تحصیلی لیسانس مکانیک، با ۲۰ سابقه کار و با ۷۰ ساعت در هفته کار در کارخانه، حقوقم ۶ میلیون تومان است. اما هم دانشگاهی من با ۳۴ ساعت معلمی همان حقوق را دریافت میکند، با تعطیلات سه ماهه. خودتان قضاوت کنید.»
«چرا دولت نمیتواند لایحه رتبهبندی را اجرایی کند؟ اگر اجرایی بشود هم حقوق عادلانه به معلمان نخواهد داد. این همه حقوقهای نجومی در کشور به زیر مجموعهها داده میشود. چطور برخی میلیاردها تومان حقوق میگیرند و برخی دستشان به ته دیگ میخورد؟»
«در تمام کشورهای مترقی، معلمان بیشترین حقوق را از سایر اقشار دریافت میکنند حتی به مراتب بیشتر از پزشکان متخصص.»
«اول مهر امسال با ۳۲ سال سابقه کار بازنشسته شدم. مدرک تحصیلی ارشد و آخرین حکمم ۸ میلیون و۲۰۰ هزار تومان بود. ۳۲ سال ریاضی تدریس کردم. در مدرسه حکمهای را دیدم که نصف من سابقه داشتند، یا محصل خودم بودند و حکمشان ۱۰تا ۱۲ بود ولی علت اختلاف را نمیدانم. متاسفانه بین خود معلم ها نیز تبعیض وجود دارد.»
«تصویب نمیشود چون ظلم به معلم است. با دو میلیون تومان ارزش معلم بالا نمیرود بلکه تحقیر و توهین به معلم است.»
«یک معلم هفتهای ۲۴ ساعت تدریس میکند ولی هیئت علمی در ماه ۱۸ ساعت تدریس دارد، تابستان دانشگاه مثل مدارس تعطیل است.»
«چه کسی گفته معلمان کارشان کاملا مفید است؟ این جمله اط واقعیت دور است. اگر اینطوری بود وضعیت قبولی مدارس دولتی در کنکور به این شکل نبود. این نتایج به وضوح نشان از مطالعه کم و کمکاری معلمان رسمی است، در حالی که معلمان مدارس غیرانتفاعی بعضا با حقوق کمتر نتایج خیلی بهتری دارند.»
شرایط ارتقای رتبه معلمان از«۱» به «۲»
ناصر سلیمان زاده، رئیس مرکز منابع انسانی آموزش و پرورش در اطلاعیهای اعلام کرد: «معلمانی که قبل از تاریخ اول مهر ۱۳۹۸ سنوات تجربی آنان بیشتر از ۲سال بوده و در تاریخ اول مهر ۱۳۹۸ در رتبه یک تخصیص یافتهاند، برای ارتقاء به رتبه دو، به جای چهار سال توقف در رتبه یک، چهار سال تجربه آموزشی آنان جایگزین شده است.»
او همچنین گفته: «کارکنانی که با رعایت ضوابط شیوهنامه نظام رتبهبندی معلمان در رتبه یک قرار میگیرند، ارتقای به رتبه ۲ آنان منوط به داشتن شش سال سابقه خدمت است که چهار سال از این سوابق خدمت در مشاغل آموزشی، موضوع بند «یک» شیوهنامه خواهد بود.»
دوست عزیز تعطیلی سه ماه تابستان که ساخته و پرداخته ی معلمان نیست تقریبا" در همه جای دنیا وجود دارد اگر حقوق معلم مکفی بود معلم باید در تابستان آموزش ببیند و مطالعه کند تا با علم روز سر کلاس حاضر شود بهتر است به سرمایه گذاری های کلان کشور های پیشرفته در نظام تعلیم و تربیت هم نیم نگاهی بیندازید
مشکل قبولی در کنکور مربوط به ساختار معیوب کنکور و پذیرش و استخدام در کشور است
اعتبار برا همه چی هست الا رتبه بندی