|

نماینده مجلس: مذاکرات وین برای تنبیه آمریکاست

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه مذاکرات وین، مذاکرات تنبیهی آمریکا است گفت: آمریکا را پشت در مذاکرات وین نگه داشتیم و حضور آمریکا در مذاکرات منوط به اجازه ایران است.

سیاست داخلی نماینده مجلس: مذاکرات وین برای تنبیه آمریکاست

 رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه مذاکرات وین، مذاکرات تنبیهی آمریکا است گفت: آمریکا را پشت در مذاکرات وین نگه داشتیم و حضور آمریکا در مذاکرات منوط به اجازه ایران است.

جلال زاده «مذاکرات وین را مذاکرات تنبیهی آمریکا می‌داند» و می گوید: «آمریکا را پشت در مذاکرات وین نگه داشتیم و حضور آمریکا در مذاکرات منوط به اجازه ایران است.»؛ رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس که در جلسات ارزیابی مذاکرات در وزارت امورخارجه نیز حضور دارد معتقد بود:«اروپایی‌هادر مذاکرات موش می‌دوانند و در انتقال پیام‌های ایران به آمریکا و بالعکس منافع خود را در نظر می گیرند»، اما علیرغم همه مشکلات با صراحت اعلام می‌کند:« نیازی به مذاکره مستقیم با آمریکا نیست.»

وحید جلال‌زاده نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی «رفتار چین و روسیه را در مذاکرات اخیر بسیار سازنده تر از گذشته می داند و در مورد سفر رئیسی به روسیه و سفر امیرعبداللهیان به چین می‌گوید:«تصمیم سیاسی چین و روسیه برای دعوت از رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان برای سفر به این کشور ها در خلال مذاکرات وین نشان داد چین و روسیه به سفر مقامات ایران به کشورهایشان نیاز دارند.»

رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس تکلیف اختلاف نظرها در مورد بررسی و تصویب برنامه جامع همکاری های ایران و چین در مجلس را هم روشن کرده و می‌گوید:«در دولت روحانی از معاونت حقوقی ریاست جمهوری استعلام شد که آیا این توافق باید به تصویب مجلس برسد یا خیر، پاسخ دادند؛ این سند راهبردی ذیل اصل ۱۲۵ قانون اساسی نیست.»

در دولت سیزدهم دوگانه سازی های مقاومت و مذاکره برداشته شده است. طرف خارجی نیز متوجه شده است که دیگر نمی‌تواند روی این دوگانگی مانور دهد.

جلال زاده در پاسخ به این سوال که رسانه‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که روسیه پیشنهاد داده که فعلاً توافق موقت با ایران شکل بگیرد، آیا گزینه توافق موقت هنوز روی میز مذاکرات وین قرار دارد یا برداشته شده است؟ گفت:  در همان زمانی که عراقچی مذاکرات را اداره می‌کرد، آمریکایی‌ها وقتی موضع محکم و جدی ایران را برای توافق دائم و رفع  تحریم‌ها دیدند و معتقد بودند که این توافق در دسترس نیست، لذا پیشنهاد توافق موقت یا مرحله‌ای و گام به گام را مطرح می‌کردند.

بر  این اساس بطور مثال ایران برخی فعالیت‌های جدی هسته‌ای خود را تعطیل کرده و در قبال آن آمریکا می‌پذیرد تحریم فروش نفت را تعلیق کند.

ایران چنین پیشنهادی را قبول نکرد، زیرا باعث می‌شد اقتصاد شرطی شده و به دنبال مذاکرات کشیده شود. این پیشنهاد در دولت قبل و دولت فعلی پذیرفته نشد.

اولین مطرح کننده پیشنهاد توافق موقت، آمریکایی‌ها بودند. ایران به دنبال توافق موقت نیست بلکه به دنبال توافق دائم است. توافق موقت از روی میز وین برداشته شده است.

 

منبع: ایرنا
کدخبر: 239835

ارسال نظر

 

آخرین اخبار