امکان مذاکره با عربستان وجود دارد
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد که ایران بخشی از جنگ در اوکراین نیست.
ناصر کنعانی در آغاز نشست خبری این هفته خود با خبرنگاران داخلی و خارجی به ارائه عملکرد دستگاه سیاست خارجی در طول یک هفته گذشته پرداخت و فرا رسیدن ایام رحلت حضرت فاطمه الزهرا (س) را تسلیت گفت.
وی همچنین فرا رسیدن سالروز تولد حضرت عیسی بن مریم و آغاز سال نو میلادی را تبریک گفت.
کنعانی در بخشی از صحبتهای خود در این نشست گفت: نفوذ و نقش طبیعی و موثر ایران در منطقه قائم به ذات است و منطبق بر ظرفیتهای ملی ایران است .
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اظهارات برخی از مقامات اوکراینی مبنی بر لزوم انجام حملاتی هدفمند به کارخانجات ایرانی تولید پهپاد گفت : ادبیات تهدید آمیز مقامات اوکراین را غیر مسئولانه می دانیم و پیامدهای سیاسی و حقوقی این گونه اظهارات تهدیدآمیز را متوجه اوکراین میدانیم.
وی در این ارتباط بار دیگر تاکید کرد: ایران بخشی از جنگ در اوکراین نیست.
میخایلو پودولیاک، مشاور ریاست جمهوری اوکراین اخیرا در صفحه توییترش با تکرار ادعای غرب مبنی بر ارائه پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، مدعی شد که « ایران آشکارا تحریمهای بینالمللی را به سخره میگیرد» و بر اساس این ادعا خواستار نابودی کارخانههای تولید تسلیحات ایران شد.
کنعانی در مورد اخبار منتشر شده در مورد نقش الکاظمی، نخست وزیر پیشین عراق در ترور سردار سلیمانی گفت : من هیچ اظهار نظری در این ارتباط نمیکنم.
کنعانی در این ارتباط ادامه داد: پیگیری پرونده ترور سردار سلیمانی چهره برجسته مقابله با تروریسم در منطقه از سوی ایران در ابعاد مختلف در حال پیگیری است و ما قطعا دولت آمریکا را عامل و موثر اصلی این ترور میدانیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخشی دیگری از صحبتهای خود در این نشست با ارائه توضیحاتی در مورد دیدار اخیر بورل و امیر عبداللهیان در حاشیه نشست بغداد ۲ در اوکراین با محوریت مذاکرات برای رفع تحریمها علیه ایران گفت: جمعبندی مشترک این گفتوگو این بود که مسیر برای رسیدن به گام نهایی ادامه پیدا کند. جزییات در این ارتباط مجددا مرور شد .
کنعانی افزود: توافق همچنان روی میز است و از نظر ما پنجره به سمت توافق باز است .
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت: زمینه برای دستیابی به توافق وجود دارد و اگر اقدامات سازنده از طرف مقابل انجام شود زمینه برای توافق وجود دارد .
کنعانی گفت : متاسفانه رویکرد آمریکا در این زمینه توأم با سرگردانی و عدم تصمیم است . سیاستها و رفتارهای آنها در این زمینه دوگانه و متعارض است.
سخنگوی وزارت خارجه در بخشس دیگری از این نشست گفت: آقای حسن کاظمی قمی با حفظ سمت خود با عنوان نماینده ویژه رییسجمهوری در امور افغانستان ، سرپرست سفارت ایران در افغانستان شدهاند و این ماموریت را فعلا عهدهدار خواهند بود.
کنعانی همچنین با اشاره به بازداشت تعدادی از شهروندان اروپایی در ایران به خاطر نقشآفرینیهای آنها با نسبتهای مختلف در تحولات داخلی اخیر گفت: در چند روز اخیر با توجه به جنبه انسانی و رعایت ابعاد انسانی قضیه و با پیگیری دستگاه دیپلماسی و نگاه انسانی مورد اشاره در آستانه عید کریسمس و سال نو میلادی به سفارت خانه های این افراد در یکی دور روز گذشته دسترسی کنسولی داده شده و اجازه گفت وگوی تلفنی با خانوادههایشان به این افراد داده شده است.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به رایزنی وزیران امور خارجه ایران و عربستان در حاشیه اجلاس بغداد ۲ در اردن نیز گفت: گفتوگوی صورت گرفته خوب، مثبت و توأم با ابزار حسن نیتی دو طرف برای ادامه گفتوگو بود.
کنعانی گفت: تاکنون ۵ دور مذاکره میان هیاتهای رسمی دو کشور با کمک دولت عراق در بغداد انجام شده است و فکر میکنم که با فضای موجود امکان برگزاری دور جدید مذاکرات در بغداد وجود دارد.
کنعانی با بیان اینکه دوستان ما در عراق تلاشهای خوبی در این زمینه انجام دادند و همچنان این تلاشها ادامه دارد، اظهار کرد: خوشبختانه طرف عراقی مورد وثوق دو طرف است و تلاشهای طرف عراقی در این زمینه برای ایجاد شرایط مناسب جهت انجام گفتوگو مورد استقبال دو طرف (ایران و عربستان سعودی) است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با اشاره به دیدار وزیران امور خارجه ایران و عربستان سعودی در حاشیه اجلاس بغداد دو در اردن تصریح کرد: گفتوگوی خوب و مثبتی توأم با ابراز حسن نیت برای ادامه گفتوگوها بین وزیران امور خارجه دو کشور در حاشیه اجلاس بغداد دو صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان برای ادامه گفتوگوها با ایران اظهارات مثبتی بود، تصریح کرد: در طرفین اراده و تمایل برای برداشتن گامهای جدید به سمت جلو وجود دارد و ما میتوانیم مبتنی بر سیاست اعلامی و عملی خود مذاکرات با عربستان سعودی را تا زمان از سرگیری مناسبات دو کشور که نقشی مهم در منطقه دارند، ادامه دهیم و از این روند استقبال میکنیم.
کنعانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه به تازگی اعضای کمیته حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل جهت انجام تحقیق در ارتباط با تحولات اخیر در ایران مشخص شدهاند و آیا ایران قصد همکاری با این کمیته را دارد، گفت: ما دیدگاهمان را پیش از این در این کمیته اعلام کردهایم و تغییری در موضع این کمیته ایجاد نشده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، همچنین اظهار کرد: همانطور که بارها تاکید کردهایم ایران استفاده ابزاری از حقوق بشر و دیدگاه سیاسی به این موضوع را سازنده نمیداند و معتقد است چنین نگاهی موجب تضعیف سازوکارهای بینالمللی در این ارتباط میشود.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از اظهارات مطرح شده در مورد نقش آقای الکاظمی، نخستوزیر پیشین عراق در ترور سردار سلیمانی و نگاه ایران به اخبار منتشر شده در این زمینه اظهار کرد: ما هیچ اظهارنظری در این ارتباط نمیکنیم. پیگیری پرونده ترور سردار شهید قاسم سلیمانی چهره موثر مقابله با تروریست در منطقه از سوی ایران بر ابعاد مختلف در حال پیگیری است و ما دولت آمریکا را عامل اصلی این ترور میدانیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط در پاسخ به سوال دیگری اظهار کرد: اساسا ایران دولت آمریکا را مسئول اصلی این ترور میداند و مسئولیت اصلی متوجه دولت آمریکاست.
کنعانی تصریح کرد: اقدامات حقوقی در ارتباط با پیگیری این پرونده با کمک عراق در حال پیگیری است. کمیته ویژهای در وزارت خارجه در این ارتباط وجود دارد و تاکنون فعالیتهای قابل توجهی داشته است در این ارتباط دیدارهای مشترکی بین مقامات ذیربط ایران و همتایان آنها انجام شده است
وی خطاب به خبرنگار پرسش کننده که مدعی بود که روند پیگیری این پرونده طولانی شده است، تصریح کرد: همانطور که میدانید از نظر حقوقی یک روند زمانبر است و طولانی شدن این روند به معنای عدم پیگیری یا فراموش کردن این موضوع نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط ادامه داد: امیدواریم در چارچوب این کمیته مشترک و مشورتهای فنی و حقوقی که انجام شده است گامهای مشترکی در این زمینه برداشته شود و طرف مجرم به سزای عمل خود برسد. لیست افرادی که به این ترور کمک کردند وجود دارد و در مکانیسم خود در حال پیگیری است.
کنعانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تصمیم اخیر طالبان مبنی بر محروم کردن دختران این کشور از انجام تحصیلات تکمیلی و نگاه ایران به این موضوع اظهار کرد: چند روز پیش در این ارتباط موضعگیری کردم و دیدگاه مشوقانه و مصلحانه جمهوری اسلامی ایران را بیان کردم و امیدوارم که مسئولان ذیربط در کشور همسایه ما موانع مورد اشاره را رد کنند و زمینه تحصیل دختران و زنان افغانستانی را در مقطع تحصیلات تکمیلی فراهم کنند و ما شاهد حضور دختران و زنان افغانستانی در مقاطع تحصیلی عالی و دانشگاهی باشیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه حسن کاظمی قمی سرپرست سفارت ایران در افغانستان شده است و در پاسخ به سوال خبرنگار پرسش کننده مبنی بر اینکه این موضوع در حالی است که چندی پیش وزارت خارجه ایران در بیانیهای اعلام کرد که آقای کاظمی قمی همچنان نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان است، اظهار کرد: اطلاعیهای که روابط عمومی وزارت امور خارجه در این ارتباط منتشر کرد روشن بود. در آن مقطع اخباری که منتشر شده بود غیردقیق بود و ما در آن بیانیه اعلام کردیم که آقای کاظمی قمی همچنان نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان است.
وی در همین ارتباط تصریح کرد: با توجه به پایان دوره ماموریت آقای امینیان، سفیر ایران در افغانستان آقای کاظمی قمی با حفظ سمت به سرپرستی سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان منصوب شدهاند و این ماموریت را فعلا عهدهدار خواهند بود آن موقعی که ما بیانیه مورد اشاره را منتشر کردیم هنوز موضوع سرپرستی ایشان از لحاظ اداری روندش کامل نشده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از رسانهها به نقل از آقای مکرون رئیس جمهور فرانسه اعلام کردهاند که ایشان گفته که بحرانها در عراق، سوریه و لبنان با کاهش نقش ایران حل میشود و باید وابستگی عراق در زمینههای مختلف از جمله حوزه انرژی را کاهش داد، اظهار کرد: در خصوص اظهارات رئیس جمهور فرانسه دو روایت متفاوت و متناقض مطرح است. ادبیاتی که توسط یکی از رسانههای عربی در لبنان با این مضمون که شما اشاره کردید با ادبیات مطرح شده توسط منابع خبری دیگر مشخصا لوموند متفاوت و متناقض است و در نشریه لوموند به نقل از رئیس جمهور فرانسه تاکید بر این میشود که حل مسائل منطقه با توجه به نفوذ ایران در منطقه، بدون حضور ایران میسر نیست.
کنعانی با بیان اینکه باید به روایت دقیق و اصلی توجه داشت و براین اساس اظهارنظر کرد، گفت: بررسیهای ما بیانگر غیرصحیح بودن مطالب منتشر شده از سوی نشریه النهار لبنان است.
وی ادامه داد: فارغ از این روایت یا آن روایت باید بر این موضوع تاکید کرد که نفوذ و نقش طبیعی و موثر ایران در منطقه قائم به ذات و منطبق بر ظرفیتهای ملی ایران است و با روایتهای این فرد و آن فرد و یا این نشریه و آن نشریه شکل نمیگیرد؛ بلکه همانطور که گفته شد متکی بر تواناییهای ملی ایران است و این توانایی محل توجه منطقه و عرصه بینالملل است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به دعوت و حضور ایران در اجلاس بغداد ۲ در امان و اظهارنظرهای مطرح شده در این نشست در مورد نقش ایران در منطقه اظهار کرد: این حضور و این اظهارات نمونه دیگری از اهمیت نقش ایران در منطقه و مکشوف بودن این نقش برای طرفهای دیگر است.
وی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه مقامات اوکراین در ادامه ادعاهای خود مبنی بر این که روسیه در جریان حمله به اوکراین از پهپادهای ایرانی استفاده میکند به تازگی در این ارتباط تاکید کردهاند که فقط تحریم ایران کافی نیست و میتوان حملاتی هدفمند را علیه کارخانههای تولید پهپاد در ایران انجام داد . موضع وزارت خارجه در مورد این اظهارات چیست؟تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بارها موضع خود را در ارتباط با بحران اوکراین و اینگونه ادعاها اعلام کرده است و اتهام زنی مقامات اوکراینی به این و آن و از جمله ایران مشخصا کمکی به اوکراین و مردم این کشور و کمکی به رهبران اوکراین نمیکند. ما بارها اتهامات مطرح شده از سوی مقامات اوکراینی را رد کردهایم و در همین چارچوب بار دیگر تاکید میکنیم که ما بخشی از جنگ در اوکراین نیستیم و برای کمک به حل این بحران و تحقق صلح در این کشور آمادگی داریم.
کنعانی همچنین در این ارتباط تصریح کرد: ادبیات تهدیدآمیز از سوی مقامات اوکراین را غیرمسئولانه میدانیم و پیامدهای سیاسی و حقوقی اینگونه اظهارات تهدیدآمیز را متوجه اوکراین میدانیم.
میخایلو پودولیاک، مشاور ریاست جمهوری اوکراین اخیرا در صفحه توییترش با تکرار ادعای غرب مبنی بر ارائه پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، مدعی شد که « ایران آشکارا تحریمهای بینالمللی را به سخره میگیرد» و بر اساس این ادعا خواستار نابودی کارخانههای تولید تسلیحات ایران شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در جریان برگزاری سومین مجمع گفتوگوی تهران پیشنهاد دادند که نشست مشترک وزرای دفاع و خارجه ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس و منطقه برگزار شود. آیا این ابتکار و پیشنهاد در جریان برگزاری اجلاس بغداد ۲ در اردن از سوی وزارت خارجه پیگیری شد یا نه، تصریح کرد: همانطور که میدانید نشست اردن با محوریت موضوع عراق برگزار شد البته در حاشیه این نشست گفتوگوهای مختلف دوجانبه در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی برگزار شد.
وی با تشریح سیاست ایران در ارتباط با منطقه و همسایگان اظهار کرد: پیشبرد این سیاست میتواند ابعاد مختلفی داشته باشد و ابتکار مطرح شده از سوی وزیر خارجه در سومین مجمع گفتوگوی تهران ناظر بر بخشی از رویکرد ایران برای تقویت سیاست همسایگی و پیشبرد سیاست مورد اشاره بود. این ابتکار در نشست اردن نیز مطرح و اعلام شد. ایران همچنان در سفرهای پیش رو و دیگر دیدارهای دیپلماتیک این ابتکار را دنبال میکند و البته همانطور که میدانید اجرایی و محقق شدن این ابتکارات به همراهی و همکاری کشورهای منطقه نیز ارتباط دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با برخی اخبار منتشر شده مبنی بر تصمیم عربستان سعودی برای عادیسازی روابطش با رژیم صهیونیستی تصریح کرد: موضع ما در قبال رژیم صهیونیستی کاملا روشن است و بارها تاکید کردهایم که توسعه مناسبات و عادی سازی روابط کشورهای عربی و اسلامی با این رژیم کمکی به تحقق ثبات و امنیت منطقه نمیکند و همچنین کمک کننده به احقاق حقوق ملت فلسطین نیست.
وی در همین ارتباط تاکید کرد: ملت فلسطین انتظار دارد که دولتهای عربی و مسلمان نسبت به احقاق حقوقشان اقدام کنند. بسیاری از ملتهای اسلامی نیز از عادی سازی روابط دولتهایشان با این رژیم خرسند و راضی نیستند و از این موضوع استقبال نکردهاند.
کنعانی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد نوع موضعگیری برخی از کشورهای غربی در مورد تحولات داخلی ایران و ادامه این نوع موضعگیریها از سوی آنها اظهار کرد: دولتهایی که بر روی تحولات داخلی ایران شرط بندی کرده بودند بر روی اسب بازنده شرط بندی کرده بودند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اعتراضات در ایران یک امر داخلی است اظهار کرد: مردم ایران براساس حقوق خود میتوانند نسبت به موضوعی معترض باشند و دیدگاه خود را اعلام کنند و اینکه دیگرانی از بیرون بیایند و روی این موضوع سرمایه گذاری کنند قاطبه ملت ایران این نوع رفتارها را نمیپذیرند.
وی تصریح کرد: اقدام برخی از کشورها به خصوص تعدادی از کشورها در غرب اروپا در دامن زدن به اغتشاشات و تحریک اغتشاشات در ایران، مداخلهجویانه و غلط بود. آنها این اقدامات را براساس اشتباهات محاسباتی خود انجام دادند و براساس اظهارات و اعترافاتی که از سوی برخی مقامات غربی در پارهای از نشستها انجام میشود بیانگر این است که آنها اطمینان حاصل کردهاند که محاسباتشان غلط بوده است. آنها در برخی از دیدارهای دیپلماتیک بعضا دو سه بار تاکید میکنند که ما دنبال تغییر نظام در ایران نیستیم البته این حرف از اندازه آنها بزرگتر است و آنها اصلا چنین امکانی را ندارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه ایران اقدامات غیرقانونی، مداخلات غیرسازنده و نقش این کشورها در تحریک اغتشاشات و خشونتها در ایران را فراموش نمیکند و در حساب آنها منظور خواهد کرد، گفت: با توجه به اینکه برخی از کشورهای اروپای غربی همچنان بر رفتارهای غلط خود در این زمینه با فضاسازی علیه ایران اصرار دارند ما به آنها توصیه میکنیم که از دست زدن به اینگونه اقدامات بینتیجه و اقداماتی که منجر به خسارت به خود آنها میشود دست بردارند و به اقدامات سازنده روی آورند.
کنعانی در پاسخ به سوال دیگری در مورد آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریمها با توجه به گفتوگوهای اخیر آقایان امیرعبداللهیان و بورل در حاشیه اجلاس بغداد ۲ در اردن اظهار کرد: اجلاس بغداد ۲ در اردن فرصت بسیار خوبی برای انجام دور جدیدی از گفتوگوها میان ایران و مذاکره کننده ارشد اروپایی بود. دو ساعت این دیدار و نشست به طول انجامید و یکی از محورهای اصلی رایزنیها بین آقای بورل و امیرعبداللهیان بحث ادامه مذاکرات در حوزه رفع تحریمها بود.
وی با بیان اینکه در این نشست آقایان باقری و مورا نیز حضور داشتند تصریح کرد: جمعبندی مشترک گفتوگوهای صورت گرفته این بود که مسیر برای رسیدن به گامهای نهایی ادامه پیدا کند در این نشست جزئیات گفتوگوها مجددا مرور شد. ما معتقدیم توافق همچنان روی میز است و از نظر ما پنجره به سمت توافق باز است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود با انتقاد از رویکرد آمریکا در ارتباط با این مذاکرات اظهار کرد: رویکرد آمریکا توأم با سرگردانی و عدم تصمیمگیری است. رویکرد آنها در رفتار و گفتار دوگانه و متعارض است. مواضع آنها منفی است و رفتارها و پیغامهایی که از سوی واسطهها میدهند متفاوت است همانطور که بارها گفتهایم اگر اقدام سازندهای از سوی طرف مقابل انجام شود زمینه برای رسیدن به توافق و جمعبندی آن وجود دارد.
کنعانی با بیان اینکه در دیدار آقای بورل و امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص مواضع مداخلهجویانه برخی از دولتهای اروپایی در مورد تحولات داخلی ایران گلایههای تهران را مطرح کردند و این مداخلات غیرمسئولانه را نامربوط دانسته و اعتراض شدید ایران را منتقل کردند، گفت: یکی دیگر از محورهای رایزنی در این دیدار تحولات اوکراین و بیان مواضع ایران در ارتباط با بحران اوکراین بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه این نشست در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با موضوع مذاکرات رفع تحریمها اظهار کرد: توپ در این ارتباط در زمین طرف آمریکایی است و آنها باید رویکرد سازندهای در پیش بگیرند و از رفتار دوگانه و متعارض در این زمینه دست بردارند.
وی در این باره اظهار کرد: ایران منتظر اقدام عملی طرفهای مقابل مشخصا دولت آمریکا برای برگشت به متن توافق شده، جمعبندی توافق و از سرگیری اجرای آن است و ما منتظریم که طرف مقابل در این زمینه گام عملی بردارد.
کنعانی همچنین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران، سیاست خارجی خود را به موضوع برجام و از سرگیری توافق گره نزده است. برجام یکی از موضوعات سیاست خارجی ایران است و ما برای تحقق آن تلاش و برنامه ریزی میکنیم و ما سیاست خارجی خود را مستقل از برجام در حوزههای مختلف در عرصه دوجانبه، منطقهای و بینالمللی دنبال میکنیم.
کنعانی همچنین با اشاره به بازداشت تعدادی از شهروندان اروپایی در ایران به خاطر نقشآفرینیهای آنها با نسبتهای مختلف در تحولات داخلی اخیر گفت: در چند روز اخیر با توجه به جنبه انسانی و رعایت ابعاد انسانی قضیه و با پیگیری دستگاه دیپلماسی و نگاه انسانی مورد اشاره در آستانه عید کریسمس و سال نو میلادی به سفارت خانه های این افراد در یکی دور روز گذشته دسترسی کنسولی داده شده و اجازه گفتوگوی تلفنی با خانوادههایشان به این افراد داده شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، درباره روند دیپلماسی اقتصادی با آفریقا با توجه به سفر اخیر مهدی صفری به دوکشور آفریقایی گینه و مالی گفت: با توجه به وظیفه محوله به دستگاه دیپلماسی مبنی بر اولویت بخشیدن به سیاست اقتصادی دولت، دستگاه دیپلماسی با حداکثر انرژی برای پیگیری هدف دولت برای گسترش مناسبات اقتصادی و تجاری با همسایگان در اولویت اول و با کشورهای آسیا و آفریقا این هدف را با جدیت دنبال میکند و پیشرفتهای چشمگیری هم داشتیم. سفرهایی که اخیرا انجام شد و سفر آقای صفری به تعدادی از کشورهای آفریقایی در استمرار سیاست و رویکرد وزارت خارجه در تمرکز بخشیدن به گسترش مناسبات اقتصادی با کشورهای آفریقایی است و این استقبال در طرفهای مقابل دیده میشود و امیدواریم به نتایج خوبی برسد.
به گزارش ایسنا، این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد تعطیلی یا کمرنگ شدن فعالیت مراکز فرهنگی ایران در خارج از کشور در پی تحولات اخیر در ایران و فشارهای برخی از طرف های خارجی در این ارتباط ، خطاب به خبرنگار پرسش کننده گفت: حضور ذهن ندارم هیچ یک از مراکز فرهنگی ایران در این مدت تعطیل شده باشد. در شرایط احساسی و اقدامات تحریک آمیز از سوی برخی جریانهای افراطی در تعدادی از کشورها نسبت به برخی مراکز فرهنگی غیردولتی ایران تعرضاتی صورت گرفت یا تجمعاتی برگزار شد. ایران در این گونه موارد توجهات لازم را به کشورهای میزبان این مراکز داده و در خصوص تامین امنیت آنها توجه لازم را داده است و به رعایت حقوق این مراکز که مبتنی بر قوانین آن کشورهاست تأکید لازم صورت گرفته است و خود این مراکز برای استفاده از حقوق قانونی خود اقداماتی را صورت دادهاند.
ارسال نظر