عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس:
کاهش فرار مالیاتی دانه درشتها با اخذ مالیات هوشمند
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: سازمان امور مالیاتی باید با گذار از نظام مالیاتی ممیزمحور و تکیه بر تکمیل سامانههای اطلاعاتی خود، به سمت اخذ مالیات هوشمند و جلوگیری از فرارهای مالیاتی به خصوص فرار مالیاتی دانه درشتها و مشاغل خاص با درآمد کلان برود و در این زمینه نیز سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی به همراه ساماندهی دستگاههای پوز، دادههای لازم برای اخذ مالیات هوشمند فراهم خواهد کرد.
محمدمهدی مفتح، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به لزوم هوشمند شدن فرآیند اخذ مالیات و گذار از نظام مالیاتی ممیز محور سنتی سابق اظهار کرد: پرداخت مالیات حق اجتماع و کشور است و هر فعال اقتصادی باید مالیات خود را به میزان مقرر قانونی پرداخت کند و باید با سازوکارهای هوشمند به سمت کاهش فرار مالیاتی و پرداخت مالیات واقعی و بدون خطا برویم
مفتح در ادامه با توجه به رویکرد بازتوزیعی مالیات و همچنین لزوم اخذ مالیات متناسب با درآمد اکتسابی افراد خاطرنشان کرد: اگر سیستم محاسبه و اخذ مالیات به درستی تنظیم، طراحی و اجرا شود، طبیعتاً در تأمین مالی مخارج کشور هیچ مشکلی به وجود نمیآید، از سوی دیگر خدماتی که دولت موظف به ارائه آن به مردم است، بدون مشکل و به خوبی انجام میشود. وظیفه اصلی نظام مالیاتی، بازتوزیع مناسب ثروت و اخذ مالیات متناسب با درآمد اکتسابی افراد است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجلس مجدانه از دولت ارائه خدمات به مردم را مطالبه میکند که دولت هم برای تحقق این مهم باید منابع مالی و درآمد پایداری داشته باشد، بهترین شیوه درآمدهای پایدار هم در تمام دنیا مالیات محسوب میشود.
وی افزود: صرفاً بخشی از درآمدهای دولت باید فروش نفت باشد که در بخش توسعه کشور مورد استفاده قرار گیرد، مابقی مستلزم اخذ مالیات از فعالان اقتصادی و واجدین شرایط پرداخت مالیات است، بنابراین پرداخت مالیات یک تکلیف کاملاً مشخص و واضح است که همه مودیان باید نسبت به انجام آن مطابق قانون اهتمام داشته باشند.
مفتح خاطرنشان کرد: سازمان امور مالیاتی باید با گذار از نظام مالیاتی ممیزمحور و تکیه بر تکمیل سامانههای اطلاعاتی خود، به سمت اخذ مالیات هوشمند و جلوگیری از فرارهای مالیاتی به خصوص فرار مالیاتی دانه درشتها و مشاغل خاص با درآمد کلان برود و در این زمینه نیز سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی به همراه ساماندهی دستگاههای پوز، دادههای لازم برای اخذ مالیات هوشمند فراهم خواهد کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر لزوم ساماندهی و شفافیت دستگاههای پز تصریح کرد: شیوه اجرای قانون سامانه مودیان مالیاتی و پایانههای فروشگاهی در این زمینه تعیین کننده است، زیرا، باید از یکسو مشکل برای کاری جاری مردم و کسبه جزء ایجاد نکنیم، به طور مثال اگر فردی چند دستگاه پز برای پیشبرد امورات تجاری خود نیاز داشت، نباید دچار مشکل شود ولی همه این موارد ذیل یک مودی و کد ملی ثبت و ضبط شود تا درآمد واقعی فرد مشخص شود و نتواند فرار مالیاتی و یا عدم تمکین مالیاتی داشته باشد.
وی افزود: سازمان امور مالیاتی باید تدابیری بیندیشد که در محاسبه و مالیات یک مودی همه دستگاههای پز به نام یک نفر محاسبه و مالیات لازم بر آن مبنا اخذ شود، مثلاً اگر یک فعال اقتصادی چند دستگاه پز به دلیل ماهیت کار خود مورد استفاده قرار داده بود، نباید فقط مبتنی بر دادههای یک دستگاه پز مالیات محاسبه و اخذ شود.
مفتح با بیان اینکه ساماندهی و شفافیت دستگاههای پوز به راحتی توسط سازمان امور مالیاتی قابل انجام است، گفت: امکان اخذ واقعی مالیات از مشاغل خاص با شفافیت حاصل از ساماندهی و شفافیت دستگاههای پوز امکانپذیر خواهد بود./اندیشکده اقتصاد و پیشرفت ماهد
ارسال نظر