|

فوری/ هجوم ناگهانی جنگنده‎‌های آمریکا به خلیج‌فارس

میلر در ادامه با نادیده گرفتن حضور نظامی مداخله‌جویانه ارتش آمریکا در منطقه و فعالیت‌های تحریک‌آمیز آن که موجب تنش‌زایی می‌شود، گفت: ما از ایران می‌خواهیم فورا این اقدامات ثبات‌زدا را متوقف کند. این اقدامات تهدیدی برای آزادی تجارت در گذرگاه‌های آبی راهبردی به حساب می‌آید که یک‌ پنجم تامین نفت جهان به آن‌جا وابسته است.

سیاست فوری/ هجوم ناگهانی جنگنده‎‌های آمریکا به خلیج‌فارس

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است، در پاسخ به این که با توجه به این که تصمیم پنتاگون برای استفاده بیشتر از جنگنده‌های F-16 در خلیج فارس به منظور آنچه «حفاظت بیشتر از کشتی‌ها در برابر اقدامات ایران» در این منطقه عنوان شده است، هشدار مقامات ایرانی را در پی داشته، دولت آمریکا چه رویکردی نسبت به این موضوع دارد، با مطرح کردن ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه گفت: وزارت دفاع با توجه به این تهدید ادامه‌دار و با هماهنگی شرکا و متحدانمان، در حال افزایش دادن حضور  این جنگنده‌ها و توانمندی رصد تنگه(هرمز) و آب‌های پیرامونی است.

میلر در ادامه با نادیده گرفتن حضور نظامی مداخله‌جویانه ارتش آمریکا در منطقه و فعالیت‌های تحریک‌آمیز آن که موجب تنش‌زایی می‌شود، گفت: ما از ایران می‌خواهیم فورا این اقدامات ثبات‌زدا را متوقف کند. این اقدامات تهدیدی برای آزادی تجارت در گذرگاه‌های آبی راهبردی به حساب می‌آید که یک‌ پنجم تامین نفت جهان به آن‌جا وابسته است.

او در پاسخ به این که آیا نشانه‌ای از آمادگی برای جنگ با ایران در خاورمیانه وجود دارد، گفت: نه.

اظهارات میلر در پی این مطرح می‌شود که اخیرا، یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در جمع خبرنگاران گفت که واشنگتن به دلیل آنچه محافظت بیشتر از کشتی‌ها در برابر اقدامات ایران  عنوان کرد، استفاده از جنگنده‌های F-۱۶ در منطقه خلیج فارس را افرایش خواهد داد.

بنابر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این مقام پنتاگون روز جمعه تصریح کرد که ایالات متحده در هفته جاری جت‌های جنگنده F-۱۶ را به خلیج فارس می‌فرستد تا هواپیماهای تهاجمی A-۱۰ را که بیش از یک هفته است در آنجا گشت زنی می‌کنند، تقویت کند.

این مقام دفاعی آمریکا که خواست نامش فاش نشود تا بتواند جزئیات عملیات نظامی در منطقه را ارائه کند درباره دلایل این تصمیم واشنگتن گفت: جنگنده‌های F-۱۶ به کشتی‌هایی که از طریق آبراه (تنگه هرمز) حرکت می‌کنند پوشش هوایی داده و دید ارتش را در منطقه افزایش می‌دهد تا یک عامل بازدارنده برای ایران باشد.

مقامات آمریکایی برای توجیه حضور نظامی خود در خاورمیانه و خلیج فارس مدعی هستند که با این اقدامات امنیت منطقه را برای کشورهای حاشیه خلیج فارس و عبور کشتی‌های سراسر جهان تامین می‌کنند. این در حالی است که اقدامات تنها موجب افزایش تنش‌ها در منطقه شده و جمهوری اسلامی ایران نیز بارها تاکید کرده است که این کار بر عهده کشورهای منطقه است و آن‌ها خود قادر به انجام آن هستند.

 در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری اخیرش درباره اخبار منتشر شده در مورد اعزام جنگنده‌های F16 توسط آمریکا به خلیج فارس، گفت: نقش دولت آمریکا در خصوص مسائل منطقه‌ای به ویژه امنیت منطقه هیچ‌گاه صلح آمیز و سازنده نبوده است.

او با بیان اینکه اظهارات و تحرکات آمریکا در ارتباط با این موضوع سازنده نیست و تداوم این‌گونه اقدامات می‌تواند به ایجاد حساسیت‌های جدید در منطقه و دامن زدن به بی ثباتی و ناامنی در این حوزه جغرافیایی کمک کند، گفت: ایران هر گونه اقدام غیر قانونی و غیر سازنده که امنیت منطقه را تحت تاثیر قرار دهد با حساسیت و دقت رصد و پایش می‌کند. ایران نسبت به هر گونه اقدام تحریک آمیز و غیر قانونی به خصوص در نزدیکی مرزهایش حساس است و نسبت به آن توجه ویژه‌ای دارد و حق خود را برای اتخاذ تدابیر مقتضی بازدارنده و منطبق با قواعد و مقررات بین‌الملل محفوظ می‌داند و از حقوق مسلم خود در این ارتباط استفاده می‌کند.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه توصیه ما به دولت آمریکا این است که از هر گونه اقدام تحریک‌آمیز، غیر سازنده و بی ثبات کننده در منطقه پرهیز کند، گفت: امنیت در منطقه یک مقوله یکپارچه است و تعمیق و تامین آن نیازمند همکاری همه کشورهای منطقه است و انتظار این است که دیگر کشورها در حوزه آبی خلیج فارس به مسئولیت خود در این زمینه توجه کنند و هشدارهای لازم را به آمریکا برای پرهیز از هر گونه اقدام تحریک آمیز و غیر سازنده بدهند.

منبع: ايسنا
کدخبر: 300413

ارسال نظر

 

آخرین اخبار