|

برررسی ۹ ادعای جنجالی | یحیی سنوار جاسوس اسرائیل بود؟!

افزایش تنش‌ها در منطقه طی هفته‌های اخیر در شرایطی سیر صعودی داشته است که اگرچه رژیم‌صهیونیستی را باید «بازنده بزرگ» نبرد روایت به‌حساب آورد.

سیاست

پس از عملیات «وعده صادق ۲» شاهد موج تازه‌ای از دروغ‌پردازی‌ها و فضاسازی‌ها علیه محور مقاومت، رهبران آن و به‌ویژه جمهوری‌اسلامی بوده‌ایم؛ سیاستی که در روزهای اخیر و به‌دنبال حمله تجاوزکارانه بامداد ۵ آبان‌ماه، وارد فاز تازه‌ای شده‌است.

با این وجود اما، بررسی روندها و تحولات دراین عرصه نشان می‌دهد محور عبری – غربی در پیشبرد اهداف ترسیمی خود دراین زمینه موفق نبوده‌اند و «نبرد روایت‌ها» را به جبهه مقاومت واگذار کرده‌اند، چراکه افکارعمومی جهان نه‌تنها ادعاها و دروغ‌پردازی‌هایی مطرح شده را نپذیرفته، بلکه روز به روز نسبت به رسانه‌های غربی و روایت‌های ادعایی آنان بی‌اعتمادتر می‌شود که در ادامه به برخی نمونه‌های آن اشاره می‌شود.

۱) سنوار، جاسوس اسرائیل؟

یکی از مهم‌ترین دروغ‌پردازی‌ها علیه شهید یحیی سنوار، طرح‌ شائبه‌هایی درباره جاسوسی او برای رژیم‌صهیونیستی بود که طی یکی دو ماه پیش از شهادت رئیس دفتر حماس، به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی اوج گرفت. پیش از این و به‌دنبال انجام عملیات «طوفان‌الاقصی» عده‌ای کوشیدند این عملیات جبهه مقاومت فلسطینی را «کار خود اسرائیلی‌ها» جلوه دهند. پس از آن بود که طرح دروغ «جاسوسی سنوار برای اسرائیل» ازسوی برخی در شبکه‌های اجتماعی مطرح شد. عبدالرضا داوری یکی از افرادی بود که در شبکه‌های اجتماعی به این موضوع پرداخت و با اشاره به اینکه سنوار به زبان عبری تسلط دارد، ادعا کرد او در دوران حبس رابط زندانیان با مقام‌های اسرائیلی بوده‌است و «بدون اطلاع و هماهنگی با هنیه و حزب‌الله، این عملیات را به راه انداخت»؛ ادعایی که می‌کوشید شائبه هدایت عملیات طوفان‌الاقصی ازسوی خود اسرائیلی‌ها را تقویت کند. داوری در پست خود در شبکه‌اجتماعی ایکس با تاکید بر اینکه «اقدامات پرهزینه او علامت سؤال بزرگی را مقابلش می‌گذارد»، به‌صورت تلویحی، گزاره جاسوس بودن رئیس دفتر حماس را مطرح کرد. این دست شائبه‌سازی‌ها در فضای‌مجازی، که ازسوی برخی دیگر پیگیری شد، با شهادت یحیی سنوار به رسوایی بزرگ برای مدعیان تبدیل شد.

۲) شهادت یحیی سنوار در حال فرار؟

پس از اعلام خبر شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس، رسانه‌های معاند در ادامه خط خبری عبری – غربی، تلاش کردند با دروغ‌پردازی‌های گسترده، این‌گونه جلوه دهند که یحیی سنوار «در حال فرار» ازسوی ارتش اسرائیل هدف گرفته شده‌است. آنها ادعا کردند سنوار قصد داشته به مصر برود. طرح پرتکرار چنین ادعاهایی ازسوی رسانه‌هایی مانند بی. بی. سی فارسی، ایران‌اینترنشنال و ... در حالی بود که شواهد و تصاویر منتشر شده از لحظه شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس، آب سردی بود بر پیکر دروغ‌پردازان، چراکه فیلم‌های منتشر شده از مقاومت شهید سنوار در آخرین لحظات عمر خود، نشان داد او نه تنها در حال فرار هدف قرار نگرفته است، بلکه طی هفته‌های پیش از آن نیز به‌صورت مستمر در کنار رزمندگان جبهه مقاومت فلسطینی، در خط مقدم نبرد علیه دشمن صهیونیست حضور داشته است.

۳) خوشگذرانی پسران هنیه در قطر و ترکیه؟

به شهادت رسیدن دو پسر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی وقت حماس در حمله صهیونیست‌ها به خودروی آنها در غزه در آخرین روزهای فروردین‌ماه امسال، پرده دیگری از دروغ‌پردازی‌های رسانه‌های حامی صهیونیست‌ها را کنار زد. این جنایت تروریستی در حالی رقم خورد که پیش از آن، ابتدا شبکه «العربیه» در گزارشی مدعی شد در حالی که پسران هنیه در قطر اقامت دارند، به فعالیت‌های تجاری در ترکیه مشغولند و در آنجا یک «امپراطوری تجاری» به راه انداخته‌اند. این دست خبرسازی‌ها در ادامه ازسوی برخی رسانه‌های معاند از قبیل رادیو فردا و ایران‌اینترنشنال نیز پیگیری شد. در چنین شرایطی اما، شهادت پسران اسماعیل هنیه در غزه، نشان داد این دست دروغ‌پردازی‌ها بیش از هر چیز با هدف منحرف کردن افکارعمومی از واقعیت‌های میدانی در سرزمین‌های اشغالی منتشر و ازسوی برخی شبکه‌های فارسی‌زبان نیز پیگیری می‌شود.

۴) قتل‌عام غیرنظامیان بی‌گناه اسرائیلی در ۷ اکتبر

«ایران‌اینترنشنال»، «رادیوفردا»، «بی. بی. سی فارسی» از نخستین رسانه‌های فارسی‌زبان بودند که به‌دنبال اجرای عملیات «طوفان‌الاقصی» ازسوی جبهه مقاومت فلسطینی تلاش کردند این عملیات را «قتل‌عام غیرنظامیان بی‌گناه اسرائیلی» و جنایتی ازسوی حماس جلوه دهند. این در حالی بود که رزمندگان حماس و جهاد اسلامی در جریان این عملیات به سامانه‌های نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی، به‌عنوان «اهداف مشروع» حمله کردند و پیگیری خط خبری قتل عام زنان و کودکان اسرائیلی ازسوی رزمندگان مقاومت دروغی بود که در ابتدا ازسوی مقام‌ها و رسانه‌های عبری مطرح شد و در ادامه به‌صورت پرتکرار ازسوی رسانه‌های فارسی‌زبان منتشر شد.

۵) سید حسن نصرالله به تهران رفت؟

«دبیرکل حزب‌الله لبنان به تهران رفته است»؛ این دروغی بود که چندی قبل از شهادت سیدحسن نصرالله در منطقه ضاحیه بیروت، آن‌هم با بمباران سنگین جنگنده‌های صهیونیستی ابتدا ازسوی پایگاه اینترنتی گروهک تروریستی و تجزیه‌طلب «الاحوازیه» منتشر شد. این رسانه مدعی شد پس از انجام یک حمله هوایی ازسوی اسرائیل، دبیرکل‌حزب‌الله «به ایران فرار کرده‌است». این دروغ‌پردازی‌ها تا جایی پیش رفت که حتی ادعا کردند «برخی منابع خبری اعلام کرده‌اند نصرالله در تهران مشاهده شده‌است». این دروغ‌سازی‌ها حتی پس از شهادت سید حسن نصرالله نیز به شکل دیگری ادامه یافت؛ براین اساس هم بود که خبرگزاری رویترز به نقل از «۳ منبع در ایران» ادعا کرد «رهبر ایران چند روز پیش از کشته شدن حسن نصرالله به او هشدار داده بود از لبنان فرار کند و به ایران برود». در ادامه این فضاسازی‌ها ازسوی رسانه‌های معاند فارسی‌زبان از جمله صدای آمریکا بازنشر شد.

۶) ضربات مهلک بر پیکر حزب‌الله؟

به‌دنبال شهادت دبیرکل حزب‌الله لبنان در حملات هوایی سنگین بیروت ازسوی جنگنده‌های رژیم‌صهیونیستی، رسانه‌های معاند فارسی‌زبان پیگیری خط خبری «شکست و نابودی» حزب‌الله را در دستورکار قرار دادند. ایندیپندنت فارسی و ایران‌اینترنشنال و صدای آمریکا جزو اصلی‌ترین رسانه‌های فارسی‌زبان ضد انقلاب بودند که با استناد به منابع غربی و عبری، تلاش کردند این‌گونه القا کنند که حملات گسترده رژیم‌صهیونیستی از یک سو و شهادت سیدحسن نصرالله و جمعی از فرماندهان حزب‌الله، جبهه مقاومت اسلامی را به شکست و انفعال کشانده است. این ادعاها و دروغ‌پردازی‌ها در حالی بود که تحولات میدانی و ضربات مهلکی که رزمندگان حزب‌الله به ارتش رژیم‌صهیونیستی وارد کرده‌اند، سبب بهت رسانه‌های غربی و اذعان آنها به این نکته شده‌است که حزب‌الله لبنان همچنان با قدرت مشغول هماوردی به رژیم صهیونیستی است.

۷) نابودی حماس و آزادی گروگان‌ها؟

به‌دنبال شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه، رسانه‌های عبری – غربی و معاند، از جمله ایران‌اینترنشنال، تایمز اسرائیل و یورونیوز از جمله نخستین رسانه‌هایی بود که تلاش کردند این‌گونه جلوه دهند که با ترور یحیی سنوار حماس تضعیف و به نابودی نزدیک شده‌است؛ موضوعی که در ادامه می‌تواند بستر مناسبی برای آزادی همه گروگان‌های اسرائیلی در غزه شود. این موج خبرسازی‌ها و دروغ‌پردازی‌ها در شرایطی است که بیشتر تحلیلگرن غربی و ناظران تحولات منطقه براین اعتقادند که حماس نابودشدنی نیست و همچنان در غزه به مقاومت ادامه می‌دهد و ترور رهبران و فرماندهان نمی‌تواند سبب نابودی این جنبش شود و طی روزهای اخیر شاهد نمودهای مختلفی از ضربات رزمندگان مقاومت فلسطینی بر پیکر ارتش صهیونیستی بوده‌ایم.

۸) پیروزی اسرائیل در جنگ غزه؟

پس از شهادت یحیی سنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس در غزه، با وجود اینکه بسیاری از تحلیلگران غربی تحولات منطقه و همچنین رسانه‌های بین‌المللی از ادامه دردسرهای تل‌آویو در غزه و دست نیافتن این رژیم به اهداف از پیش طراحی شده‌اش خبر می‌دهند، اما برخی رسانه‌های فارسی‌زبان، از جمله ایران‌اینترنشنال و رادیوفردا تلاش کردند ضمن دستاوردتراشی برای رژیم‌صهیونیستی، از موفقیت‌های تاکتیکی تل‌آویو برای دستیابی به پیروزی نهایی در غزه سخن به میان آورند؛ رویکردی که نادیده انگاشتن تحولات میدانی در غزه و لبنان مهم‌ترین ویژگی آن به‌حساب می‌آید.

۹) تلفات کم ارتش اسرائیل؟

یکی از مهم‌ترین رویکردهای رسانه‌های فارسی زبان معاند طی روزهای اخیر، کوچک‌نمایی تلفات سنگین نیروهای نظامی رژیم‌صهیونیستی در جریان نبرد در غزه و لبنان بوده‌است. براین اساس هم هست که رسانه هایی مانند ایندیپندنت فارسی، ایران‌اینترنشنال، صدای آمریکا و رادیوفردا کوشیده‌اند با نادیده‌انگاشتن تلفات نظامیان صهیونیست، صرفا روی حملات نظامی رژیم‌صهیونیستی و تلفات و خسارات ناشی از آن تمرکز کنند.

منبع: همشهری
کدخبر: 339612

ارسال نظر