|

برگ سبز نتانیاهو برای ترامپ | او وارد جنگ با ایران می شود؟

تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه نیز مدعی است، پیروزی ترامپ عمدتاً ناشی از رویکرد مردد و متناقض دولت جو بایدن است.

سیاست

محجوب زویری، تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه نیز مدعی است، پیروزی ترامپ عمدتاً ناشی از رویکرد مردد و متناقض دولت جو بایدن، در مورد تعدادی از مسائل و همچنین حمایت او از سیاست‌های لیبرال است که نگاه بخش بزرگی از آمریکایی‌ها به آن نامطلوب است. موضع بلاتکلیف بایدن در مورد رسیدگی به نسل‌کشی غزه، در کنار حمایت تزلزل‌ناپذیر از سیاست‌های بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در تغییر شکل عقاید طیف وسیعی از آمریکایی‌ها، اعم از عرب و غیرعرب نقش اساسی داشت.​​

ترامپ قدرت مهار اسرائیل را دارد؟

دولت بایدن تا حد زیادی یک ائتلاف بشردوستانه در حال ظهور مخالف نسل‌کشی را نادیده گرفت. علی‌رغم تلاش‌های او برای رهایی از بلاتکلیفی دولت، پاسخ‌های کامالا هریس، بی‌صدا و محتاطانه باقی ماند و از اصرار برای تغییر معنادار خودداری کرد. بنابراین پیروزی دونالد ترامپ سوالات مهمی را در مورد سیاست‌های مورد انتظار ترامپ در قبال خاورمیانه مطرح می‌کند. با این حال، در ابتدا ضروری است که شخصیت رئیس‌جمهوری تازه منتخب را در نظر بگیریم که به‌طور قابل توجهی با فردی که در سال ۲۰۱۷ به قدرت رسید، متفاوت است. دوران قدرت، او را تغییر داده و رویکردش تکامل یافته است.

نکته قابل توجه دیگر، روحیه سرکش اوست که هنجارهای مرسوم سیاست داخلی و خارجی را به چالش می‌کشد. به عبارت دیگر، او دیدگاه شخصی و قوی نسبت به رویدادها دارد و آن را تحمیل می‌کند. در این زمینه، ترامپ با توجه به مخالفت ابراز شده‌اش با جنگ جاری در غزه، حتی اگر نتواند فوراً درگیری را متوقف کند، علیرغم فشارهای سیاسی مورد انتظار، احتمالاً فضایی پرتنس برای اسرائیل و نتانیاهو ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این، این دومین و آخرین دوره ترامپ خواهد بود که طبیعتاً بر رویکرد او به رویدادها و تصمیم‌گیری تأثیر خواهد گذاشت.

ترامپ-نتانیاهو

جنگ با ایران محتمل است؟

یحیی زبیر نیز مدعی است، در دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، تداوم به‌جای تغییر تقریباً به‌طور قطع بر سیاست ایالات متحده در قبال خاورمیانه غالب خواهد بود. واشنگتن هیچ قصدی برای پایان دادن به حمایت بی‌قید و شرط خود از اسرائیل ندارد. پس به ارسال محموله‌های تسلیحاتی ادامه خواهد داد و به نتانیاهو اجازه می‌دهد تا نسل‌کشی و پاک‌سازی قومی را در غزه و کرانه‌باختری دنبال کند. دولت ترامپ بدون شک به حمایت از اعمال قدرت نظامی بر دیپلماسی در منطقه ادامه خواهد داد.

ترامپ حتی ممکن است، به خواست نتانیاهو با وجود میل خود وارد رویارویی با ایران شود؛ به‌ویژه اگر چهره‌ای چون رابرت گرین‌وی در کابینه‌اش پست‌های کلیدی در اختیار بگیرند. همچنین با توجه به اینکه قدرت کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (AIPAC) - و دیگر سازمان‌های لابی طرفدار اسرائیل – بسیار است، تحقق این سناریو دور از ذهن نیست. با این حال، اگر اظهارات ضدجنگ ترامپ واقعی باشد، می‌توان تصور کرد که تغییری در سیاست، هرچند کوچک رخ دهد. اما محتمل‌ترین سناریو کسب‌وکار است، زیرا ایالات متحده به‌دنبال حفظ وضعیت موجود است.

منبع: مثلث آنلاین
کدخبر: 341108

ارسال نظر