|

بر سر اعلام مقدار بدهی های شهرداری دعواست! / ماجرا چیست؟

پرویز سروری با اشاره به لزوم شفافیت در میزان بدهی و طلب های شهرداری تهران بیان کرد: این سوال همواره وجود دارد که با توجه به رکود و خوابیدن فعالیت های عمرانی و شهرسازی در دوره قبل مدیریت شهری ، چگونه هزینه های غیر منطقی ایجاد شده اند؟

شهری

علیرضا زاکانی، شهردار تهران چند روز قبل اعلام کرده بود که میزان بدهی های شهرداری تهران ۸۰ هزار میلیارد تومان است. این نشانگر آن است که در دوره پنجم شورای شهر ۲۸ هزار میلیارد تومان بدهی برای شهرداری تهران به بار آمده است. پرویز سروری در خصوص بدهی های شهرداری تهران نکاتی گفت.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران در دیدار با فرمانده نیروی انتظامی کشور گفت: شهرداری تهران ۸۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد که ۱۲.۵ هزار میلیارد باید بابت آن سود بانکی پرداخت کنیم اما این به معنای بن بست نیست و شهر ظرفیت های زیادی دارد و راه های متنوعی وجود دارد که بن بستی برای ما نمی گذارد.

گفته می شود در ۴ سال گذشته ۲۸ هزار میلیارد تومان به بدهی های شهرداری تهران افزوده شده است، این درحالی است که پروژه های عمرانی و زیرساختی پایتخت حداقل در ظاهر طی ۴ سال گذشته خوابیده بود. اکنون مشخص نیست این میزان بدهی ها بابت چه موضوعاتی ایجاد شده است.

چطور با خوابیدن فعالیت های شهری بدهی های میلیاردی ایجاد شده است

پرویز سروری، نایب رئیس شورای شهر تهران در رابطه با وضعیت بدهی شهرداری تهران که بنا به گفته شهردار در دوره پنجم شورا ۲۸ هزار میلیارد تومان اضافه شده است، اظهار داشت: باید در این زمینه بررسی دقیق انجام شود تا مشخص گردد منشا بدهی های شهرداری تهران کجاست. عده ای معتقدند منشا این هزینه ها، سررسید چک ها و وام های پرداخته شده و عده ای هم منابع دیگر را مقصر این وضعیت می دانند.

این سوال همواره وجود دارد که با توجه به رکود و خوابیدن فعالیت های عمرانی و شهرسازی در دوره قبل شورای شهر تهران، چگونه هزینه های غیر منطقی ایجاد شده اند؟ معتقدیم در دوره فعلی باید هم افزایی جدی بین دستگاه های مختلف ایجاد شود و این وضعیت تعیین و تکلیف شود.

بر سر اعلام مقدار بدهی های شهرداری دعواست

وی ادامه داد: اگر دولت بدهی هایی که به شهرداری تهران دارد را پرداخت و یا تهاتر کند، با توجه به بدهکاری شهرداری به بانک ها، دولت می تواند با بانک به توافقی برسد تا به عنوان مثال، روزشمار جریمه ها پرداخت نشوند. به طور کلی برای رسیدگی و مشخص شدن تکلیف بدهی ها، می توان برای ثبت آنچه که طلب و بدهی های شهرداری محسوب می شود، با دستگاه های مختلف به توافق برسیم.

سروری با بیان این که سیستم و وضعیت طلب و بدهی های شهرداری تهران رها شده است، افزود: برای وصول این موضوع موفق نبودیم و برای بدهی ها نیز رقم مشخصی به ثبت نرسیده است. همواره شاهد بودیم که در دوره های گذشته بر سر میزان بدهی ها دعوا بود، عده ای می گفتند بدهی ها ۱۸ هزار میلیارد و عده ای می گفتند ۶۰ هزار میلیارد تومان است. باید با سازوکاری روشن، بدهی و طلب های شهرداری تهران را به شکل شفاف و دقیق مشخص کنیم.

شهرداری بی جهت از جیب مردم هزینه نمی کند

نایب رئیس شورای شهر تهران در پایان افزود: اگر میزان طلب و بدهی های شهرداری تهران مشخص شود، بی جهت از جیب شهروندان جریمه دیرکرد و چنین موضوعاتی را پرداخت نخواهد کرد.

یکی از موضوعات مهم این است که وام های اخذ شده آیا در جایی که باید هزینه می شد، شده است یا خیر. چون ما وام را دریافت کرده ایم که کاری کنیم، اگر وام گرفته شود و در هزینه جاری صرف شده باشد، دچار خسارت های بزرگی می شویم.

باید برای کسانی که وام می گیرند برای اینکه تولید ظرفیتی ایجاد کنند، بتواند سود آن را خودشان پرداخت کنند، این موارد در جاری خرج می شود و تبدیل به هزینه می شود. باید برای این موارد تعیین و تکلیف کنیم تا وام هایی که از شهرداری گرفته شده در جاری نرفته و در هزینه های عمرانی و زیرساخت های شهری برود.

منبع: رکنا
کدخبر: 203069

ارسال نظر