|

۷ پیشنهاد برای تنظیم بازار ورق

تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی در نامه‌ای به دبیر ستاد تنظیم بازار پیشنهاداتی را برای تنظیم بازار ورق‌های فولادی ارائه کرد.

شهر خبر ۷ پیشنهاد برای تنظیم بازار ورق

در نامه سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی خطاب به کلامی، سرپرست معاونت بازرگانی وزارت صنعت و دبیر ستاد تنظیم بازار آمده است:

با صلوات بر محمد و آل محمد(ص)، احتراماً ضمن تشکر از جنابعالی و سایر اعضای محترم کارگروه تنظیم بازار جهت اخذ نظر این سندیکا در پاسخ به نامه شماره ۶۰/۵۲۲۲۵ مورخ ۲۴ اردیبهشت ۹۹ موارد زیر در خصوص نحوه تنظیم دستورالعمل تنظیم بازار ورق فولادی مرتبط با این سندیکا ارائه می‌گردد:

۱-قیمت پایه ورق گرم فولادی: قیمت پایه ورق‌های گرم فولادی قابل عرضه در بورس بر مبنای، ۸۵‌ درصد میانگین هفتگی قیمت جهانی ورق گرمCIS (FOB) ضرب در میانگین قیمت هفتگی ارز نیمایی می‌باشد sanarate.ir (میانگین هفتگی نرخ خرید و فروش ارز نیمایی اعلامی از سوی بانک مرکزی (ج.ا.ا ) سامانه محاسبه و مبنای رقابت بوده و به صورت هفتگی اعلام می‌گردد.)

۲-حداکثر رقابت: با هدف تنظیم بازار ورق گرم فولادی سقف رقابت حداکثر ۱۰درصد، روی قیمت پایه می‌باشد.

۳-کف عرضه ورق گرم فولادی: به منظور تنظیم و مدیریت بازار محصولات عرضه شده در بورس، عرضه‌کنندگان مکلفند نسبت به عرضه مستمر و مکفی (بر مبنای کف عرضه ) در هر مرحله اقدام نمایند.

در راستای عرضه مستمر و مکفی مقدار و حداقل عرضه هر تولیدکننده (کف عرضه ورق گرم فولادی) بر اساس عوامل زیر تعیین می‌شود:

*کف عرضه ورق گرم فولادی به صورت ماهانه حداقل ۵۰۰ هزار تن انواع ورق فولادی می‌باشد.

*میزان عرضه سلف ورق گرم فولادی حدود ۴۰ درصد تولید در بورس کالا می‌باشد (میزان عرضه، حداقل به میزان تقاضای هفتگی در بورس کالا باید باشد)

*میزان عرضه مچینگ ورق گرم فولادی حدود ۶۰ درصد تولید می‌باشد.

تبصره۱: فروش به‌صورت مچینگ پس از عرضه حداکثری(حداقل به میزان تقاضا) پس کشف قیمت عادلانه انجام خواهد پذیرفت.

تبصره ۲: در صورتی که بازار با عطش تقاضا روبه‌رو شد بلافاصله فروش به‌صورت تحویل فوری ورق اعلام گردد.

نکته: در راستای ایجاد ساز و کار مناسب برای رعایت کف عرضه ماهانه و ضمانت اجرایی آن، مقرر شد با توجه به گزارش بورس کالا در خصوص موارد عدم رعایت کف عرضه ماهانه، پس از اتمام مهلت دو هفته‌ای برای جبران کسری مجموع عرضه سه هفته در یک گروه کالایی (مبنای شروع از ابتدای ماه) و عدم اجرای آن از جانب عرضه‌کنندگان، اقدام قانونی توسط سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به عمل آید.

۴-نحوه تخصیص سهمیه ورق و استفاده از آن: سهمیه هر کارخانه مصرف‌کننده ورق فولادی، مطابق ظرفیت عملیاتی و واقعی مصرف‌کنندگان پایین دستی طبق گزارش کمیته مشترک ظرفیت سنجی فولاد مبارکه و سندیکا ملاک می‌باشد.

مقدار سهمیه دریافتی تولیدکنندگان به صورت شناور در نظر گرفته شده و هر کارخانه می‌تواند به صورت ۳‌ ماهه از سهمیه شناور استفاده نماید.

۵-عرضه تولیدکنندگان ورق: ورق‌های تولیدی فولاد مبارکه، نورد و لوله اهواز و فولاد گیلان در بورس کالا به صورت مستمر عرضه شود.

تبصره۱: در صورتی که نورد و لوله اهواز و فولاد گیلان مشکل عرضه دارند توسط مالک ورق تولیدی (کارمزدی) در بورس کالا عرضه شود.

تبصره۲: تحویل اسلب به این شرکت‌ها به میزان عرضه ورق انجام شده آن شرکت‌ها در بورس کالا خواهد بود.

۶-صادرات ورق فولادی: صادرات ورق فولادی فقط در صورتی مجاز است که پس از عرضه در بورس کالا، این ورق فولادی بدون مشتری بماند و مادامی که تقاضا در بورس کالا بیش از عرضه باشد، صادرات ورق فولادی مورد تقاضا جهت حمایت از صنایع تکمیلی داخلی ممنوع است.

۷- نحوه فروش ورق به صنایع داخلی: به علت مشکلات مالی صنایع کوچک و متوسط خرید این صنایع از صنایع مادر به صورت ۱۰ درصد نقدی و مابقی مبلغ LC سه ماهه در بورس کالا و به‌صورت اعتباری در فروش مچینگ می‌باشد.

در پایان اعلام می‌دارد نظر این سندیکا در خصوص تنظیم بازار ورق فولادی در ۷ بند در خصوص عرضه در بورس کالا ارسال شد ولی همانگونه که در جلسات ستاد تنظیم بازار نیز بیان کردیم راه دیگر، عرضه مستقیم ورق فولادی توسط فولاد مبارکه با قیمت تمام شده بعلاوه سود منطقی و نظارت سازمان حمایت، به متقاضیان و مصرف‌کنندگان پایین دستی است.

منبع: فارس
کدخبر: 99522

ارسال نظر

 

آخرین اخبار