غریبپور: ۱.۵ میلیارد دلار طرح آماده راهاندازی داریم
بخش معدن و صنایع معدنی امروز در حال خدمات رسانی به سایر اجزای اقتصاد کشور است به طوری که از هر سه دلار ارز کشور، یک دلار از این حوزه تامین میشود. چنین پدیدهای در قالب همکاری بدنه حاکمیتی، شرکتها و بانک مرکزی ایجاد شده است و اکنون نیازمندیم که روابط عمومیها چنین همگرایی برای انعکاس دستاوردها، داشته باشند.
گسترشنیوز: دکتر خداداد غریب پور پیش از ظهر امروز در نخستین گردهمایی مدیران روابط عمومی ایمیدرو و شرکتهای معدنی و صنایع معدنی با تاکید بر این امر، خاطر نشان کرد: کارگروه کنترل مدیریت، توانسته همگرایی و همراستایی ملی در این حوزه ایجاد کند که پیش از چنین انسجامی نداشت.
وی با تاکید بر اینکه روابط عمومیها نیز پیرو این همراستایی شوند، افزود: یکی از تصمیمات این کارگروه هدایت سود انباشته شرکتها به توسعه و سرمایهگذاری است و این سبب شده آینده معدن و صنایع معدنی روشن و درخشان باشد.
به گفته غریب پور، امسال ۵۸۰ میلیون دلار طرح در گل گهر راهاندازی شده و این مجموعه ۲.۵ میلیارد دلار طرح در دست اجرا یا راهاندازی دارد، فولاد مبارکه تختالهای API را با صرفه جویی سالانه ۳۰۰ میلیون یورویی راهاندازی کرده، عملکرد ملی مس در ۶ ماه به اندازه ۱۲ ماه سال قبل بوده، فولاد خوزستان به بالاترین صادرات رسیده، منطقه ویژه خلیجفارس نقش ارزندهای در توسعه صادرات و ارزآوری ایفا میکند و همچنین آلومینای جاجرم (بنابر گزارش سازمان مدیریت صنعتی) سریعترین رشد را در بین ۵۰۰ شرکت بهدست آورده است.
افزایش سرمایهها غولها در راه است؛ مبارکه، بزرگترین بازار میشود
رئیس هیات عامل ایمیدرو ادامه داد: فولاد مبارکه به زودی با رسیدن به سرمایه ۲۱هزار میلیارد تومانی از بزرگترین هلدینگ بازار بورس (پتروشیمی خلیجفارس) سبقت میگیرد. همچنین پس از آن شرکت مس، چادرملو و گل گهر هم افزایش سرمایه خواهند داشت.
۱.۵ میلیارد دلار طرح آماده راهاندازی
وی با بیان رشد ۱۵درصدی صادرات معدن و صنایع معدنی در هشت ماه امسال و بیش از ۵درصدی تولید فولاد خام در ۱۱ ماه ۲۰۱۹، گفت: حوزه معدن و صنایع معدنی بیش از ۱.۱ میلیارد دلار طرح از ابتدای سال ۹۸ راهاندازی کرده و ۱.۵ میلیارد دلار نیز آماده راهاندازی دارد.
تولید و صادرات، بهاری شد
رئیس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: وقایع فوق سبب شده تولید و صادرات در فصل سرد پاییز، بهاری شود.
غریب پور همچنین به اقدامات جدید این سازمان اشاره کرد و گفت: ایمیدرو برنامه حمایت از صنایع سنگهای تزئینی و همچنین قیمتی را با همکاری تشکلهای تخصصی، اتاق بازرگانی و اتاق اصناف در استانهای خراسان رضوی و اصفهان را آغاز کرده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه حفظ شرایط توازن و همگرایی به اندازه ایجاد آن، ارزش دارد، ادامه داد: روابط عمومی شرکتهای این بخش، سیستم چند رسانهای را در اطلاع رسانیها با تمرکز بیشتری به پیش برند تا مدیران بالادستی نیز به ارائه اطلاعات و دستاوردهای بیشتر ترغیب شوند.
وی نبود یا ضعف اطلاع رسانی را به نفع این حوزه و حتی کشور ندانست و تصریح کرد: اطلاع رسانیها باید به موقع و هوشمندانه صورت گیرد تا مخاطب و جامعه نسبت به تغییرات و اثرگذاری این بخش آگاهی بیشتری پیدا کنند.
غریب پور با بیان اینکه امروزه مستندسازان با توجه به تحولاتی که در این حوزه پدید آمده، علاقمند به حوزه معدن و صنایع معدنی شده اند، گفت: علاوه بر حوزه مکتوب و چاپ، مستندسازی در قالب فیلم و عکس و همکاری با مستندسازان در معدن و صنایع معدنی یکی از اقداماتی است که میتواند آشنایی بیشتری برای مخاطب و جامعه فراهم سازد. وی در سخنانش از اقدامات و عملکرد دوره حسین منصوری مدیریت پیشین روابط عمومی ایمیدرو قدردانی و اظهار امیدواری کرد که برنامهها و اقدامات روابط عمومی در دوره محمد سپهر مدیر جدید روابط عمومی این سازمان نیز با نگاهی نو و تعامل سازنده پیادهسازی شود.
تصمیم گیری بر مبنای هوش تجاری
رئیس هیات عامل ایمیدرو اضافه کرد: امروزه شرکتها با پردازش دادهها و تبدیل آنها به اطلاعات، از BI(Business Intelligence) یا هوش تجاری در جهت پیشبرد استراتژیها بهره میبرند و با توجه به وقایع جهانی در بازار مصرف، تقاضا، توازن در مصرف و تجارت، اعمال قوانین جدید و مواردی مشابه، تصمیم گیری میکنند و این نگرش باید توسط شرکتهای داخلی نیز به درستی پیادهسازی شود.
غریب پور به اکتشافات انجام شده اشاره کرد و گفت: از نیمه دوم سال گذشته سطح اکتشافات از ۲۵۰هزار کیلومتر مربع به ۶۵۰هزار کیلومتر مربع افزایش پیدا کرده و طبق گزارشهای جدید، اکنون ۹۰درصد از مقدمات در این برنامه انجام شده است.
غریب پور تاکید کرد: امروزه کشور در حال آشناشدن با امکانات و توانمندیهای بخش معدن برای توسعه، اشتغال، رفع محرومیت، ایجاد توازن و همینطور محرومیت زدایی است که این امر، نیاز به هماهنگی و همسویی روابط عمومیها در انعکاس اقدامات را برجسته تر میسازد.
الگوی انتقال آب
وی با بیان اینکه بخش معدن در حال خدمات دهی به سایر بخشها است، ادامه داد: الگوی انتقال آب از خلیجفارس به نواحی مرکزی و صنایع مرتبط از جمله گل گهر، مس و چادرملو برای پروژه خط انتقال استانهای شرقی به کار گرفته میشود.
پارسیان در کنار ماهشهر و عسلویه قرار میگیرد
رئیس هیات عامل ایمیدرو جایگاه منطقه ویژه پارسیان را مورد اشاره قرار داد و گفت: با برنامه تولید ۱۵ میلیون تن محصولات پتروشیمی قرار است پارسیان نیز به عنوان قطب تولید این بخش تبدیل و عسلویهای دیگر شود و پس از پتروشیمی ماهشهر و عسلویه قرار گیرد.
غریب پور با بیان اهمیت بخش ایمنی و محیط زیست، اظهارکرد: نگاه حاکمیتی ایمیدرو ایجاب میکند که این بخش دارای استانداری واحد باشد تا شاهد وقوع حادثهای نباشیم. از این رو کمیتهای مشغول تدوین برنامهای جدید است تا استانداردهای مربوطه ارتقا پیدا کند.
رئیس هیات عامل ایمیدرو به اهمیت ارتباط دو سویه روابط عمومیها با جامعه پرداخت و افزود: بخش روابط عمومی نیز با هدف آگاهسازی و ارتباط بیشتر با مردم، نیاز به تدوین و اجرای استراتژی در جهت همراستایی و همگرایی در جهت منافع ملی دارد.
وی با بیان اینکه هر نشست این بخش میتواند به میزبانی یکی از شرکتها انجام شود، افزود: تدیون برنامههای سال ۹۹ و مشخص کردن شاخصهای رشد و موفقیت روابط عمومیها میتواند گامی در جهت هم افزایی و همکاریهای نزدیک شرکتهای این حوزه باشد.
غریب پور، ایجاد همگرایی و همراستایی را یکی از دشوارترین کارها دانست. وی اظهارکرد: ایمیدرو - به عنوان سازمان راهبر و محوری- هر چه بتواند امور حاکمیتی خود را منسجم تر و قوی تر هدایت کند، مجموعه شرکتهای معدنی و صنایع معدنی نیز قدرت افزون تری در پیشبرد اهداف و برنامهها دارند.
غریب پور تصریح کرد: اختلاف برنده ندارد، اما اتحاد رمز پیروزی است و شکست به آن راه ندارد.
وی کل بخش معدن و صنایع معدنی را اجزای یک پیکره دانست که موفقیت هر یک از اجزا به نفع کل مجموعه در نهایت اقتصاد کشور است.
ارسال نظر