وعده وزیر صنعت برای حذف امضای طلایی و رانت
وزیر صنعت، معدن و تجارت مبارزه با رانت خواری، حذف امضاهای طلایی و مجوز فروشیها را از جمله سیاست وزارت صنعت عنوان کرد و گفت: حرکت در این مسیر هزینه هایی را به دنبال دارد اما عزم خود را برای حذف امضاهای طلایی و مبارزه با رانت خواری جزم کردهایم.
در این مورد علیرضا رزمحسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با فعالان اقتصادی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان قزوین، تسهیل فرآیندها و روانسازی مسیر صادرات و واردات را از اولویتهای وزارت صنعت دانست و افزود: روانسازی صادرات و واردات با تعاملی که با بانک مرکزی داریم در حال انجام است، استفاده از ارز متقاضی و یا فروش ارز در سامانه نیما برای ایفای تعهدات ارزی در همین راستا است.
تسهیل فرآیندهای صادراتی با ابلاغیههای ستاد اقتصادی دولت
وی همچنین تصریح کرد: ابلاغیههای جدید صادراتی ستاد اقتصادی دولت نیز این روند را تسهیل کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت مبارزه با رانت خواری، حذف امضاهای طلایی و مجوز فروشیها را دیگر سیاست این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: حرکت در این مسیر هزینه هایی را به دنبال دارد اما عزم خود را برای حذف امضاهای طلایی و مبارزه با رانت خواری جزم کردهایم.
احیای مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای بزرگ و توانمند را دنبال میکنیم
رزم حسینی همچنین احیای مسئولیتهای اجتماعی و ورود شرکتهای بزرگ و توانمند را به عرصه مسئولیتهای اجتماعی را از دیگر محورها و اولویتهای وزارت صمت دانست و بیان کرد: کشور باید توسط بخش خصوصی توانمند توسعه پیدا کند، چالش جدید دهه پنجم چالش اقتصادی است و چالش اقتصادی توانمند کردن مردم با تکیه بر بخش خصوصی توانمند و شرکتهای بزرگ است.
وی با اعلام اینکه کشور را باید با شرکتها و بخش خصوصیاش ساخت، اضافه کرد: وقفیات را همین تاجران و بازاریان انجام دادند و هیچ وقفی بالاتر از این نیست که تربیت اقتصادی شکل بگیرد و شغل ایجاد شود که شرکت ها، کارخانجات و بخش خصوصی باید این کار را انجام دهند.
علما برای ترویج فرهنگ توانمندسازی مردم به صحنه بیایند
وزیر صمت با تاکید بر اینکه مردم باید پیشرفت کنند و توانمند شوند، گفت: اسلام نیز به این نکته توجه دارد و این باید فرهنگ عمومی شود که در این راستا علما باید به صحنه بیایند.
رزم حسینی، کارآفرینان و سرمایهگذاران را مجاهدان اقتصادی دانست و افزود: باید این دید در جامعه شکل بگیرد تا سرمایهگذاران به سمت ایجاد کسب و کار و توانمندسازی مردم بروند.
وی ادامه داد: انقلاب شکوهمند اسلامی متولد شد تا ملتی متمدن، متمکن و عزتمند داشته باشیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از مجلس انقلابی نیز خواست در این حوزه نقش ویژه خود را ایفا کند و اگر جایی لازم بود ساختارها و قوانین را منعطف یا متحول نماید.
خنثی کردن تحریمها به تقویت اقتصاد خانوار وابسته است
رزم حسینی در ادامه، خنثی کردن تحریمها را به تقویت اقتصاد خانوار، اقتصاد شهری و روستایی دانست و گفت: این تقویت با الگوی اقتصاد مردمی و ایجاد نسل نو و توانمند در مناطق مختلف انجام میشود.
وی ادامه داد: شرکتهای بزرگ به عنوان خیرین توسعه باید به عرصه مسئولیتهای اجتماعی ورود کنند تا جوانان مهاجرت نکنند و عشق سرزمینی پیدا کنند.
وزیر صمت همچنین با اشاره به دیگر برنامههای وزارتخانه در خصوص داخلیسازی و حمایت از ساخت داخل گفت: حتی با رفع تحریمها نیز این سیاست را دنبال خواهیم کرد، حمایت از ساخت داخل و سیاستهای تولید داخل در واقع محور برنامههای وزارتخانه خواهد بود، البته این محور نباید منجر به ایجاد انحصار شود و باید به خوبی مدیریت شود.
رزم حسینی با اشاره به تحریمهای ظالمانه و محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا، اضافه کرد: در همین مدت علیرغم همه تحریمها جهش تولید در صنعت رخ داده است و بیشتر کارخانهها دو یا سه شیفت کار میکنند.
افزایش صدور جوازهای تاسیس صنعتی طی ۱۱ ماهه
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: در همین ۱۱ ماهه امسال ۳۹ درصد صدور جواز تاسیس صنعتی و بیش از ۱۰ درصد صدور پروانههای بهرهبرداری صنعتی رشد داشته است که این نشانگر علاقه مردم به ایجاد کار و اشتغال و به نوعی تثبیت اقتصادی است.
بازگشت ۱۳۶۵ واحد راکد در شهرکها و نواحی صنعتی کشور به چرخه تولید
رزم حسینی ادامه داد: احیای واحدهای راکد را در دستور کار داریم که تاکنون ۱۳۶۵ واحد مستقر در شهرکهای صنعتی با استفاده از کلینیکهای تخصصی ارزیابی( بیش از ۵۰۰ مشاور عارضه یابی) به چرخه تولید بازگشتند.
ارسال نظر