|

سهام یک شرکت فولادی عرضه اولیه می شود

سهام یک شرکت فولادی ۴ هزار میلیاردتومانی در آستانه عرضه اولیه در فرابورس قرار دارد.

صنعت و معدن

علی عباسلو مدیرعامل شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان در نشست خبری یک دیدار، یک عرضه در آستانه عرضه اولیه سهام شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان برگزار و از طریق تلویزیون اینترنتی واچار برای عموم مخاطبان به صورت زنده پخش شد.

علی عباسلو مدیرعامل شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان به تاریخچه فجهان پرداخت و گفت: این شرکت در سال ۸۸ با یک میلیارد سرمایه تاسیس و پس از آن با سرمایه ۱.۵ میلیارد تومانی، فعالیت خود را آغاز کرد که هم اکنون نیز با سرمایه ۴ هزار میلیارد تومانی در آستانه عرضه اولیه سهام خود در فرابورس قرار دارد.

 عباسلو موضوع فعالیت این شرکت را در حوزه فولاد عنوان کرد و گفت: از آهن اسفنجی تا میلگرد آجدار و سیم بوکسل در شرکت های زیرمجموعه مجتمع جهان فولاد سیرجان تولید می شود.

وی به معرفی کارخانه های فعال این مجموعه پرداخت و اظهار داشت: در سال ۱۳۹۳ کارخانه احیا شماره یک بهره برداری شد و پس از آن در سال ۹۴ کارخانه بریکت سازی، سال ۹۵ کارخانه نورد، سال ۹۸ کارخانه ذوب و ریخته گری شماره یک و سال ۱۳۹۹ پروژه تولید اکسیژن، نیتروژن و آرگون برای تامین کارخانه های احیا و ذوب به بهره برداری رسیدند.

مدیرعامل شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان با اشاره به اینکه ماده اولیه تولیدات این شرکت، گندله است که تمامی آن ازکارخانه گل گهر تامین می شود، افزود: مواد اولیه مطابق با قرارداد بین شرکت گل گهر و فولاد سیرجان خریداری شده و نرخ گندله بر اساس سیاست های کلی سازمان ایمیدرو تعیین می شود که عمدتا ۲۳.۵ درصد متوسط قیمت فروش شمش خوزستان است.

فجهان رتبه ششم کشور در تولید میلگرد را دارد

عباسلو در بخش دیگری از این نشست خبری از سهم ۷ درصدی فجهان و کسب رتبه ششم تولید میلگرد در شرکت طی سال ۹۹ خبر داد و گفت: همچنین این مجموعه توانسته است رتبه نهم را در تولید آهن اسفنجی و رتبه هشتم را در تولید شمش فولادی در کشور در سال ۹۹ به دست آورد.

وی در خصوص برنامه های توسعه ای مجتمع جهان فولاد سیرجان به احداث واحد احیا مگامدول به ظرفیت اسمی تولید ۱.۷ میلیون تن آهن اسفنجی در سال و احداث واحد احیای شماره دو به ظرفیت اسمی تولید ۹۶۰ هزار تن آهنگ اسفنجی در سال اشاره و ابراز امیدواری کرد که ظرف دو سال آینده به بهره برداری برسد.

عباسلو از دیگر برنامه های توسعه ای فجهان را احداث واحد خط کلاف به ظرفیت اسمی تولید ۳۰۰ هزار تن کلاف در سال، واحد ذوب آلیاژی به ظرفیت اسمی تولید ۵۰۰ هزار تن تولید در سال طی دو مرحله و واحد ذوب و ریخته گری شماره دو به ظرفیت اسمی تولید ۱.۳ میلیون تن تولید برشمرد و افزود: همچنین کارخانه اکسیژن به ظرفیت اسمی تولید ۲۵ هزار تن تولید در سال به عنوان نیاز ذوب باید حتما اجرایی شود.

مدیرعامل مجتمع جهان فولاد سیرجان در خصوص وضعیت صادرات این مجموعه با بیان اینکه جایگاه صادراتی خوبی داریم و کل محصولات به لحاظ کیفیت به گونه ای است که قابلیت ۱۰۰ درصدی برای صادرات را دارد، گفت: در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ میزان صادرات از کل سال ۹۹ بیشتر بوده است.

عباسلو در بخش دیگری از سخنانش با مروری بر صورت های مالی فجهان، سود عملیاتی این شرکت در سه ماهه اول سال جاری را ۷۷۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

مزیت های مهم در ارزش گذاری سهام فجهان

در ادامه این نشست خبری، علی نوروزی مدیرعامل شرکت پردازش اطلاعات مالی نوآوران امین به عنوان مشاور پذیرش و ارزش گذار سهام شرکت جهان فولاد سیرجان اعلام کرد: این شرکت در یک منطقه استراتژیک برای صنعت فولاد قرار دارد و این موضوع در ارزش گذاری آن نیز در نظر گرفته شده است؛ ضمن آنکه سرمایه گذاری های بزرگ در زیرساخت های مورد نیاز زنجیره فولاد هم مد نظر قرار گرفته و مهم ترین نکته، انتقال آب خلیج فارس است که تفاوت اساسی برای این منطقه با سایر مناطق ایجاد می کند.

به گفته نوروزی، کل زنجیره محصول در مجموعه جهان فولاد سیرجان تولید می شود و دارای ترکیب سهامداری بسیار خوبی است به طوری که مجموعه ملی مس و گل گهر از سهامداران این مجموعه هستند و این موارد به عنوان مزیت های مهم و مورد توجه در ارزش گذاری سهام «فجهان» بود.

وی با اشاره به اینکه رویکرد سودآوری نیز در ارزش گذاری فجهان در نظر گرفته شده است، افزود: در عین حال مفروضات اصلی شامل نرخ دلار ۲۲ هزار تومان و نرخ رشد سالانه ۲۰ درصدی است ضمن آنکه نرخ تورم ۴۰ درصد برای امسال درنظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت پردازش اطلاعات مالی نوآوران امین در ادامه با بیان اینکه برای ارزش گذاری این شرکت دو رویکرد در نظر گرفته شد، گفت: یک رویکرد بازاری است که پی بر ای فوروارد (Forward P/E) مد نظر قرار داده شده و بر اساس گزارش اجماع تحلیل گران پی بر ای حدود ۵.۵ به عنوان پی بر ای فوروارد در نظر گرفته شد. ارزش بازاری نیز حدود ۲۲۴۵۰ میلیارد تومان و به ازای هر سهم ۵۶۱ تومان و سه ریال محاسبه شد.

به گفته وی رویکرد دوم نیز رویکرد سوآوری بود که با مدل FCFE ارزش خروجی حدود ۲۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و به ازای هر سهم ۵۵۷ تومان در نظر گرفته شد.

نوروزی در خصوص سایر ویژگی های مد نظر در روند ارزش گذاری سهام فجهان گفت: در این ارزش گذاری، ضریب خرید گندله ۲۵ درصد شمش فولاد، میزان تولید آهن اسفنجی ۹۵۰ هزار تن و شمش برای سال ۱۴۰۰، ۸۹۰ هزار تن و میلگرد نیز ظرفیت ۴۰۰ هزار تن برای سال جاری مد نظر قرار گرفته است، ضمن آنکه بهای تمام شده هزینه های پیمانکاری در منطقه گل گهر کاهشی بوده و ما آن را ۳۴ درصد در سال در نظر گرفته ایم.

رشد ۱۶ درصدی درآمد سالانه گل گهر

محسن نبوی، معاون سرمایه گذاری و امور شرکت های گل گهر و نماینده سهامدار عمده شرکت جهان فولاد سیرجان با بیان اینکه گل گهر طی ۱۰ سال گذشته با برنامه ریزی جامع در منطقه توانسته بیشترین رشد درآمدی را بین شرکت های معدنی داشته باشد، گفت: گل گهر سالانه رشد درآمد ۱۶ درصدی داشته و به دنبال طرح جامع منطقه، شرکت های مختلفی را راه اندازی کرده که یکی از آن ها جهان فولاد سیرجان است.

نبوی با اشاره به اینکه امروز منطقه گل گهر اولین منطقه ایران است که از سنگ آهن تا نورد را در کنار هم قرار داده که پتانسیل بزرگی است، افزود: در دهه پیش رو نیز برنامه های توسعه ای را در سایر مناطق کشور ادامه خواهیم داد و همچنین ساخت دو نیروگاه در منطقه گل گهر پیگیری می شود که که با نیروگاه فعلی به سه نیروگاه می رسد.

وی از برنامه های توسعه ای گل گهر را توسعه زنجیره فولاد در منطقه گل گهر عنوان کرد و گفت: قطعا ادامه توسعه جهان فولاد هم جزو این برنامه است و علاوه بر این، تامین سنگ آهن و توسعه زیرساخت های مشهود را در دستور کار داریم.

به گفته نماینده سهامدار عمده شرکت جهان فولاد سیرجان از آنجا که بحث آب، گاز و برق به عنوان زیرساخت اصلی مورد نیاز شرکت جهان فولاد یکی از نقاط قوت این شرکت است، سال گذشته بزرگ ترین پروژه ملی کشور یعنی انتقال آب خلیج فارس به منطقه گل گهر انجام شد و امروز می تواند آب شرکت جهان فولاد را تامین کند. همچنین برای تامین گاز منطقه خط دوم گاز از ارسنجان را در برنامه داریم که به زودی نهایی می شود.

وی از دیگر نقاط قوت فولاد سیرجان را بحث تامین خوراک دانست که گل گهر به عنوان نزدیک ترین تامین کننده، این وظیفه را بر عهده دارد.

نبوی در ادامه به امضای یک تفاهم نامه مهم با وزارت صمت اشاره کرد و در این خصوص اظهار داشت: طی دو سه ماه گذشته، امضای تفاهم نامه اقتصاد مقاومتی با وزارت صمت شامل ۵ میلیارد یورو پروژه امضا شد که در برنامه های این وزارتخانه دیده شده است.

به گفت وی، مقرر شده وزیر فعلی نیز به این برنامه ها پایبند باشد و بر همین اساس تمامی جوازهای مورد نیاز کارخانه ها در منطقه گل گهر جذب شده است و در شرکت جهان فولاد و سایر شرکت ها نیز این موضوع پیگیری می شود.

نبوی در پایان این نشست خبری با بیان اینکه جهان فولاد سیرجان از شرکت های پرپتانسیل در آستانه عرضه اولیه است، گفت: گل گهر نیز به عنوان سهامدار عمده، پشتیبان سهام این شرکت خواهد بود و متعهد می شود سهام فجهان را از طریق بازارگردان قوی حمایت کند.

منبع: دنیای معدن
کدخبر: 197733

ارسال نظر

 

آخرین اخبار