|

رفع ممنوعیت صادرات فولاد همچنان در ابهام!

رئیس انجمن سنگ آهن ایران گفت: فعلا سنگ اهن هماتیت زیر ۵۶ درصد تنها محصولی است که اجازه صادرات دارد و هنوز آقای وزیر تصمیم و بخشنامه‌ای در این باره نداشته است.

صنعت و معدن رفع ممنوعیت صادرات فولاد همچنان در ابهام!

مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن ایران درباره محدودیت‌های جدید صادرات فولاد تصریح کرد: اگر چه در برخی رسانه‌ها خبر لغو این محدودیت اعلام شد، اما هنوز آقای وزیر تصمیم و بخشنامه‌ای در این باره نداشته است. تا به امروز هر چه که هست و هر تصمیمی که گرفته شده به دولت قبل مربوط است و دولت جدید هنوز تصمیمی در این حوزه نگرفته است.

او تصریح کرد: فعلا سنگ آهن هماتیت زیر ۵۶ درصد تنها محصولی است که از بین محصولات حوزه فولاد و آهن اجازه صادرات دارد، اما صادرات این محصول تناژ بسیار پایینی دارد و اغلب کشور‌ها این محصول را به دلیل درصد کم و صرفه پایینی که دارد خریداری نمی‌‎کنند.

اکبریان تصریح کرد: دولت و وزیر جدید هنوز به این موضوع ورود پیدا نکردند و ما هم انتظار اعمال نظر سریع در این حوزه را نداریم. انتظار بررسی جامع حوزه فولاد و مشورت با تشکل‌ها و بخش خصوصی درباره حوزه مهمی مثل فولاد تصمیم گیری کنند و ما منتظر بررسی جامع و کامل در این حوزه و تصمیم گیری منطقی برای بازار فولاد را داریم.

رئیس انجمن سنگ آهن ایران ادامه داد: هم عوارض و هم محدودیت‌های صادراتی از جمله ابزار‌های مورد استفاده دولت‌ها برای مدیریت بازار است. طبق قانون کشور صادرات هر محصولی آزاد است مگر آن که دولت تشخیص دهد برای حمایت از تولید و به مدت زمان محدودی صادرات آن محدود شود. این محدودیت‌ها باید مدت زمان مشخصی داشته باشد و اعمال محدودیت صادراتی با این شرایط تضاد قانونی دارد که باید به آن رسیدگی شود.

او تصریح کرد: تنظیم بازار لفظی است که مسئولان دولتی تا به امروز برای تحقق آن اشتباهات زیادی مرتکب می‌شوند که یکی از آن‌ها قیمت گذاری دستوری است. مکانیسم عرضه و تقاضا بهترین راهکار و مطمئن ترین راه برای کنترل بازار محسوب می‌شود. در صورت کنترل بازار بر مبنای عرضه و تقاضا بعد از ۲ تا ۳ ماه بازار به تعادل خواهد رسید.

اکبریان  گفت: زمانی که بخواهید بازار را دستوری مدیریت و تنظیم کنید با مشکل مواجه خواهید شد. در بسیاری از موارد با خطا در محاسبات میزان عرضه و تقاضا مواجه می‌شویم. در بسیاری از موارد آمار‌ها تقاضا را بزرگتر از تقاضای واقعی نشان می‌دهند و همین موضوع در نهایت باعث می‌شود عده‌ای احساس کمبود در بازار می‌کنند درست مانند مشکلی که در سنگ آهن و گندله مواجه هستیم و تا حدود زیادی بر محاسبه قیمت  تاثیر گذار است.

منبع: دنیای معدن
کدخبر: 205826

ارسال نظر

 

آخرین اخبار