|

استراتژی‌های فولاد مبارکه در حوزه پدافند غیرعامل

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: مجموعه‌های بزرگی همچون فولاد مبارکه باید در حوزه پدافند غیرعامل پیشرو باشند، چراکه اهداف سازمانی با اهداف پدافند غیرعامل گره خورده است.

صنعت و معدن استراتژی‌های فولاد مبارکه در حوزه پدافند غیرعامل

محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در پنجمین روز از هفته پدافند غیرعامل به‌عنوان فرمانده رزمایش پدافند غیرعامل، فرمان آغاز این رزمایش را صادر کرد و واحد بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE) شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان فرمانده میدانی، رزمایش را برگزار نمود.

در ادامه، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه پس از برگزاری موفقیت‌آمیز رزمایش پدافند غیرعامل، در جمع معاونین و نمایندگان تیم‌های مدیریت بحران و پدافند غیرعامل این شرکت اظهار کرد: همه کارکنان شرکت فولاد مبارکه در بحث پدافند غیرعامل دخیل هستند و باید مشارکت داشته باشند.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه پدافند غیرعامل افزود: در این زمینه به‌صورت ساختاریافته اقدامات زیادی در کشور انجام شده و مجموعه‌های بزرگی همچون فولاد مبارکه نیز باید پیشرو باشند، چراکه اهداف سازمانی با اهداف پدافند غیرعامل گره خورده است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه یک سازمان پویا به حفظ جان انسان‌ها در مواقع بحرانی و تهدیدآمیز اهمیت می‌دهد، خاطرنشان کرد: بررسی آسیب‌ها، تهدیدها و فرصت‌ها در جلسات مربوطه نیز در راستای اهداف پدافند غیرعامل هستند، اما هدف پدافند غیرعامل انسجام و هماهنگی میان تمامی اتفاقات است.

طیب‌نیا با بیان اینکه اقدامات ما در حوزه پدافند غیرعامل نباید به‌صورت مناسبتی و محدود به هفته تعیین‌شده برای این حوزه باشد، اذعان داشت: باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم تا در استراتژی‌های شرکت فولاد مبارکه، ساختاریافته و هماهنگ عمل کنیم. اهمیت پدافند اقتصادی نیز برای مقابله با تحریم‌های دشمنان بسیار زیاد است؛ همان‌گونه که فولاد مبارکه ازدر این زمینه به‌خوبی عمل کرد و از کاهش میزان تولید جلوگیری به عمل آورد.

وی با بیان اینکه رکوردزنی‌های فولاد مبارکه در تولید نشان می‌دهد که این شرکت آسیب‌های احتمالی را به‌درستی شناسایی کرده است، ادامه داد: بهره‌گیری از ۹۵ درصد ظرفیت‌های تولید در فولاد مبارکه نیز نشان‌دهنده عملکرد صحیح مدیریت در این شرکت است؛ ازاین‌رو ساختارمندی و سیستمی بودن واکنش‌های فولاد مبارکه در برابر حوادث و اتفاقات و نهادینه‌سازی آن‌ها بسیار مهم است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با تأکید بر ضرورت هوشیار بودن همه کارکنان در فولاد مبارکه و سهیم بودن آنان در حوزه پدافند غیرعامل تصریح کرد: هوشمندسازی سیستم‌ها در پدافند غیرعامل اهمیت زیادی دارد و انجام رزمایش در این زمینه نباید محدود باشد. هر بخش باید به تناسب حوزه کاری خود رزمایش‌هایی را در راستای پدافند غیرعامل برگزار کند و این رزمایش‌ها بدون اطلاع قبلی کارکنان اجرا شوند تا آمادگی برای واکنش سریع در برابر حوادث افزایش یابد.

نصراله صالحی، مدیر حراست شرکت فولاد مبارکه نیز با بیان اینکه پدافند غیرعامل در امر حفاظت منابع و سرمایه‌های ملی یک کشور دارای ارزش زیادی است، اظهار کرد: پدافند غیرعامل که جامع‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه مقاوم‌سازی دارایی‌ها و پایداری سیستم‌های یک جامعه در برابر تهدیدات طبیعی و انسان‌ساخت محسوب می‌شود، از دیرباز موردتوجه انسان قرار گرفته و کشورهای پیشرفته و شرکت‌های برتر جهان نیز اجرای الزامات آن را به جدیت در سیاست‌ها و دستور کار خود قرار داده‌اند.

وی افزود: در راستای اجرای رهنمودها و فرامین مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) مبنی بر اهمیت‌بخشی و توجه به این موضوع، هفته پدافند غیرعامل فرصت مغتنمی است که با اجرای برنامه‌های مفید و متنوع در عرصه‌های عمومی و تخصصی، نسبت به معرفی حوزه پدافند غیرعامل از طریق گفتمان‌سازی و نهادینه‌سازی آن در آحاد اجتماعی شرکت فولاد مبارکه که یکی از زیرساخت‌های استراتژیک و حساس کشور به شمار می‌رود، اقدام نماییم.

حسین مدرسی‌فر مدیر واحد بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE) شرکت فولاد مبارکه نیز پیش از آغاز رزمایش پدافند غیرعامل با ارائه سناریوی این رزمایش تصریح کرد: در پی اقدامات خصمانه دشمنان نظام جمهوری اسلامی، به هدف اختلال و مانع‌زایی در اجرای سیاست‌های ملی (رونق اقتصادی و جهش تولید) و همچنین ایجاد خسارت به زیرساخت‌های حیاتی و حساس کشور، دشمن خارجی با استفاده از عوامل نفوذی و دست‌نشانده دست به اقدامات خرابکارانه می‌زند.

وی افزود: در همین راستا، عامل نفوذی که وابسته به دشمن زخم‌خورده و خودفروخته و تحت اختیار و تسلیم سرویس‌های جاسوسی و خرابکاری معاندین کشور است، با استفاده یک دستگاه خودرو سرقتی LPG در شهر اصفهان اقدام به بارگذاری مواد منفجره در خودرو می‌نماید. سپس از طریق جعل در پلاک انتظامی و کارت تردد شرکت فولاد مبارکه وارد محیط داخلی شرکت می‌شود و خودرو را در کنار مخازن مواد راهبردی و ذخایر استراتژیک (گازوئیل نیروگاه) مستقر می‌کند. در مرحله بعد، زمانی که کارگران مشغول عملیات تعمیر و نگهداری مخزن F4 هستند، با استفاده از کنترل از راه دور اقدام به انفجار آن می‌کند و حادثه آتش‌سوزی و خسارت به منابع انسانی و تجهیزاتی آغاز می‌شود.

مدیر واحد بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE) شرکت فولاد مبارکه گفت: تهدید موردنظر رزمایش عملیاتی پدافند غیرعامل فولاد مبارکه ایجاد آتش‌سوزی در اثر خرابکاری با ریشه امنیتی در حین عملیات تعمیر و نگهداری بر روی مخازن ذخیره گازوئیل این شرکت است که با استفاده از تجهیزات و منابع موجود در داخل شرکت (سطح ۳) در محل استقرار مخزن گازوئیل شماره F4 نیروگاه شرکت فولاد مبارکه برگزار می‌شود.

وی در پایان بیان کرد: مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست، مدیریت حراست (حفاظت فیزیکی، حفاظت فناوری اطلاعت و اسناد، حراست پرسنلی)، خدمات عمومی و امور رفاهی، مدیریت شهری، مدیریت برنامه‌ریزی و پشتیبانی خرید، مدیریت ارشد خدمات فنی و پشتیبانی، بسیج و مدیریت روابط عمومی در برگزاری این عملیات مشارکت دارند.

گفتنی است این رزمایش روز چهارشنبه ۱۲ آبان‌ماه توسط واحدهای آتش‌نشانی، اورژانس، حفاظت فیزیکی و بسیج با نظارت تصویری از اتاق فرماندهی آن متشکل از مدیرعامل، معاونین و نمایندگان تیم‌های مدیریت بحران و پدافند غیرعامل این شرکت برگزار شد.

 

کدخبر: 214547

ارسال نظر

 

آخرین اخبار