|

برنامه بهره‌برداری از واحدهای نورد سرد فولاد تاراز

مدیرعامل شرکت فولاد تاراز گفت: فولاد تاراز یک شرکت گالوانیزه‌کار است و برای تکمیل چرخه موردنیاز برای تامین مواد اولیه، اجرای برخی طرح‌های توسعه ضروری است. در قسمت نورد سرد و اسیدشویی طرح‌های توسعه‌‌ای در دستورکار قرار دارد تا مشکلات ما برای تامین مواد اولیه کمتر شود.

صنعت و معدن

داوود فروتن در حاشیه هجدهمین نمایشگاه ایران متافو افزود: در حال حاضر مواد اولیه خاص موردنیاز خود را از نورد سرد فولاد مبارکه دریافت می‌کنیم. محدودیت‌هایی در تخصیص وجود دارد که متاسفانه باعث کاهش تولید ما در سال جاری شده است.

وی تصریح کرد: توسعه‌های فعلی شامل ۲ واحد نورد سرد و یک واحد اسیدشویی است. نوردهای سرد ما با پیشرفت ۳۸ درصدی در حال اجرا هستند و تا شهریور ۱۴۰۱ به بهره‌داری می‌رسند. خوشبختانه تمام تجهیزات خطوط تولید وارد شده و عملیات سیویل و اسکلت فلزی در حال اجرا است و از یک ماه آینده عملیات نصب تجهیزات آغاز می‌شود. البته مشکلاتی در زمینه نصب وجود دارد که طبیعی است اما در مجموع به صورت خوشبینانه امیدواریم شهریور ماه ۱۴۰۱ کلاف سرد را تولید کنیم.

مدیرعامل شرکت فولاد تاراز افزود: خط اسیدشویی نیز در حال مذاکرات نهایی است و کمتر از دو هفته آینده قرارداد را منعقد می‌کنیم. این پروژه حدود ۱.۵ سال زمان نیاز دارد و پس از آن واحد اسیدشویی ۵۰۰ هزار تنی را خواهیم داشت.

به گفته فروتن، در حال حاضر ظرفیت تولید گالوانیزه در شرکت ۲۶۰ هزار تن است اما محدودیت‌هایی برای کلاف ورودی داریم که اشاره کردم که در نتیجه دستیابی به این عدد در حال حاضر مقدور نیست. در حال حاضر با ۷۰ درصد ظرفیت مشغول به کار هستیم.

وی افزود: ما ۴۵۰ هزار تن نورد سرد در دست احداث داریم که با انجام این کار، بخشی به عنوان گالوانیزه و بخشی با عنوان ورق سرد به بازار عرضه می‌شود. حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح‌ها پیش‌بینی شده است.

مدیرعامل شرکت فولاد تاراز تصریح کرد: خوشبختانه فولاد تاراز یکی از شرکت‌های بهره‌ور در حوزه فولاد است که با حداقل نیروی کار مشغول فعالیت است. در حال حاضر کمتر از ۱۷۰ نفر نیرو داریم.

فروتن با اشاره به موضوع محیط زیست بیان کرد: خوشبختانه نوردهای سرد از نظر تکنولوژی استانداردهای زیست محیطی را کسب کرده و گالوانیزه به عنوان یک فرآیند در حوزه فولاد سبز محسوب می‌شود.

او با اشاره به کمبود مواد اولیه اظهار کرد: خوشبختانه با تصمیماتی که اخیرا از سوی‌ وزارت صمت اتخاذ شده، مدیریت تامین نیازهای داخلی شرکت‌های فولادساز و مصرف‌کنندگان بر عهده فولاد مبارکه گذاشته شده است. هرچند این تصمیم درستی است اما این کار مشکلاتی را به دنبال دارد. در حال حاضر مکانیزم بازار عرضه و تقاضا است و نمی‌توان چندان به صورت دستوری آن را تحت کنترل گرفت.

مدیرعامل شرکت فولاد تاراز تصریح کرد: سیاست‌گذار تصمیم دارد قیمت بازار را خودش کنترل کند، هرچند امروز انتخاب فولاد مبارکه درست است اما تکلیف‌های بعدی درست نیست، زمانی که بورس کالا برای شفافیت در اختیار است، باید مسیر را به حال رها کرد در صورتی که الان مداخلات بسیار است. از سوی دیگر وضع قوانین پی‌درپی مشکل‌ساز شده است. ما در حال حاضر با کمبود کلاف سرد مواجه هستیم. این موضوع کار را برای ما سخت خواهد کرد. با چنین وضعی هزینه تولید رو به افزایش خواهد بود. باید از مکانیزم درست استفاده کرده و دخالت‌ها کاهش یابد. البته این موارد از سیاست‌های فولاد مبارکه است اما مهم آن است که وقتی قیمت‌گذاری دستوری است، مدیریت تولید با مشکل همراه می‌شود. این موضوع حاشیه سود را تحت تاثیر قرار داده و مکانیسم بازار معنایی نخواهد داشت و در بلندمدت برای صنعت مشکل‌ساز خواهد بود.

کدخبر: 226428

ارسال نظر