|

درج قیمت تولید کننده در ۱۲ گرووه کالایی

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: درج قیمت تولید کننده یک تجربه جهانی است و در بسیاری از کشورها درج قیمت مصرف کننده ممنوع و تخلف است.

سیدرضا فاطمی امین در نشست هم اندیشی با فعالان اقتصادی صنایع سلولزی، نوشت افزار، غذا، دارو و لوازم خانگی با بیان این مطلب، افزود: در سه سال گذشته درباره اصلاح نظام توزیع مطالعات گسترده ای انجام شده، جلسات خوبی با تشکل ها و انجمن ها داشتیم که خروجی آنها منجر به پروژه درج قیمت تولیدکننده شده است.

وی با بیان اینکه پروژه درج قیمت تولیدکننده به صورت پایلوت و آزمایشی در ۱۲ گروه کالایی با ۱۲۰۰ تولیدکننده انجام می‌شود، ادامه داد: این پروژه همزمان به نفع تولیدکننده، مصرف کننده و توزیع کننده است چرا که شفافیت به وجود می آورد.

برای قاچاق کالا در ابعاد مختلف پروژه ویژه‌ای داریم

وزیر صمت با اعلام اینکه برای قاچاق کالا در ابعاد مختلف پروژه ویژه‌ای داریم که به زودی نهایی می‌شود، گفت: این پروژه با اولویت بندی کالایی جلو می رود و کار را با هماهنگی انجمن ها انجام می دهیم.

اصلاح ساختار بازار کالاهای پایه در دستور کار است

فاطمی امین با اعلام اینکه در اصلاح ساختار بازار کالاهای پایه عمدتاً مواد اولیه واحدها را در دستور کار داریم، اضافه کرد: در بورس کالا در زمینه سیمان و فولاد بازار باثباتی درست شد، علی‌رغم نوسان دلار قیمت‌ها متعادل بود.

فاطمی امین 2

یکپارچه سازی سامانه های الکترونیکی را دنبال می کنیم

وی همچنین بیان کرد: یکپارچه سازی سامانه های الکترونیکی و ایجاد پنجره واحد را تا پایان سال عملیاتی می‌کنیم.

وزیر صمت در ادامه گفت: طرح تامین مالی زنجیره ای و پروژه جریان شفاف کالا، ظرفیتهای مناسبی برای فعالان تولیدی ایجاد می کند.

ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت

وی با بیان اینکه تامین مالی زنجیره ای در فاز اول با تفاهم نامه با هفت بانک عامل کشور اجرایی شد و این روش گسترش خواهد یافت، اضافه کرد: با اجرای تامین مالی زنجیره ای حداقل ۳۰ درصد منابع موجود بهتر و بهینه استفاده می شود؛ زیرساخت تامین مالی زنجیره ای، ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت است.

پرداخت تسهیلات؛ مبتنی بر ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت

وزیر صمت یکی از مزایای ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت را جلوگیری از انحراف منابع دانست و ادامه داد: ثبت فاکتورها مبنای مالیات و ارایه پرداختهای بانکی است و بانک مرکزی تسهیلات پرداختی را مبتنی بر ثبت فاکتور در سامانه جامع تجارت کرده است.

برگزاری نشست های هم اندیشی هر سه ماه یک بار

فاطمی امین در پایان گفت: هر سه ماه یک بار مسایل رشته فعالیت ها در نشست هم اندیشی با فعالان آن حوزه بررسی و تحلیل می شود.

گفتنی است که نشست هم اندیشی سیدرضا فاطمی امین، وزیر صمت با فعالان اقتصادی صنایع سلولزی، نوشت افزار، غذا، دارو و لوازم خانگی برگزار شد.

پیشنهادات فعالان اقتصادی در نشست هم اندیشی

در این نشست فعالان ‌اقتصادی به بیان مهمترین نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

توجه بیشتر به جنبه های اجرایی پروژه درج قیمت تولید کننده، حمایت همه جانبه از ظرفیت سازی برای عمق ساخت داخل در واحدهای تولیدی، مدیریت سوبسیدها به خصوص در صنعت تولید شیرخشک، دخالت دادن بخش خصوصی در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها، فعال سازی ستاد تسهیل و تسریع در تخصیص ارز به صنعت برای تامین مواد اولیه از مهمترین پیشنهادات بوده است.

فعالان اقتصادی همچنین پیشنهاداتی از جمله تعامل با سازمان غذا و دارو برای ممنوعیت واردات اقلام دارویی دارای ساخت داخل، حمایت از تولید داخلی حوزه چاپ و جلوگیری از واردات مشابه خارجی را مطرح نمودند.

رویکرد جدید صادراتی در ساختار جدید وزارت صمت

فعالان اقتصادی از استقرار ساختار جدید وزارت صمت و یکپارچه سازی فعالیت های رشته فعالیت ها درون دفتر تخصصی مربوطه تقدیر و تشکر کردند.

رویکرد وزارت صمت به صادرات در دوره جدید و توجه به تنوع کالاهای صادراتی و نگاه دانش بنیان نیز از موارد مورد رضایت فعالان اقتصادی بوده است.

 

 

منبع: شاتا
کدخبر: 232715

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین