|

گسترش نیوز گزارش می‌دهد:

نگرانی بزرگ چادرملو از قطع برق

تقی زاده: سال قبل به دلیل محدودیت‌های برق، کاهش ۱۵۰ هزار تنی تولید شمش داشتیم که خسارتی معادل ۵۰ میلیون دلار برای چادرملو در پی داشت. اکنون۱۰ پروژه از ۴۸ پروژه پیشران اقتصاد را چادرملو انجام می‌دهد که همگی به سرعت در حال انجام است.

صنعت و معدن نگرانی بزرگ چادرملو از قطع برق

براساس اطلاعات به دست آمده بخش معدن و صنایع معدنی با قطعی برق، ۱۶۰ هزار میلیارد تومان ضرر سود مواجه است که باید با تامین پایدار برق، مانع از از دست رفتن این منافع شد. شرکت معدنی و صنعتی چادرملو یکی از شرکت های زیرمجموعه این بخش است که علیرغم داشتن نیروگاه تامین برق حتی برای شبکه سراسری خود با کمبود و قطعی برق مواجه است.

خاموشى‌‌‌هاى تابستان ١٤٠٠ که البته از فصل بهار آغاز شد، همچون خاموشى‌‌‌هاى تابستان ١٣٩٧ در کارنامه صنعت برق کشور ثبت شد و به گفته مسئولین ذیربط پای یک‌بحران آشنا در تابستان گذشته به صنعت برق و سطح جامعه باز کرد که در ادامه، آسیب‌‌‌هاى اقتصادى قابل‌توجهى به معاش آحاد مردم و کسب‌وکار صنایع تحمیل کرد.

برآوردها نشان می‌دهد قطعی برق در سال ۱۴۰۰، ضرر چند میلیارد دلاری را به شرکت‌های فولادی‌ها و سیمانی و تعدادی از شرکت‌های پتروشیمی تحمیل کرده است. ضرری که نه تنها سهامداران خرد و بازار سرمایه را متاثر می‌کند، بلکه درآمدهای مفروض صندوق‌های بازنشستگی که سهامداران اصلی این شرکت‌ها بوده و دارایی‌های نسل‌های آینده بازنشستگان عزیز کشور را در تملک و مدیریت دارند نیز از این موضوع خسارت سنگینی را متحمل می‌شوند.

پایان خاموشی بدون برنامه

در همین رابطه، امسال با قول‌های مساعد و برنامه‌ریزی‌هایی که هدفگذاری شد، دولت و وزارت نیرو این قول را دادند که خاموشی بدون برنامه و اعلام قبلی نداشته باشیم و البته تا کنون مواردی حاد از این موضوع برای بخش خانگی و اداری اعلام نشده است. اما در بخش صنعتی مطابق دستورالعمل وزارت صمت محدودیت‌هایی برای برق صنایع و معادن اعمال شده است که به گفته صنعتگران این حوزه ها مشکلاتی را برای این مجموعه‌ها به وجود آورده است.

شرکت چادرملو از جمله شرکت‌های فعال در این حوزه است که علیرغم داشتن نیروگاه تولید برق همچنان نگران و ناراحت از ضرر حاصله از قطعی برقی است که خود دارای نیروگاه تولید و حتی ارجاع آن به شبکه سراسری استان است.

چادرملو توانسته با ساخت نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی و همچنین نیروگاه خورشیدی ۱۰مگاواتی در اردکان یزد علاوه بر تامین برق مورد نیاز خود بیش از نیمی‌ از برق تولیدی خود را به شبکه سراسری منتقل کند و اکنون هم با سرمایه‌گذاری و آغاز ساخت دو نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۱۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی مجموع تولید خود را به بیش از ۱۷۳۰ مگاوات برق برساند. این در حالی است که نیروگاه برق خود را برای تامین به شبکه سراسری داده ولی در برگشت این برق برای واحد صنعتی خود مشمول تعدیل و جدول قطعی شده است.

با توجه به اینکه بیشترین مصرف انرژی برق کشور عمدتا در این صنایع انرژی‌بر است و به دلیل عدم توسعه و انتقال تکنولوژی مناسب شکل غیربهره‌ور نیز به خود می‌گیرد، فلذا خود این شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری و توسعه ظرفیت نیروگاهی و ارتقا و افزایش بهره‌وری و روش‌های تولیدی پیش‌قدم خواهند شد. البته به‌کارگیری همزمان سه سیاست زیر توسط دولت در این زمینه راهگشا خواهد بود و می‌تواند قفل مشکل برق کشور را در بازه دوساله باز کند.

الف) تعیین قیمت عادلانه برای برق مبتنی بر مدل‌های اقتصادی به گونه‌ای که سرمایه‌گذاری ارزی در این زمینه توجیه‌پذیر باشد.

ب) تعهد با ضمانت اجرای مناسب دولت به تامین و انتقال برق پایدار برای صنایعی که در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

پ) تامین گاز برای نیروگاه‌های جدید‌التاسیس در قالب یک سیاستگذاری ملی و نه تک‌وزارتخانه‌ای با توجه به محدودیت ظرفیت گازی کشور در حال حاضر.

سیاست خاموشی به صنایع بزرگ، شاید آسان‌ترین و راحت‌ترین راه برای مدیریت بحران برق در شرایط اضطرار باشد، اما در عین حال پرهزینه‌ترین راه نیز هست. چراکه این اقدام آسیب‌های سنگینی به اقتصاد کشور زده و قیمت محصولات مهمی همچون میلگرد، ورق، آهن، سیمان و... را افزایش خواهد داد و به تبع آن افزایش تورم بخشی را به دنبال خواهد داشت.

خبرهای خوب در راه است

ناصر تقی زاده مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تولید بیش از ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزارتن محصولات فولادی در نشستی خبری با خبرنگاران بازار سرمایه با اعلام خبر افزایش سرمایه ۱۰۰درصدی در آینده نزدیک، اظهار داشت: بزودی حامل خبرهای خوبی در ارتباط با دستیابی به منابع جدید سنگ آهن از سوی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو خواهیم بود.

تقی زاده از دستیابی به معادن جدید در این شرکت خبر داد و تصریح کرد: به هیچ عنوان کمبود ذخیره سنگ آهن نداریم و با برنامه‌هایی که داریم نگران تامین مواد اولیه چادرملو تا بیش از ۲۰ سال آینده نیستیم. سال قبل به دلیل محدودیت‌های برق، کاهش ۱۵۰ هزار تنی تولید شمش داشتیم که خسارتی معادل ۵۰ میلیون دلار برای چادرملو در پی داشت. اکنون۱۰ پروژه از ۴۸ پروژه پیشران اقتصاد را چادرملو انجام می‌دهد که همگی به سرعت در حال انجام است.

مدیرعامل چادرملو با اشاره بر منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص انقلاب معدنی، تصریح کرد: اولویت ما فروش سنگ آهن، گندله و سایر محصولات این شرکت از طریق بورس کالاست اما این فروش باید در سازکار شفاف و بدون قیمت گذاری دستوری انجام شود.

همچنین علی شاکرمی مدیر پشتیبانی چادرملو با تاکید بر اینکه تاکنون نزدیک به ۳۰ هزار قطعه مورد نیاز واحدهای معدنی و صنعتی با کمک شرکت‌های داخلی توانمند داخلی و دانش بنیان داخلی سازی شده است، افزود: در شرکت معدنی و صنعتی چادرملو سال ۱۴۰۰ برابر با ۲۸.۲۳ درصد نسبت به برنامه جلو هستیم.

وی در ارتباط با مهندسی معکوس و داخلی سازی در این مجموعه بیان کرد: طی قراردادی که با ماشین سازی اراک داریم برخی قطعات قرار است داخلی سازی شود. در صورت موفقیت برای داخلی سازی دستگاه‌های پیشرفته وارد عمل خواهیم شد. بر پایه این گزارش، مدیر مرکز دیسپچینگ معدن چادرملو گفت: این مرکز در افزایش ایمنی معدنکاری و کاهش مصرف سوخت و افزایش تولید نقش بسزایی داشته است.

کدخبر: 267445 شهریار خادمی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین