|

مدیر مجتمع فرهنگی آموزشی رستگاران در گفت‌وگو با گسترش‌نیوز:

مدارس رستگاران نخبه‌های زیادی تربیت کرده‌اند

به اعتقاد مدیر مجموعه فرهنگی آموزشی رستگاران مخاطب اصلی نمایشگاه دستاوردهای مدارس غیرانتفاعی، عموم مردم و والدین هستند و برگزارکنندگان نمایشگاه باید از همه امکانات رسانه‌ای برای تشویق هرچه بیشتر مردم به شرکت در نمایشگاه استفاده کنند.

گسترش‌نیوز: در آستانه نخستین نمایشگاه دستاوردهای مدارس غیرانتفاعی کشور، با مدیر یک مجموعه فرهنگی آموزش خاص گفت‌وگو کردیم: موسسه علمی آموزشی رستگاران. از مسئول این مجموعه درباره مدارس رستگاران و فلسفه تاسیس آنها سوال کردیم و در بخش دوم گفت‌وگو نظر وی را درباره دستاوردهای مدارس غیردولتی و فواید برگزاری نمایشگاه جویا شدیم. نخستین دوره نمایشگاه دستاوردهای مدارس غیرانتفاعی ۵ تا ۸ اسفندماه برگزار می‌شود.

hakasgarmohamadi.jpg

تاریخچه و فلسفه مدارس رستگاران

مدیر مجتمع فرهنگی آموزشی رستگاران در معرفی مدارسی که تحت نظر این موسسه اداره فعالیت می‌کنند گفت: حدود ۱۰۰ مدرسه رستگاران در کشور فعالیت می‌کنند و تعداد دانش‌آموزان به ۱۰ هزار نفر رسیده و چیزی حدود ۱۵۰۰ نفر در آن کار می‌کنند. مدارس رستگاران هم‌زمان با تاسیس مدارس غیردولتی، کار خود را آغاز کردند. موسس و متفکر این مدارس حضرت آیت‌الله‌ مشکات هستند. فعالیت مدارس رستگاران بر دو ستون مبتنی است: اول آنکه توسعه محور است و دوم، روحانیت‌محور است. خود آیت‌الله مشکاتی روحانی بودند و معتقدند بودند که یکی از وظایف تاریخی روحانیت، تعلیم و تربیت بوده و هست. بر همین اساس در هر مدرسه حداقل باید یک روحانی از ابتدا تا پایان روز حضور داشته باشد. این روحانی ممکن است در مقام مدیر، دبیر، آموزگار، مشاور یا معاون تربیتی انجام‌وظیفه کند.

به برنامه‌های اسلامی بسنده نکرده‌ایم

علی‌اصغر محمدی‌دوست در ادامه این بخش از سخنان خود افزود: در راستای هویت اسلامی که این مجموعه برای خود تعریف کرده است. یکسری منابع دینی هم تالیف و تدریس می‌شود. بین مدرسه‌ای که برنامه‌های اسلامی دارد و مدرسه‌ای که هویت اسلامی دارد فرق وجود دارد. اولی به‌تنهایی کفایت نمی‌کند و کودکان ممکن است رنگ‌وبوی باورهای اسلامی به خود نگیرند. مدارس رستگاران از همین نوع هستند و به همین دلیل است که عملکرد آنها در زمینه سلامت رفتاری و آرامش روحی، بالاست.

کارکرد مدارس غیردولتی

محمدی دوست در رابطه با دستاوردهای مدارس غیردولتی و به‌ویژه، مدارس رستگاران گفت: مدارس غیردولتی به دلایل مختلف در همه جای دنیا وجود دارند. آنها در هر برهه، رسالت‌ خاصی را به عهده داشته‌اند. در دهه ۶۰ شاهد مدارس سه شیفته بودیم. از طرف دیگر بنای مدارس دولتی استحکام لازم را نداشتند. در این شرایط رسالت مدارس غیردولتی، پائین آوردن جمعیت و استحکام و امنیت بنا بود. در برهه‌ بعدی قبولی در کنکور و ورود به دانشگاه جذابیت داشت. مدارس دولتی اکنون کم‌جمعیت و مستحکم هستند، و ورود به بسیاری از رشته‌ها بدون کنکور شده است. رسالت ما اکنون بالا بردن استانداردهای آموزشی و فرهنگی است.

POSTERMADRESE.jpg

استاندارد ایزو گرفته‌ایم

وی در تکمیل این بخش از سخنان خود به بعد مهمی از دستاوردهای مدارس غیردولتی اشاره کرد: مدارس غیردولتی باکیفیت و استاندارد می‌توانند کیفیت را بالا ببرند و فضای کیفی کل آموزش‌وپرورش را ارتقا دهند. استانداردسازی در مدارس غیردولتی اهمیت بالایی دارد و به‌عنوان‌مثال همین مجموعه رستگاران بالغ‌بر ۱۳ سال است که استاندارد ایزو گرفته است تا در رده مدارس بزرگ دنیا قرار بگیرد. به‌این‌ترتیب می‌‌توان با مدارس دیگر جهان تعامل داشت و تجارب آنها را بومی‌سازی کرد و در اختیار مدارس دولتی و نظام آموزشی کشور قرار داد.

اعتماد خانواده‌ها، دستاورد است

محمدی دوست در ادامه به یکی دیگر از دستاوردهای این مدرسه غیردولتی پرداخت و اظهارکرد: برخلاف مدارس دولتی، حضور روحانی در مدارس رستگاران به برگزاری نماز جماعت محدود نمی‌شود. او به‌صورت تمام‌وقت در مدرسه حضور دارد و روی تعلیم و تربیت تمرکز می‌کند. این مسئله باعث شده که طیف وسیعی از اقشار به مدارس ما مراجعه کنند. این نشان‌دهنده اعتماد است و یک دستاورد به شمار می‌آید.

یک مدرسه نخبه‌خیز

وی از اشتغال تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان این مدارس در خود این مجموعه فرهنگی آموزشی خبر داد و گفت: درصد بالایی از دانش‌آموختگان ما به فاز تعلیم و تربیت بازگشته‌اند و این نشان می‌دهد که دوران تحصیل برایشان خوشایند بوده و دوست دارند راه معلمان و مربیان خود را ادامه دهند. دانش‌آموختگی در مدارس رستگاران به یک هویت اجتماعی تبدیل شده است. تعدادی از فارغ‌التحصیلان به رده‌های بالای مدیریتی کشور رسیده‌اند و در بخش‌ّ‌های مختلف به جامعه خدمت می‌کنند.

دستاوردی به‌نام مردمی بودن

وی در بخش دیگری از سخنان خود «مردمی بودن» را یکی دیگر از دستاوردهای این مجموعه غیردولتی دانست و تصریح کرد: تمامی ثروت ایجاد شده توسط این مجموعه، وقف شده است. به‌این‌ترتیب مردمی شده‌ایم و مردمی شدن باعث می‌شود که تعامل بیشتری با مردم داشته باشیم. به همین خاطر است که سطح ارتباط و تعامل با خانواده‌ها در این نوع مدارس بیشتر است.

مدیر مدارس رستگاران از حضور این مجموعه در نمایشگاه دستاوردهای مدارس غیردولتی خبر داد و گفت: امیدواریم طیف وسیعی از مدارس شرکت بکنند. انشالا بتوانیم تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار دهیم و به‌صورت سیستمی، از تجارب مدارس دیگر بهره‌مند شویم. نمایشگاه دستاوردهای مدارس، تخصصی است ولی مشتریان این تخصص، عموم مردم هستند. توصیه من به برگزارکنندگان این نمایشگاه آن است که از هر رسانه‌ای که می‌توانند برای اطلاع‌رسانی استفاده کنند تا مخاطبان بیشتری از بدنه جامعه از نمایشگاه بازدید کنند. نمایشگاه باید عمومیت باید و همگان در آن شرکت کنند.

کدخبر: 44522
  • ناشناس ارسالی در

    من سه سال مجبور شدم توی مدارس رستگاران ت حصیل کنم
    واقعا بدترین ایام عمرم و رقم زدن که خدا قسمت ابلیس نکنه
    حا لا رو نمی دونن چجورین

    • ناشناس ارسالی در

      سلام متاسفانه رستگاران شهر ما هم چون خود م به عنوان معلم اونجا بودم اصلا راضی نیس تم آواز دُهُل از دور خوش است شخصی رو به عنوان معاون گذاشتن که صلاحیت نداره و درگ یر فامیل بازی شدن متاسفانه

  • ناشناس ارسالی در

    سلام . بنده چند سال تو شهرک مهدیه زندگی کردم و به علت اینکه فقط فضای آموزشی متوسطه ی اول و دوم دخترانه تحت اختیار رستگاران هست و متاسفانه اکثر کادر مدرسه از اقوام مدیر هست به دانش اموزان خیلی ظلم میشه و متوسطه ی دوم رو هم که افراد بی لیاقت اداره میکنن. واقعا اواز دهل شنیدن از دور خوش است . هم شهریه میگیرن و هم بچه هامونو روانی میکنن . از کادر پسرانه واقعا راضی هستم .

  • ناشناس ارسالی در

    بی شرفی یعنی اینکه از تحصیل و سرنوشت بچه های مردم برای پول درآوردن استفاده کنی.. ..رستگران یعنی این.

  • سلیمانی ارسالی در

    متأسفانه من هم فرزندم رو امسال به همین مدرسه ثبت نام کردم رفتار مسول مدرسه که یک روحانی هم هست شایسته روحانیت نیست واز لباس خود سوءاستفاده کرده ومیگویند من مدیر رو تعیین میکنم و مدیریت را تنفیض کردم به شخصی دیگر چون اولیا ودانش آموز برام چیزی نیستن.وبه خاطر اعتراض به نمره دانش آموز مثل آدمهای لمپن با معلم قرآنش به آدم حمله میکنن. واقعا جای هزاران تاسف دارد. وقتی هم با مسول روابط عمومی مدارس آقای ابراهیمیان مطرح میشه به جایه پاسخ گویی میگن جایه دیگه چرا ثبت نام نمیکنین؟ وسط نیمسال!؟ گیر چه آدم های بی تخصص افتادیم که حتی حاضر به پاسخگویی هم نیستن.

  • سلیمانی ارسالی در

    این مدارس به خاطر اینکه از لباس روحانیت بهره مند هستند حاضر به پاسخگویی به هیچ یک از رفتارهای خود نیستن. آقای آمن که میگن مسئولیت این مدارس را به عهده دارد حاضر به پاسخگویی نشدند به گفته مسئولان روابط عمومی شان.

  • سلیمانی ارسالی در

    جالب اینجاست که هیچ شماره ای هم تو مدارس نصب نمیکنن مبدا اولیا مسولین مدارس رو بشناسد. متأسفام براتون.

  • امینی ارسالی در

    خیلی مدارس خوبی هست وما خیلی راضی هستیم.
    خدا خیر بدهد به آنها هزینه هم نس بت به خیلی جاها کمتر هست

  • راضیه ارسالی در

    ثروت مدارس از موقوفات ولی درآمدش به جیب آقایان که نمره فروشی الحق گرانی هم دارن وتخلفات این مدارس توسط عده ای از مسولین رفع رجوع می‌شود کودکانتان را با این مدارس آشنا کنید تا بدانند این جماعت چه آسیبی به دین و نیا وآخرت مردم می‌زنند.

ارسال نظر

 

آخرین اخبار