توصیف وزیر فرهنگ از بالهای پرواز محمدعلی کشاورز
مراسم تشییع پیکر و خاکسپاری محمدعلی کشاورز با حضور مقامات فرهنگی، هنرمندان و علاقهمندان بازیگر «پدر سالار» برگزار شد.
در حالی که شیوع کرونا امکان تشییع پیکر محمدعلی کشاورز با حضور گسترده مردم را از میان برد، مراسمی برای بدرقه این هنرمند در بهشتزهرا (س) برگزار شد.
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی در مراسم تشییع پیکر محمدعلی کشاورز حضور پیدا کردند. اسماعیل شنگله، امین تارخ، منوچهر شاهسواری و حجتالاسلام محمود دعایی از دیگر چهرههای حاضر در این مراسم هستند.
محمدعلی کشاورز بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون یکشنبه ۲۵خرداد ۹۹ درگذشت.
هنرمندی که تکرار نخواهد شد
امین تارخ در حاشیه مراسم درباره کشاورز سخنان مهمی به زبان آورد. او کشاورز را هنرمندی تکرارنشدنی توصیف کرد: «بدون شک محمدعلی کشاورز از هنرمندان تکرارنشدنی در ایران است. البته شاید همه هنرمندان اینطور باشند، اما برخی به یک دلیل خاص تکرار نمیشوند، آن دلیل هم نمرهای است که در اخلاق و منش و شخصیت، از مردم میگیرند.من در سه فیلم سینمایی که افتخار همکاری با ایشان را داشتم و در دو مجموعه تلویزیونی، خیلی چیزها از ایشان آموختم؛ از جمله نظم، عشقش به بازیگری و رفتار و برخوردهای انسانی که چه روی صحنه، چه پشت صحنه داشت.»
یکی از بهیادماندنیترین نقشآفرینیهای امین تارخ کنار محمدعلی کشاورز در فیلم سینمایی «مادر» به کارگردانی علی حاتمی شکل گرفت.
شنگله و دوستی ۶۰ ساله با «پدر سالار»
اسماعیل شنگله بازیگر سرشناس و از دوستان قدیمی محمدعلی کشاورز در این مراسم حضور داشت. دوستی این دو هنرمند به بیش از ۶۴ سال پیش و سالهای تحصیلشان برمیگردد. شنگله در این باره گفت: «آشنایی من با این مرحوم از ۶۴ سال پیش آغاز شد، از سال ۱۳۳۵ که هر دو برای نخستین در هنرستان هنرپیشگی تهران یکدیگر را دیدیم و برحسب اتفاق، چون منزل مان نزدیک بود دوست شدیم. دوستی ادامه پیدا کرد و مانند آبراههای به رودی تبدیل شد که هر دو ما را بهدنبال خود کشاند و برد.»
کشاورز در کارنامهاش آثار درخشانی دارد. آثاری که دقت بالای او در انتخاب نقشهایش را نشان میدهد. شنگله در این باره گفت: «او هر کاری را به راحتی قبول نمیکرد و تنها در کارهای شاخص بازی کرد تا برای همیشه ماندگار بماند.»
توصیف وزیر فرهنگ از بالهای پرواز محمدعلی کشاورز
سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تشییع و خاکسپاری محمدعلی کشاورز در سخنانی کوتاه از دو بالی گفت که این هنرمند را به قله محبوبیت رساند.
صالحی گفت: «استاد کشاورز با دو بال حرکت کرد که او را به اینجا رساند. یکی به عنوان هنرمند نامی ایران و دیگری انسانی ویژه، خاص و متعالی. ترکیب این دو بود که کشاورز را اینگونه در جان و دل ما جای داده است. در بخش هنر، زندهیاد کشاورز با مسیری که طی کرد، به نقطه امروز رسید. عشق او به هنر آنگونه بود که رشتههای به ظاهر پولسازی را که اعتبارات ظاهری میآفرید، کنار گذاشت و به هنر پرداخت. در وادی هنر سلوک کرد.»
در پایان مراسم پس از اقامه نماز توسط حجتالاسلام سیدمحمود دعایی و با همراهی مردم و علاقمندان، پیکر زندهیاد کشاورز در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.
ارسال نظر