|

نقش مهم دانشگاه‌ها در عبور از بحران کرونا

وزیر علوم با اشاره به نقش مهم دانشگاه‌ها برای عبور از بحران هایی نظیر کرونا و همچنین توسعه کشور گفت: امیدواریم حمایت‌های دولت در برنامه توسعه هفتم از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی بیشتر از گذشته شود تا بتوانیم علاوه بر حرکت در مسیر اهداف مورد نظر بتوانیم به توسعه کشور نیز کمک کنیم.

فرهنگ نقش مهم دانشگاه‌ها در عبور از بحران کرونا

دکتر منصور غلامی در مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی که امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران در حال برگزاری است به شرایط دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در دوران شیوع کرونا ویروس اشاره کرد و گفت: این مراکز طی نیمسال گذشته آزمونی را پشت سر گذاشتند که در نوع خود تحسین برانگیز است.

وی ادامه داد: بر این اساس گزارشی را یکی از همکاران ما در دانشگاه تهران ارائه کردند و آن گزارش نیز در خصوص نحوه ورود آموزش عالی در دنیا در شرایط کرونا بود. آنچه که خلاصه گزارش بود این بود که اقدامات و تحولاتی که در آموزش عالی کشور ما اتفاق افتاده است نه تنها کمتر از آنچه که در سایر کشورها اتفاق افتاد نیست، بلکه بعضا شرایط بهتری از بسیاری از کشورهای دیگر نیز داشتیم که این بیانگر آمادگی آموزش عالی کشور برای حضور در شرایط خاصی نظیر کرونا است.

وی در ادامه تصریح کرد: دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ما شرایط مقابله و مداخله سریع با اقدامات پیش رو در جامعه را دارند. قبلا نیز ما مواردی اینچنینی داشتیم به گونه‌ای که در سال‌های گذشته اتفاقات و حوادثی در کشور رخ داده است. نظیر سیل، زلزله و... که مراکز علم و فناوری ما به خوبی توانسته بودند در این شرایط حضور و سهم خود را به خوبی ایفا کنند.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر حرکت از سوی آموزش، پژوهش و توجه از فناوری‌ها به سمت دانشگاه‌های جامعه محور و کاربرد علم برای حل مشکلات و مسائل کشور یک رویکرد سریع و جامعه و گسترده تری شکل گرفته، به گونه‌ای که برای این موضوع می‌توانیم مثال‌های مختلفی را بزنیم اما آنچه که می‌شود به آن اشاره کرد این است که ما در روزهای اول شیوع بیماری پارک‌های علم و فناوری پژوهشگاه ها، دانشگاه ها، شرکت‌ها و... ورود پیدا کرده‌اند و برای رفع نیازهای مردم تلاش کردند و موفق نیز شدند و این نیازها با وارد کردن تجهیزات و... تا حدودی برطرف شد.

وزیر علوم همچنین انتقال آموزش از شیوه حضوری به مجازی را از دیگر عملکردهای موفق دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در دوران شیوع کرونا ویروس دانست و گفت: این انتقال بدون داشتن برنامه مطالعه شده یک تحول جدی و جدید بود که در دانشگاه‌های ما اتفاق افتاد. بنابراین همانطور که عنوان شد تفاوت‌های زیادی بین دانشگاه‌های ما با دانشگاه‌های دنیا در خصوص آموزش مجازی و ارائه آموزش با حفظ کیفیت و انجام بهتر ماموریت‌ها و وظایف به وجود نیامده، بنابراین این عملکرد بیانگر تلاش گسترده آموزش عالی در دوره شیوع کرونا بود و این تلاش‌ها در کنار پشتیبانی‌های صورت گرفته اتفاق افتاد.

دکتر غلامی همچنین تاکید کرد: تقاضای من این است که حمایت‌های دولت از دانشگاه‌ها در شرایط فعلی که با شیوع کرونا ویروس مواجه هستیم همچنان ادامه پیدا کند تا دانشگاه‌ها در کنار فعالیت‌های پژوهشی، تحقیقاتی و آموزشی برای پاسخ به اقدامات انجام شده در زمینه اختراعات و نقش جامعه محور خود موفق عمل کنند. در واقع برای ادامه برنامه‌های آینده دانشگاه‌ها نیاز است این حمایت‌ها ادامه پیدا کند و امیدواریم در برنامه هفتم که تدوین می‌شود سیاست هایی اتخاذ شود تا حمایت‌ها از این مراکز به عنوان سرمایه‌های ملی دیده شود.

وزیر علوم همچنین تاکید کرد: برای کسی پوشیده نیست آموزش عالی کشور به عنوان یکی از سرمایه‌های مهم نقش مهم‌تر و ویژه تری در توسعه جامعه و همچنین در حوادثی نظیر کرونا ویروس داشته باشد و امیدواریم با ادامه حمایت‌های دولت از این مراکز بتوانیم علاوه بر حرکت در مسیر اهداف و برنامه‌ها از شرایط فعلی نیز عبور کنیم. بنابراین ما ضرورتا نیاز داریم بیش از گذشته از جامعه علمی کشور حمایت شود.

 

 

منبع: ايسنا
کدخبر: 122219

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین