|

تولید محتوای درسی برای دانش‌ آموزان ناشنوا در شبکه شاد

حجت‌الاسلام محمد تبرته فراهانی مدیر «تیم ایده آوای علم و ایمان مهرورزان (هسته فناور مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق)» ظهار کرد: یک سری فعالیت آموزشی در قالب تولید محتوای دروس عربی و پرورشی به‌زبان اشاره ویژه دانش‌آموزان ناشنوا را به‌سفارش سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور جهت انتشار در پیام‌رسان شاد عهده‌دار شده‌ایم.

به این صورت که در درس پرورشی یک سری داستان قرآنی و مذهبی را ویژه آموزش و پرورش استثنایی تهیه کرده‌ایم؛ همچنین تدریس درس عربی پایه هفتم و هشتم را هم عهده‌دار شده‌ایم که مشغول ضبط این برنامه هستیم.

مدیر تیم ایده آوای علم و ایمان مهرورزان ابراز کرد: با توجه به اینکه عربی پایه هشتم، درس رسمی است و به‌دلیل سختی‌هایی که در تدریس دروس این پایه برای دانش‌آموزان ناشنوا وجود دارد و نتوانستند از مربی‌های رسمی آموزش و پرورش استفاده کنند، لذا از تیم ما درخواست شد که عربی را هم تدریس کنیم که هر پایه در قالب ۱۰ درس است که تا کنون پنج درس از پایه هشتم را ضبط و ارسال کرده‌ایم.

وی یادآور شد: هر درس از کتاب عربی در حدود چهار کلیپ ۱۵دقیقه‌ای مشتمل بر واژگان، متن درس، تمرین‌ها و کنزالحکمه ضبط شده است.

حجت‌الاسلام تبرته فراهانی تصریح کرد: البته کلیپ‌های ضبط‌شده به یکی از کارشناسان دروس عربی سپرده می‌شود تا مورد ارزیابی قرار گیرد و پس از تأیید، در شبکه شاد بارگذاری خواهد شد.

وی با اشاره به صرف زمان طولانی در تولید محتوای درسی ویژه ناشنوایان گفت: با توجه به زمان‌بر بودن زبان اشاره، لذا در تولید این کلیپ‌ها محدودیت زمانی وجود ندارد، مثلاً درسی را که معلم در ۲۰ جلسه تدریس می‌کند ما در زبان اشاره حدود دوبرابر زمان لازم داریم و با توجه به معیارهای آموزشی برای ناشنوایان، باید دروس مناسب‌سازی شود.

هسته فناور مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق با اشاره به ضرورت تولید محتوای جدید برای دانش‌آموزان ناشنوا اضافه کرد: برای هر پایه تحصیلی یک ماه وقت صرف کردیم تا محتوا و پاورپوینت آماده شود و سپس برای ضبط و تدوین اقدام کنیم، البته پاورپوینت دروس موجود بود ولی برای استفاده ناشنوایان مناسب نبود.

حجت‌الاسلام تبرته فراهانی ضمن بیان مثالی در خصوص تولید محتوای درسی ویژه دانش‌آموزان ناشنوا خاطرنشان کرد: چون در هر درس کلمات جدید آموزش داده می‌شود، امکان آموزش یک‌باره ممکن نبود و باید کلمات را تک تک بیاوریم و ترجمه و ضبط کنیم یا مثلاً در تمارین، با توجه به ناشنوا بودن دانش‌آموزان، بسیاری از تمارین و هر سؤال یک اسلاید لازم دارد.

 

 

منبع: تسنیم
کدخبر: 214079

ارسال نظر

 

آخرین اخبار