|

آموزش شمشیر زنی به بازیگران «عشق کوفی»

سرپرست گروه بدلکاران سریال «عشق کوفی» گفت: در این سریال یک مرحله مقدماتی آموزشی برای بازیگران داشتیم که شامل شمشیرزدن و جنگیدن با شمشیر، گرفتن سپر و گرز و خنجر بود.

فرهنگ

امیرحسین خنجری از بدلکاران معروف سینمای ایران که با پروژه‌های مختلفی چون «مختارنامه»، «پایتخت ۵» و «عملیات ۱۲۵» به عنوان بدلکار یا مسئول جلوه‌های ویژه میدانی همکاری داشته است، درباره تجربه جدید خود گفت: من همیشه با دفتر آقای سعید سعدی کار می‌کنم و وقتی که برای «عشق کوفی» با من صحبت شد به دلیل شناختی که از تجارب گذشته ایشان داشتم، برای همکاری دوباره موافقت کردم و کار را شروع کردیم.

او در توضیح کاری که برای بدلکاری این سریال صورت گرفته است، اظهار داشت: در «عشق کوفی» یک مرحله مقدماتی آموزشی برای بازیگران داشتیم که شامل شمشیرزدن و جنگیدن با شمشیر، گرفتن سپر و گرز و خنجر بود و در این مرحله که دوماه طول کشید روی مهارت بازیگران کار کردیم و برایشان تمرین گذاشتیم و آن‌ها را برای جنگ‌ها آماده کردیم تا وقتی وارد کار می‌شویم مشکلی از این بابت نداشته باشیم؛ بنابراین طراحی جنگ‌ها را قبل از فیلمبرداری انجام داده بودیم. خنجبری ادامه داد: در حقیقت من بخش جنگی که قرار بود در کار رخ دهد را در پیش تولید شکل دادم و با بازیگران تمرین کردم و به همین خاطر موقع فیلمبرداری کار برای بازیگران بسیار راحت شد. 

سرپرست گروه بدلکاران «عشق کوفی» همچنین گفت: در این سریال بدلکار هم داشتیم، اما اول به بازیگران آموزش دادیم که تا جایی که می‌شد از خود آن‌ها استفاده کنیم. با این حال پلان‌هایی در کار وجود داشت که حتما باید بدلکار به جای بازیگران آن‌ها را اجرا می‌کرد و در مجموع ۳۰ بدلکار داشتیم. جنگیدن، زمین خوردن از روی اسب، پریدن از ارتفاع، تیرخوردن و از ساختمان پایین افتادن از جمله کار‌هایی بود که بدلکاران «عشق کوفی» انجام دادند.

وی ادامه داد: سکانسی در سریال هست که هلال (سعید شریف) روی اسب می‌رود و قرار است که تیر به پای اسب او بخورد و به زمین بیفتد که بدلکار جایش گذاشتیم و این پلان‌ها را به صورت میدانی گرفتیم. زمین خوردن با اسب را به شکل رئال گرفتیم، اما تیر زدن به پای اسب حاصل جلوه بصری (ویژوال) است.

خنجری در پاسخ به این سوال که سختی هایش در سریال چه بوده است، گفت: همکاری با «عشق کوفی» بسیار جذاب بود و به دلیل برنامه ریزی‌ها و اجرای مناسب، همه چیز با نظم پیش رفت و درست انجام شد و سختی خاصی نداشت. سر صحنه‌ها پلان‌ها مشخص بود و ما هر روز می‌دانستیم قرار است چه کاری انجام دهیم. او ادامه داد: آقای آخوندپور کارگردان این سریال کاملا خلاق، حرفه‌ای و نکته سنج هستند و برای بدلکاری دائم دنبال ایده‌های نو و کار‌های جدید بود؛ مثلا طراحی جنگ جدیدی می‌خواست و من همیشه تلاش می‌کردم کار‌ها را به شکلی طراحی کنم که در نهایت ایشان لذت ببرند. دید آقای آخوندپور در «عشق کوفی» این گونه بود که حتی یک درگیری ساده هم برایشان مهم بود به همین خاطر قبل از هر صحنه با من جلسه می‌گذاشتند و می‌گفتند که چه چیزی می‌خواهند.

او همچنین درباره تفاوت کار بدلکاری آثار روز با بدلکاری فیلم و سریال‌های تاریخی، بیان کرد: کار تاریخی با کار‌های روز که ماشین و موتور و ... در آن هست زمین تا آسمان تفاوت دارد و کاری که ما در این آثار تاریخی انجام می‌دهیم به کلی فرق دارد. برای بدلکاری آثار روز مثلا ماشین چپ می‌کنیم یا با موتور پرش داریم و ... که این کار‌ها ریسک زیادی دارند و نیازمند تمرینات بیشتری هستند. بدلکار فشار و استرس زیادی هم تحمل می‌کند، اما کار‌های تاریخی به نوعی لذت بخش‌تر هستند، چون ریسک زیادی ندارند؛ همانطور که کار عجیب و غریبی هم نیاز نیست که برایشان انجام شود. به همین دلیل در مقایسه بین بدلکاری آثار روز با کار‌های تاریخی، اولی بسیار سخت‌تر است. 

خنجری در پایان گفت: بازخورد‌هایی که تاکنون گرفته ام این گونه بوده است که مردم خروجی سریال را دوست دارند و به نظرم آن را تا پایان دنبال خواهند کرد. «عشق کوفی» جزو کار‌هایی بود که همه عوامل مانند یک خانواده در کنار هم بودند و محیط کار بسیار دوست داشتنی، آرام و دلنشین بود. 

گفتنی است«عشق کوفی» به کارگردانی حسن آخوندپور و تهیه کنندگی سعید سعدی محصول سازمان اوج است که داستان یک عشق در کوفه سال ۶۱ هجری قمری را روایت می‌کند. این سریال در خلال روایت یک قصه عاشقانه نقبی به واقعه عاشورا می‌زند. لعیا زنگنه، نادر سلیمانی، سعید شریف، شبنم قربانی، حسین سلیمانی، نادر فلاح، سوگل طهماسبی، مریم کاویانی، مهسا مهجور، محمد اشکان فر، مژگان اخلاقی، جمال الدین بیات، معصومه زینتی صافی، احسان محسنی کیاسری، عمار تفتی، سید جواد هاشمی، ثریا قاسمی بازیگران اصلی این سریال هستند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
کدخبر: 301239

ارسال نظر