کدام فیلم ایرانی به اسکار میرود؟
کمیته انتخاب فیلم ایرانی برای معرفی به آکادمی اسکار در حالی آغاز به کار میکند که به نظر میرسد یکی از محدودترین دورهها را برای انتخاب فیلم پیش رو داشته باشد.
بر اساس قوانین اسکار کشورهایی که متقاضی ارسال فیلم برای رقابت در بخش بهترین فیلم بینالمللی اسکار هستند، تا ۱۰ مهر ماه فرصت دارند که نماینده سینمای خود را معرفی کنند. پیگیریها حاکی از این است که فردا ۲۰ شهریورماه کمیته انتخاب و معرفی فیلم به آکادمی، در بنیاد سینمایی فارابی تشکیل و با معرفی اعضاء کار خود را آغاز میکند.
فیلمها برای داشتن شرایط رقابت در شاخه فیلم بینالمللی باید در فاصله زمانی اول دسامبر ۲۰۲۲ (۱۰ آذر ۱۴۰۱) تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳ (۹ آبان ۱۴۰۲) حداقل هفت روز اکران پیاپی تجاری همراه با بلیت فروشی داشته باشند که براین اساس حدود ۳۰ فیلم در این بازه زمانی اکران شده و امکان بررسی دارند ولی در میان آنها تعداد انگشتشماری حائز شرایط برای معرفی به آکادمی هستند.
تعداد قابل توجهی از فیلمهای اکران شده در ماههای اخیر کمدی بودند که صرفا مخاطب ایرانی جامعه هدف آنها بود. برخی فیلمهای غیرکمدی هم اگرچه ممکن است بتوانند در رقابت اصلی برای انتخاب قرار بگیرند اما فاکتوری مهم همچون اکران جهانی را چندان در اختیار ندارند.
«بعد از رفتن»، «آخرین تولد»، «بی مادر»، «پرونده باز است»، «تصور»، «دست انداز»، «دسته دختران»، «ستاره بازی»، «ستون ۱۴»، «سه کام حبس»، «شهرک»، «غریب»، «کت چرمی»، «مصلحت»، «نگهبان شب» و «ملاقات خصوصی» تعدادی از فیلمهای غیرکمدی اکران شده در بازه زمانی قوانین اسکار هستند.
سال گذشته فیلم «جنگ جهانی سوم» ساخته هومن سیدی از ایران به اسکار معرفی شد ولی در یک سال گذشته طبق گفته پخشکنندگان و نیز بعضی مدیران سینمایی برخی جشنوارههای مهم دنیا هیچ فیلمی را از سینمای ایران نپذیرفتند و فرصتی برای همان معدود فیلمهای ساخته شده در عرصه جهانی فراهم نشد.
ارسال نظر