|

اختصاصی گسترش نیوز:

ریاضیدانی که وقتش ۷۰۰ میلیون دلار می‌ارزد

گوگل قصد داشت شرکت لویز ون آن را خریداری کند. رقم پیشنهادی به قدری زیاد بود که لویز دیگر نیازی به کار کردن نداشت. تنها کاری که باید انجام می‌داد این بود که سه سال به گوگل و سیاست‌های آن متعهد بماند اما لویز نپذیرفت.

فناوری

بیل گیتس بزرگ،چهل‌وپنج دقیقه سعی کرد لویز ون ان، ریاضی دادن بیست ساله گواتمالایی را راضی کند برای مایکروسافت کار کند اما نابغه ما،مودبانه به او گفت «برو به جهنم». برای بیشتر ما کار در مایکروسافت یک رویاست اما لویز اهداف بلندپروازانه تری در سر داشت. برای آشنایی بیشتر با خالق کپچا با گسترش نیوز همراه باشید.

ده مشکل غیرقابل‌حل یاهو

من هم مثل لویز عاشق فیلم ماتریکس هستم اما تفاوت اینجاست که او روی امکان خلق ارباب‌های عصر جدید یعنی ربات‌ها و البته نحوه مقابله با انها مطالعات زیادی انجام داده است.

یکی از مهم‌ترین ابداعات لویز ون آن چیزی است که امروزه به کپچا مشهور شده است. این امکان ساده در زمان خود ابتکاری انقلابی به حساب می‌آمد. به کمک یک کد چند رقمی تیره‌وتار و کج‌ومعوج می‌توان ربات‌های اینترنتی را فلج کرد. یاهو یک هفته بعد از تولد این شگرد از آن کرد و گوگل چند سال بعد امتیاز استفاده را خرید.

ارزش فرزند دوم لویز ون ان یعنی دولینگو فقط دو سال بعد از تولدش به بیست میلیون دلار رسید. دولینگو که یک پلت فرم زبان اموزی است اکنون بیش از یک و نیم میلیارد دلار ارزش داد.

ما خوره‌های اینترنت بدون آنکه بدانیم هرسال بیش از دو میلیون کتاب را به‌صورت دیجیتال در می‌آوریم. و فقط در عرض چند هفته نتیجه سال‌ها محتواسازی سی ان ان و نیویورک‌تایمز را به زبان‌های دیگر ترجمه می‌کنیم. به عصر جدیدی از تکامل نوع انسان خوش آمدید. به عصر لویز ون ان خوش امدید.

ایده کپچا چطور به ذهن لویز رسید. آن زمان که یاهو یکی از سلاطین بلامنازع اینترنت بود گروهی از کارمندان ارشد این شرکت به دانشکده لویز آمدند و درباره " ده مشکل بزرگی که نمی‌دانیم چطور آن را حل کنیم" سخنرانی کردند. یکی از مشکلات ده‌گانه آنها اسپم یا هرزنامه‌هایی بود که به‌صورت خودکار و توسط بدافزارها به میلیون‌ها پست الکترونیک ارسال می‌شد. یاهو در ان زمان گوگل عصر خودش بود و توجه لویز به این مشکل جلب شد.

مشکل رایانه با دستخط

راه‌حل این مشکل از قبل آماده بود. کافی بود توجه یک نابغه به آن جلب شود. یکی از هم‌دوره‌های لویز در دوره دکترا به او گفته بود که رایانه‌ها نمی توانند دستخط یا متون تایپ شده یا تصاویر مبهمی که از دست خط ها تهیه شده است را بخوانند. بیشتر ما از عهده خواندن وحشتناک ترین دست خط ها بر می اییم اما پیشرفته ترین نرم افزارهای کامپیوتری قادر به انجام این کار نیستند. لویز راه حل را یافته بود و شرکت های کلاهبردار حالا باید میلیون ها انسان استخدام می کردند تا بتوانند کپچا را دور بزنند; کاری که شدنی نبود.

نسل جدید کپچا

یاهو فورا ایده لویز را پذیرفت و یک هفته بعد آن را اعمال کرد. خدا می داند که کپچا تاکنون چند میلیون کاربر را نجات داده است.

اما برای تعبیه اعداد این رمز به تعداد زیادی انسان نیاز بود و لویز نمی خواست که انبوهی از انسان های مولد و خلاق عهده دار چنین کار مضحکی شوند. به زودی راه حلی پیدا شد. کتابخانه های بزرگ جهان و البته سرویس کتاب گوگل وقت خود را صرف اسکن کتاب های قدیمی و تبدیل آنها به نسخه های الکترونیکی می کنند. کتاب ها از کلمات،کلمات از حروف و حروف در واقع از کپچاها ساخته شده اند. به این ترتیب نسل جدیدی از کپچا معرفی شد. نسل قبلی،تصویر تیره‌وتاری از حروف و اعداد بودند اما در نسل جدید کاربر باید بتواند دو کلمه مجزا را تشخیص دهد. هر دو کلمات از گنجیه کتاب ها و اسناد اسکن شده استخراج می شوند.

مترجمان رایگان

شرکتی که از این سرویس استفاده می کند می داند که کلمه اول چیست اما کلمه اول در واقع کلمه ای است هنوز اسکن نشده است. به این ترتیب مشخص می شود که شما ربات هستید یا انسان. نسل جدید کپچا سالانه حدود دو  میلیون کتاب قدیمی را به اسناد اینترنتی قابل ویرایش تبدیل می کند. گوگل قصد داشت شرکت لویز را خریداری کند. رقم پیشنهادی به قدری زیاد بود که لویز دیگر نیازی به کار کردن ندارشت. تنها کاری که باید انجام می داد این بود که سه سال به گوگل و سیاست های آن متعهد بماند اما لویز نپذیرفت.

سود دوطرفه

تحصیل برای مردمی که درآمد ماهانه آنها فقط دویست دلار است آسان نیست. پلتفرم های آموزشی قرار بود فرصت تحصیل و آموزش را به طور مساوی و عادلانه برای همگان فراهم کنند اما در عمل فقط به شکاف میان ثروتمندان و فقرا افزودند. این پلتفرم ها معمولا مردم را به دو گروه تقسیم می کنند: آنهایی که ماهانه حداقل پانصد دلار درآمد دارند (که معمولا در کشورهای انگلیسی زبان زندگی می نند) و آنها که چنین درآمدی ندارند.

لویز می گوید افرادی که انگلیسی یاد می گیرند می خواهند درآمد بیشتری به دست آورند. فقط در چین حدود چهارصد میلیون نفر انگلیسی یاد می گیرند.

راهی برای درآمدزایی

از طرف دیگر بیشتر محتوای بارگذاری شده در اینترنت به زبان انگلیسی است. این یعنی فقط آنهایی که انگلیسی می دانند می توانند از محتوای آموزشی استفاده کنند. درصد ناچیزی از محتوای دوره های آموزشی دانشگاه ییل،کتاب های آمازون و سایت های خبری به زبان های غیرانگلیسی ترجمه می شود. حدود 500 میلیون کاربر اسپانیولی زبان داریم اما حجم ویکیپدیای انگلیسی فقط 20 درصد نسخه انگلیسی آن است.  

لویز می خواست این مشل را حل کند و کرد. تمام مردم جهان از طریق پلتفرم دولینگو می توانند به طورت رایگان زبان یاد بگیرند. لویز حالا یک کارافرین تمام عیار بود بنابراین به راهی برای درآمدزایی نیاز داشت و به این هدف خود رسید: ما بدون آنکه بدانیم برای او و شرکتش پول در می آوریم.

وقتی در دولینگو زبانی را یاد می گیرید کلمات و جملاتی که به شما ارایه می شود تصادفی نیستند. در واقع شما در حال ترجمه یکی از جملاتی هستید که مشتریان لویز (مثلا شبکه سی ان ان) برای ترجمه به شرکت او واگذار کرده اند. البته یک مشکل جدی وجود دارد. بدون شک کاربران دولینگو مترجم حرفه ای نیستند. دولینگو برای آنکه اطمینان حاصل کند که ترجمه کاربران صحیح است از یک سازوکار پیچیده و ظریف استفاده می کند. از طریق یک الگوریتم پیچیده ریاضی ترجمه ای که صدها کاربر ارایه کرده اند به یک محصول کامل و بی نقص تبدیل می شود. نتیجه نهایی به حدی خوب است که انگار یک مترجم مجرب و حرفه ای آن را انجام داده است.

استقبال شرکت های بزرگ

این ترجمه برای لویز و شرکت او عملا هیچ هزینه ای ندارد. تنها هزینه ممکن به فناوری اولیه این پلتفرم مربوط می شود که ابداع خود لویز ون ان است. شرکت های بزرگ از این سرویس به شدت استقبال کرده اند چون هزینه ترجمه را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد. سی ان ان اگر بخواهد از مترجم حرفه ای استفاده کند باید در ازا هر کلمه ده سنت پرداخت کند اما لویز و کاربران او این کار را با نصف این مبلغ انجام می دهند. از طرف دیگر پلتفرم لویز امکان انجام سفارشات بسیار بزرگ در کوتاه ترین زمان ممکن را فراهم آورده است. به لطف کاربران بسیار زیاد،پروژه ای که انجام آن ممکن بود چند ماه یا حتی یک سال زمان ببرد در عرض چند روز انجام می شود.

منبع: mediumdigest

کدخبر: 106532 شاپور پشابادی
  • ناشناس ارسالی در

    خدایا شکرت کشورای دیگه لویز ون دان دارند ما بچه فروش و رشوه خوار،زیرمیزبگیر،و نا بغه ای که توبه را راه خلاصی از هر کثافت کاری

ارسال نظر